Дилема: Да се гласа или не?

Discussion in 'Политика и настани' started by DivineChaos, May 9, 2011.

1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

:bow:Се сложувам. Одговорот на секое прашање е БЕТМЕН, решението на секој проблем е БЕТМЕН!:!:

2. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Гласале,не гласеле..пак ќе победат гомнарине од ВМРО..Ако не гласаме ние,"мртвите"ќе гласаат..исто сра*е ..

LUCERKA and Rama like this.
  3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

I sega, kje glasate na 24-ti April ili se predomislivte?
    Deka mnogu glasni bevte okolu zashtita na vasheto livche od zloupotreba, zatoa prashuvam.

Last edited: Feb 23, 2016
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Јас стандард планирам да гласам освен не дај боже некоја виша сила ако ме спречи.

5. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Јас не гласам,кој сака нека го искористи моето ливче.Ниту едни ниту други според мене не направиле нешто што би ме натерало да гласам за некој од нив,повеќе глас во државава имаат пензионерите него ние младите :@ Доста ги даваат на секое на тв на раат да не може човек да пушти да гледа нешто се нив ги има како се препукуваат,па уште да идам да гласам,не фала.Кога се ближат избори тогаш сите ветуваат,претходно никаде ги нема.

Last edited: Feb 23, 2016
    simonna.a and anakonda88 like this.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Ako spored najavenoto, se raspishat izborite za 5-ti Juni, a opozicijata ponatamu reshi da gi bojkotira, sepak kje se pojavite na glasachkite mesta da mu dadete legitimitet na procesot? Ne te prashuvam samo tebe, sekoj shto na temava se proiznesol deka pravoto na glas mora da se iskoristi, a ne e simpatizer na vlasta mozhe da odgovori.
    Inaku kakva razlika pravat tie mesec dena od 24-ti April do 5-ti Juni? Edino ako ima sranja so migrantite vo mesec Maj i politichkava kriza kako alibi za nespravuvanjeto.

Majakisss likes this.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Сепак ќе гласам, макар за помала партија.

8. doubleg

doubleg Популарен член

Ако опозицијата бојкотира нема логика да гласам бидејќи на такви избори ВМРО ќе победи мазно, гласал јас или не. Инаку, после се што излезе во јавност не ми е јасно како сеуште може да има луѓе што се незаинтересирани. Јасно е дека ние се вртиме во круг 20 години, но сега е ептен забегана работата и јасно треба да се каже СТОП, доста е!

cresa-jagoda and theowndemon like this.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас никогаш не си го давам за така ливчето - секогаш постои Бетмен, Волдеморт, Претседателот Сноу, Дариа ... :lol:
    На темава, година планирам да гласам „нормално“ безразлика кога се изборите зошто прв пат сум спремна да одберам друго зло, помало од ова сега. :$ Ама ова е мислење кое го држам засега.
    Патем, од 24 Април до 5 Јуни, се има цел Мај во средина. Шо е до мене, подобро нека бидат покасно, ама да бидат нормални, него да бидат порано, избрзани и пак да има непотребна драма како после секои избори. Нека има нешто нормално веќе истото шоу неколку години не ми е интересно да го гледам. Патем да, на едните му одговара да бидат порано, од горенаведените причини. :P Изгледа добар профит се прави од таа непотребна драма.

doubleg likes this.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Jas ne glasam 1) ne zavisam od nikogo 2) ne me interesiraat tugji ambicii za fotelji.

11. anakonda88

anakonda88 Популарен член

ни јас немат да гласам! Ниту зависам од некого , ниту имам корист , ниту нешто ке изгубам! А да гласам за туги интереси ТОА НЕ !

12. Elissa

Elissa Форумски идол

Јас ќе гласам секако. инаку во контекст на гласањето се изнасмеав богами..
    за тоа е најдобро да помине гласањето што поскоро и да се стави крај на овие теми.
    1917708_974873532605968_3038930120115086188_n.jpg

13. Youknow

Youknow Популарен член

Od Sar Planina se gleda za kogo ke glasas. Pluknata si
    Latas
    P.s Ke izlezam da glasam ne go ostavam livceto da gi zaokruzat gomnarite na Gvujo kako sto pravat 10godini unazad.. :)

14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Како се караат политичариве како демек шо е постаро,јајцето или кокошката?
    Море ојте сите ај да не пцујам..ниту едниот е салам,ниту другиот,не гласам па ако сака и Тито од гроб да стани...

The Strenger likes this.
  15. The Strenger

The Strenger Активен член

Ни од едните ни од другите имаш полза. Се со имаш или си го сворил сам или мајка ти татко ти со маки го заработиле за тебе. (y)

anakonda88, sugarlips and MiloMalo like this.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ќе гласам за третите ако излезат. Левите (левица) демек. Ама, имаат фора да се докажат - до тогаш. Инспекција ќе им направам прво. Детаљна. :P
    Имам проблем со некои нивни сфаќања за економијата и светот. Тоа е озбилен проблем.:|

ninja35 likes this.
  17. doubleg

doubleg Популарен член

Ни јас не зависам од никого, политика секако не ме интересира, но ќе гласам против овие бидејќи ако истанат на власт, утре може ќе биде касно за било што. Нормално, секој си има свое мислење.

cresa-jagoda likes this.
  18. anakonda88

anakonda88 Популарен член

мене ме интересира едно нешто , како може друг да гласа на местото твое? Јас на пр не сакам да гласам и ми викаат ако ти не гласаш други ке гласаат на местото твое!? Како може вака , кога има таму комисија од сите политички партии???

ninja35 likes this.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

I jas ke glasam za ovakvite bez nikakov pocit da ne mi glumat ludilo.Za razlika od tebe jas ne gi omalovazuvam i navreduvam lugeto koi bi glasale za partija koja ne ja podrzuvam.Od vakvi losi i prosti luge se plasam vo zivotot a ne od partiite.Uzas be koj ogranicen kapacitet e ova.

20. Youknow

Youknow Популарен член

Ama te setiv odma a :P P.s da imavte kapacitet vie nemase da imate 300.000 fantomski glasaci... Taka i jas ke pobedam, i ti, i site neli? :)

cresa-jagoda likes this.