Да се гласа, да! Не можам да се одлучам да гласам за само една партија, сите ми се срцки, така што веројатно ќе гласам за Љубо, Љубче, Рада, Николче и Стојанче! Што фали да заокружиш повеќе бројчиња? Колку повеќе толку повесело
Се предомислувам некако неизвесно ќе е до недела . Кој ли, за кој ли Еве Љубе Бошковски се потрудил и во школово кај нас да стигне до децата А, тука на форумов зборуваме, како девојчиња над 14 години зборуваат за политика. Ама ете, Љубе има стратегија да вклучи и деца под 14 години во избори Ја обожавам земјава. Тука можеш се да кажеш - направиш и да преживееш. Вреќа една поголема и лансирање во космосот.
Ама за жал не ги манипулира само Љубе http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=138763 ВМРО-ДПМНЕ ги манипулира основците Насмеани основци со изборни плакати на ВМРО-ДПМНЕ, осамнаа на социјалната мрежа Фејсбук. Наместо книги на училишните клупи, се гледа големото ДА за реформите на Груевски, а наместо испишана табла, логото на владејачката партија. Ова се случува во основното училиште Илинден, во најголемото село во Крива Паланка, Конопница. Наставникот им држи предавање на учениците и на нивните родители за здрава животна средина. И сето ова би личело на нормална наставна средина, доколку нарачател на предавањето не би било ВМРО-ДПМНЕ. Логото на партијата е низ целата училница - во рацете на основците, на видео бимот. Го прашавме директорот на училиштето Оливер Дејановски, зошто дозволил учениците да се злоупотребуваат за партиски цели, но тој рече дека не бил запознаен со случајот. Ќе прашал, па ќе ни одговорел. Вие знаете дека деца не треба да се злоупотребуваат? „Да знаеме дека не треба, али ние се слушнавме со наставникот што е целата работа“, рече Дејановски. Безуспешни беа сите понатамошни обиди потоа да го добиеме директорот на училиштето во Конопница, како и наставникот Добри Јовевски. Пред секој изборен процес, апелите на институциите се повторуваат, децата да не се организираат како инструмент за политички притисок и да не се злоупотребуваат за партиски цели. Но на терен, сликата е друга. Образованието широко ги отвора вратите за политиката.
И пак ќе речам, и само во оваа држава можеш да направиш се и да останеш жив! И ВМРО и Љубе и сите останати Боа, јас би фино во вреќа и лансирала Не ме погодуваш со ова нема да се развие дискусија, кој е во право а кој во криво Боа, не сум ВМРО пак да штитам нивни будалаштини. И ме радува Боа, што имаме два блока телевизии. Ако не следиш двата блока нема да знаеш што ни се случува, пошто еден објавува еден скандал, другиот трча друг скандал.... и се надевам третиве ќе искористат по она кога двајца се караат третиот користи . Фала ти! Јас не успевам се да видам дента, пошто сабајле нареден ден препрочитувам на нет. Ме спаси од една вест. Само ќе ти кажам, лошо за земјава со такви, се надевам ти не се обидуваш да ми го оправдаш Љубе.
[Анкета] За кого ќе гласате на претстојните избори? http://glasomer.mk/ Интересна анкета со која може да видите со чиви ставови најмногу се согласувате.
па можеби ќе гласам за Бране и Радмилчето па и јас сакам кафе и локумчиња само јас не добив па ни кај мене домче не дојдоа незнам незнам имам уште неколку дена да размислам
Кукличке ова е прилично интересно бре, дури има прашања на кои не сум помислила, како спортски клубови хм приватизирани ил’ не. Само уште до крајот не стасав. Ќе се убијам ако е некоја од двете големи а не да речеме либерали ццц едит: ќе се убијам ! Јас сум комуњар у крв, ама и ДПА сум они ми се први !!!! СДСМ втори, па ПЕИ, па НСДП и ЛДП нееееееее! не гласам.
Хахаха јако е ова, а јас пак, само по една опција стискав, теле Кај мене излезе дека најмногу се согласувам со НА па ЛДП па СДСМ
Еве го моето жално е дури ццц ама интересно бе То за ДПА НИшто бе не се гледаат, се гледаше сега ја снема цццц нејќат да се знае јавно не не не До недела правиме прекршоци иначе цц шала
Cега го решавам тестов и за кој излезе, за тој ќе гласам, не можам да думам, кој и да е гласам, колку да се гласа, дали е вмро, сдсм и шта ти ја знам гласам Oф, фала богу да се одлучам, го земав поголемиот тест, па ќе пишам резултати, за кого ќе го дадам гласот само брат љубе да не е скраја да е, кандило, подобро гујо да ми се падне
Кај мене излезе вака - НДП - 56%, СДСМ - 54%, НД - 53%, ДПА 47%, ЛДП 46%, ПЕИ -45%, НА-41%, ДУИ-40%, НСДП- 39%, ВМРО НП 32% и на крај ВМРО ДПМНЕ - 31%
Мене ВМРО ми се дури цели 30, наспроти 66 за ДПА хахах 63 НДП, 63 СДСМ, ПЕИ 59, па НСДП 57... ЛДП 55, ДУИ 48. ВМРО, како и порано и сега и во тестот ми се покажаа долу со 30ка. Пошто сликата изгледа не се гледа ццц бар кај мене не се гледа.