Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дилема: Да се гласа или не?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DivineChaos, 9 мај 2011.

1. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    немам ни тоа :D ,личната карта ја загубив а пасош никогаш сум немала ни извадено.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Ќе гласам секако за да не ми го злоупотребат моето гласачко ливче, а за да не ми се лутат јас сите ќе си ги заокружам и ќе им викам жими се за вас гласав :lol: :lol: :lol:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Најверојатно ќе излезам, ама се двоумам дали да го поништам, или да чкртнам некој ? :^)
    Како и да е сигурна сум дека за Вмро нема да гласам.

4. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Не се замарам со политика ќе излезам да гласам чисто да не ми го искористат гласот.

P.S. I give my voice to all. Аја ве сака сите! :*

5. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Ќе го остварам своето демократско право како и морална обврска да гласам. Фино и културно ќе си заокружам тоа што (според мене) треба и мојот глас ќе се важи.
    И ај нека дојде недела, више преку глава ми е од платени политички програми и предизборни митинзи.

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Да да ептем да! :nod:

И конечно се пресече, ќе се боиме!
    Добитнокот ќе биде ЛДП ^_^.
    Амин!

Ако згрешам нека изгорам :bow:

7. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    [Анкета] За кого ќе гласате на претстојните избори?

Поништување на ливче или овој Стојанче од Достоинство ми изгледа добра прилика.
    Нормално неговиот буџет не се мери во милиони за да го има 24/7 на реклами, ама добро ќе им дојде во парламент сите да ги построи!

8. jasmin

jasmin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    Ми се создава едно специфично чувство на гадење во стомакот кога ќе го слушнам зборот избори, па кога се распишаа изборите на крај памет не ми паѓаше да си трошам време и да си ги мачам нозете за да одам да гласам.

Пред месец дена решив дека сепак ќе одам, чисто за да го поништам гласачкото ливче за да не „замине“ мојот глас на нечие конто без моја волја.

Но, ова што го прави баграва вмровска ги надмина сите граници и пред неколку дена се прелеа чашата (барем мојата). Крадат што крадат, го унаказија Скопје, ги силуваат сите што не се со нив, ја преполнија администрацијата со способни и неспособни (мнозинството се од овие вториве, ама ајде да не навредувам)... И лажат ли лажат, толку афери им се случија во изминатиов период и ниту еднаш не излезе некој да покаже доблест и да рече „Да, згрешивме, ама ќе го решиме проблемот вака и вака“. Се некој сакал нешто да им измонтира, тие биле невини жртви, додека јас гледам видео како „административциве“ и нивните функционери се пијанчат во ниедно време, се качуваат по бандери и уринираат по транспаренти. И јас плаќам данок за тие да земаат плата за тоа? Е не може! Сега сум дефинитивно решена да гласам за било кој што не е ВМРО :puke: .

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Малолетна сум, но да требаше да гласам сигурно немаше да гласам за ОМ. :puke: А после ни за Сдсм..

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Да, јас имам само една реклама од него видено. Искрено, не е лоша опција да се гласа за него мислам :)

11. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    да тоа е мое загарантирано демократско право да одберам кој ке ме краде наредниот период од 4 год :lol: :lol: :lol:

12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Ќе гласам, го имам тоа право и нормално ќе го искористам! Подобро јас да гласам отколку тоа да го направи некој за мене
    П.С се знае број 10, иако во време на ВМРО добив и работа и решение

На milky-candy, nena2010 и maca-23 им се допаѓа ова.
  13. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Гласајте затоа што друг ќе гласа место вас и ќе полни гласачки кутии со фалсификат ливичиња... :!: Секој глас е битен...

14. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    јас ќе гласам, одвај чекам да се ослободиме од сегашната власт. глупаво е на 18 години да не сакаат да гласаат и 100% да се оградат од политиката, кога иднината им зависи од тоа, а исто така испаѓа ич не ги боли уво за состојбата во која нивните родители го заработуваат лебот што му го носат дома. после се чудиме зошто секоја влада повеќе му обрнува внимание на пензионерите, отколку на студентите (кои се иднината).

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    ЌЕ ГЛАСАМ и нема да дозволам некој друг после затворање на И.М да ми го заокружу ливчето

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    A сликичка нешто да го видиме чоекот?? :wasntme: може ќе му го фрлам гласот, жалче ми падна зашо немал пари за реклами :D
    Kако и да Jе нити вмро нити сдсм од мене глас не добиваат!
    поштувам човеци со 1 реклама на ден, нити те замара нити ништо, па било и да е зашто немал пари за реклами :lol:

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Добро прашање :D А за кого би гласала :^) сите исти г**** се за жал!

18. Moja

Moja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    17
    Да, да се гласа! На овие избори гласот за помалите партии не вреди ништо.. ќе добијат по еден до двајца пратеници(и тоа ќе си влезат само они Љубе, Љубчо, Стојанче и слични) значи ништо не сме направиле. Јас пак ќе си гласам за ВМРО ДПМНЕ!!!

19. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Но ако тие помалите се обединат во некоја поголема коалиција и тоа како може нешто да направат, освен тоа довербата на ВМРО-ДПМНЕ е од ден на ден се помала од изневерените и незадоволни гласачи.
    Мислам дека се мн. неизвесни па останува да почекаме и да видиме...

20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ДА. Ке гласам за тој кој верувам дека може да смени нешто. Ако не гласам јас ке гласа друг наместо мене, како што нему му одговара. Ако толку не сакате да заокружете нечиј број, цртајте си срценца и цветчиња на ливчето и нема да биде важечко. :D