Секако дека ќе гласам,тоа е мое право и сметам дека секој треба да си го искористи,прешкртување е исто како да не си гласал,само што неможат да ти го злоупотребат гласот. И јас размислувам за Достоинство,барем нема да иде ни кај СДСМ ни кај ВМРО.
Ќе се гласа, ама ни генералот, ни ЛДП ќе добијат глас. Никој! Не вреди у оваа држава, кога се лакомат за да влезат сите у влада па спремни се малите да лижат задници на големите. Ајде, слободно.. без јас да ви помагам у тоа. Одам да преспијам, пошто утре е убав ден. Некој ќе се поти, јас секако нема.. освен ако е многу жешко дур шетам .
чудно ...пред едно 2-3 часа, во момент на апсолутна самотија, возејќи низ нашиов убав град, размислував и моите мисли можам да ги поистоветам со твојов пост. да гласам за нив ...е ај ќе гласам, па што ако се мали... ама чекај бре па со кого ќе коалицираат, а хмм не, неее не ми се дава глас за џабе... = ќе гласам затоа што гласањето го сметам за граѓанска должност = жал ми е што бевме сведоци на најбезобразната предизборна кампања калкулаторот ќе го уклучам сабајле, нели утрото е попаметно од вечерта, ќе ја испоштувам државата, ќе гласам.... и ќе се надевам дека кој и да победи ќе знае да го почитува сопствениот народ
да..да се гласа.. ..тоа е човековото најголемото право со кое им става до знаење на ,,владетелите,,дека тој човекот е тука и дека постои.. и дека постојано на ум треба и тоа како да сметаат на тоа
Нормално дека треба да се гласи...зошто да ми се број гласот а да немам гласано..затоа што тоа ти го прават ако не гласаш исто како да си гласала ама за која партија тие ке одлучат
Да, ќе гласам. Малку од љубопитност ( бидејќи оваа година за првпат можам да гласам), но повеќе бидејќи сакам да го искористам своето право Сеуште се двоумам помеѓу две партии, но има време, до утре ваљда ќе решам
да се гласа да се гласа....јас лично ќе си гласам за вмро и да ми платат не би гласала за сдсм не фала!!
да гласав иако не бев за да се гласа, бидејќи и јас мислам никој од нив не заслужува, но мора да се откине гангрената ( власта ) која го туре народот и упропастува државата. значи не гласав за владата. фала на пажња!
до вчера не бев определена за кого ќе гласам.. синоќа одлучив и денес бев на гласање.. си го искористив правото
Команданте, да не ме разочараш само ццц Се гласаше и тоа се гласаше после милионите предомислувања ЛДП-Достоинство-ЛДП и па Достоинство. Ајде ццц ко да ја ќе седам у парламент. Нека е со помин за губитниците Нека е за арно за победниците.
Гласав и јас,оваа година ми беше прв пат да гласам.Гласав пред си бидејќи тоа го чуствувам како обврска како граѓанин за нашата република.Зошто да не гласам,да дозволам некој друг да го искористи мојот глас.Не фала.Фино лепо си станав од сабајле и во првите бев што гласаја