Дилема: Да се гласа или не?

Discussion in 'Политика и настани' started by DivineChaos, May 9, 2011.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Ако не гласаш, ливчето ќе ти го пополнат и пикнат во кутија и исто како да си гласал, тоа полнење кутии е познат криминал кај нас. Од друга страна пак, ако гласаш за кој ќе гласаш ?! И од едните, и од другите многу зло видовме. Прашањето е од кого помалку, и тука е одговорот на гласачкото ливче. И затоа мој совет, гласајте.

enca.69 likes this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

ејјј која идеа ми даде!!! Аааааааааа ќе отворам чакрите на 5.06.2011. Ма Алан форд нема да ми е рамен!!! :D :D :D :D :D

Angelche likes this.
  3. Saya

Saya Популарен член

Нормално да се гласа. За Чак Норис, или евентуално за Докторот од Балканска е - банка. Си го искористувам правото на глас во секој случај.

Phyramide and LivingGlam like this.
  4. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Моите веќе 4 години не гласат, и јас не гласам, ни немам таква намера. -.-

5. De-lovely

De-lovely Популарен член

Ту би, ор нот ту би- детс д куесчн. ^_^
    Да, ќе гласам, ама за инает не кажувам за кого, тоа е воена тајна. Мхм :nod:

П.С И сакав само да кажам, малку можи офтопик ама ми лежи така на срце, ме нервираат тоа групите на фејсбук: За кого ќе гласате?. Што му е бре на цел фејсбук гајле јас за кого ќе гласам, мое право си е тоа.

П.П.С И многу притисок вршат мајка му стара, леле како се заангажирани, по чаршиине шетаат, со блузите, пенкалата, флаерите, по по по и туку ме распрашуваат. Абе ви викам за инает не кажувам нека пукнат :D .

6. Hova

Hova Истакнат член

Обавезно на гласање... ако се на пример 15 допишуваш како 16. Бетмен и го заокружуваш...полесно никогаш не било :lol:

7. stilas7

stilas7 Популарен член

ами со ќе му ја мислиш многу,во јавност ќе глумам лудило и ќе се појавувам на сите можни митинзи на политичките партии,и ако случајно мислат дека ме убедиле во нивната пожртвуваност за добро на државата јас тајно ќе им ја одредам судбината на поединци,можеби баш од мојот глас на некој ќе му фали за да си го смести г...во удобна фотеља.

nena2010 likes this.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Нема дилема, ќе се гласа :)

kate21 likes this.
  9. julie77

julie77 Форумски идол

^^ Обавезно!

10. girl1985

girl1985 Популарен член

ОБАВЕЗНО да се искористи гласачкото право, а таму, ако сакате гласајте и за Чак Норис (и јас сум со таа намера :rofl: ). Само не дозволувајте друг да гласа за вас.

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Ија, Докторот од Балканска е-банка! Топ идеја!

А јас ако ви делам пица-бурек со кока кола за џабе, ќе ме гласате ли? Вака традиционално а сепак модерно а? :wasntme:

Треба да се искористи гласачкото право од едноставна причина - сами да си одлучите за вашата иднина за да не мораат други, и плус за да имате потоа право ако ништо друго да мрчите за власта.

Без гласање тоа право на мрчење го губите, бидејќи сте допринеле за актуелната ситуација :)

AlicaInWonderland and girl1985 like this.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Иј ПирамидишЧе, веднаш ми стави еден тон товар на грбов цц ја поинаков агол поставив, ако јас не гласам за шупељка 1 или умешна политичка лоповчина 2 пошто, вистина не знам кого да јас бирам, онда нема да допринесам за ситуацијата, нема да си лупнам клоца у гз ако победи и ме изсанка :) цццц
    овака пушти брига на другите, а ако даваш пица бурек и кока кола ја нема да гласам за тебе, јогурт за мене кока кола за тебе и те гласам и пица бурек не ми сака желудацов, може еден ѓеврек сега ми се јаде еј ѓеврек... одам да си купам ммм

13. girl1985

girl1985 Популарен член

Има ли кандидат да дели сладолед? Во моментов толку многу би сакала да каснам еден Фриком Кинг, што и би гласала за возврат. :D

zhap4e likes this.
  14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Брееј каков народ сме, ќе ни пружат прст, ние цела рака зимаме. Пирамида дава кока кола, жапче и јогурт сакала. Ма неможе така. Зимајте додека ви дават, не барајте уште....Златни лавови имате низ Скопје, вие сте запнале вработување. Што ќе ви е работа коа си имате такви знаменитости, цел ден да утепаме шетајќи, па да си пиеме кафенце покрај палми, па да си трчкаме на кеј, па да си се возиме по новите улици (добро де, уште малку ќе бидат готови), па да си шетаме слободно низ европа. Пфф си знае владата, на кој му треба работа покрај вакви занимации

Пирамида јас ќе гласам за тебе ако ветиш дека во сред центар ќе изградиш една луврска пирамида. Јас лично ќе ја нацртам Мона Лиза, па да види Европа дали после ќе сака она да влезе кај нас, или ние кај неа

Phyramide likes this.
  15. Phyramide

Phyramide Популарен член

Штета Жапче, штета шо измеѓу А или Б ти не сакаш да избереш ниту Д а јас тука бела од брашново, месам и се трудам. Шмрк. Ама и ѓеврече ќе замесам а? Не ми е проблем ;)
    Него остај делам и антицелулит програма за слабеење со тоа. Ќе дигаме Даикири сите наизменично со лева и десна рака. Да не мислите дека целта ми е да делам висококалорична храна залеана со кило шеќер :lol:

Не знам, битно е да се искористи гласачкото право, а после ако сакаш отерај ги и А и Б у Пиринска Македонија. Сеедно е веќе :)
    Битно твоето име на списокот да не остане празно, исто како и ливчето.

Мај поинт оф вју, затоа што после Цацко крив. А Цацко го нема :)

п.с. Алиса што сакаш душо, тоа ќе биде! На скаличките на пирамидата после сите сложни ќе си грицкаме бурече со кока кола, со расчепатени нозе, ко у стара времена, да не ни капне кечапот на фармерките :D

zhap4e and AlicaInWonderland like this.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Еве јас делам сладоледи од сите Кинг сајзови ... :D ... За тебе по мајкина линија,плус ;) :wasntme:

ozbilnazena, zhap4e and Phyramide like this.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Еј види ги, абе ја сум ти економиста, ви барам да потрошите помалку. Та јогурт и ѓеврек помалку чини, вие дајте ми сметка дека сте купиле бурек со пица внатре и кока кола, остаток ваш џеб иде секако... пак и ве гласам :D
    а да ќе се оди да се гласа секако, тоа ќе ми е најбитното нешто што ќе го направам во животов доколку преживеам утре, всушност, во приоритетите ми е секако.
    И друго ми беше муабетот за палмите и кафето, слушај Алисо, вчера гледав на сител она Бекстејџ, дава од Кан ем плажа ко нашава, ем вода не баш ко нашава ем кино створено телевизориште монструозно ставено сите да гледаат филмови, сакам да ти кажам летно кино.. па што знам.
    Доста време се посвети на тоа киното... ако ми стават и такво ги гласам :wasntme:

Phyramide and AlicaInWonderland like this.
  18. Bright

Bright Популарен член

Јас ќе гласам ако стигнам Охрид.
    п.с. Сакам сладолед!

zhap4e, girl1985 and Phyramide like this.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Јас нај важно нема да гласам за СДСМ зашто кафето им е крш, бљак, денес делеле по клиниките, една наша сестричка земала и ги частеше другите, јас си пиев гранд арома зашто ова сдсмовсково мирисаше гадно дури и да не мирисаше на кафе, тоа гарант е некое кафе од паскалин (зашто на паскалин се) со поминат рок па сега пресипано во нова амбалажа со потписот на бране и његова партија.
    Е сега не знам како ќе се покажат со локумот и хулахопките, да не грешам душа :rofl: до 5-ти јуни се е можно :?:
    Искрено мене добро би ми дошло, јакобс 3 во 1 или 2 во 1 а може и 1 у 1 (На челзи)

zhap4e likes this.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Незнам дали ќе гласам, на врата дома од СДСМ ми донесоа кафе и наполитанки :^) :o :D незнам какво е кафето, не пијам,ама овие наполитанкиве сигурно ќе летнат :rofl: за две секунди :rofl: па и дека благи :D Се зачудив, доаѓаат и ми носат кафе, наполитанки |( :^) ете некои финти си имаат за како да го придобијат народот, кафе, благце, уште накрај стан,па коли :rofl: за да гласа човек :D

Иако ми е сеедно кој ќе победи, а кој не, воопшто не ме интересира политика.