Ќе гласам секако за да не ми го злоупотребат моето гласачко ливче, а за да не ми се лутат јас сите ќе си ги заокружам и ќе им викам жими се за вас гласав
Најверојатно ќе излезам, ама се двоумам дали да го поништам, или да чкртнам некој ? Како и да е сигурна сум дека за Вмро нема да гласам.
Не се замарам со политика ќе излезам да гласам чисто да не ми го искористат гласот. P.S. I give my voice to all. Аја ве сака сите!
Ќе го остварам своето демократско право како и морална обврска да гласам. Фино и културно ќе си заокружам тоа што (според мене) треба и мојот глас ќе се важи. И ај нека дојде недела, више преку глава ми е од платени политички програми и предизборни митинзи.
Да да ептем да! И конечно се пресече, ќе се боиме! Добитнокот ќе биде ЛДП . Амин! Ако згрешам нека изгорам
[Анкета] За кого ќе гласате на претстојните избори? Поништување на ливче или овој Стојанче од Достоинство ми изгледа добра прилика. Нормално неговиот буџет не се мери во милиони за да го има 24/7 на реклами, ама добро ќе им дојде во парламент сите да ги построи!
Ми се создава едно специфично чувство на гадење во стомакот кога ќе го слушнам зборот избори, па кога се распишаа изборите на крај памет не ми паѓаше да си трошам време и да си ги мачам нозете за да одам да гласам. Пред месец дена решив дека сепак ќе одам, чисто за да го поништам гласачкото ливче за да не „замине“ мојот глас на нечие конто без моја волја. Но, ова што го прави баграва вмровска ги надмина сите граници и пред неколку дена се прелеа чашата (барем мојата). Крадат што крадат, го унаказија Скопје, ги силуваат сите што не се со нив, ја преполнија администрацијата со способни и неспособни (мнозинството се од овие вториве, ама ајде да не навредувам)... И лажат ли лажат, толку афери им се случија во изминатиов период и ниту еднаш не излезе некој да покаже доблест и да рече „Да, згрешивме, ама ќе го решиме проблемот вака и вака“. Се некој сакал нешто да им измонтира, тие биле невини жртви, додека јас гледам видео како „административциве“ и нивните функционери се пијанчат во ниедно време, се качуваат по бандери и уринираат по транспаренти. И јас плаќам данок за тие да земаат плата за тоа? Е не може! Сега сум дефинитивно решена да гласам за било кој што не е ВМРО .
Ќе гласам, го имам тоа право и нормално ќе го искористам! Подобро јас да гласам отколку тоа да го направи некој за мене Спојлер П.С се знае број 10, иако во време на ВМРО добив и работа и решение
Гласајте затоа што друг ќе гласа место вас и ќе полни гласачки кутии со фалсификат ливичиња... Секој глас е битен...
јас ќе гласам, одвај чекам да се ослободиме од сегашната власт. глупаво е на 18 години да не сакаат да гласаат и 100% да се оградат од политиката, кога иднината им зависи од тоа, а исто така испаѓа ич не ги боли уво за состојбата во која нивните родители го заработуваат лебот што му го носат дома. после се чудиме зошто секоја влада повеќе му обрнува внимание на пензионерите, отколку на студентите (кои се иднината).
A сликичка нешто да го видиме чоекот?? може ќе му го фрлам гласот, жалче ми падна зашо немал пари за реклами Kако и да Jе нити вмро нити сдсм од мене глас не добиваат! поштувам човеци со 1 реклама на ден, нити те замара нити ништо, па било и да е зашто немал пари за реклами
Да, да се гласа! На овие избори гласот за помалите партии не вреди ништо.. ќе добијат по еден до двајца пратеници(и тоа ќе си влезат само они Љубе, Љубчо, Стојанче и слични) значи ништо не сме направиле. Јас пак ќе си гласам за ВМРО ДПМНЕ!!!
Но ако тие помалите се обединат во некоја поголема коалиција и тоа како може нешто да направат, освен тоа довербата на ВМРО-ДПМНЕ е од ден на ден се помала од изневерените и незадоволни гласачи. Мислам дека се мн. неизвесни па останува да почекаме и да видиме...
ДА. Ке гласам за тој кој верувам дека може да смени нешто. Ако не гласам јас ке гласа друг наместо мене, како што нему му одговара. Ако толку не сакате да заокружете нечиј број, цртајте си срценца и цветчиња на ливчето и нема да биде важечко.