јас ја користев столицата од медикус хелп со пилатес топка, добра е, плус се вади топката можеш да вежбаш со неа,
Морам да пишам во темава бидејќи е активна. На татко ми му кажаа денес дека има дискус хернија. И препорачаа физикална терапија. Дали некоја од вас имала предходно искуство? Или на некој близок? И доколку имате препорака за место во Скопје би била благодарна.
Devojki dali ste slusnale za SES masqza za diskus hernia ? Vo sj ja pravat citam mn zadovolni klienti imqlo Inaku se lram vezbi plivanje fizikalna ekstenzii...
Здраво, по долги болки во кичмата, вчера правев ренген ми најдоа дискусхернија од 1 до 5 пршлен, болките се неподносливи, чекам термин за физикална, но дур да почнам ве молам кажете ми нешто за ублажување на болките, ставам лепенка и појас но буквално никаков ефект.
Apcinja za bolka. Ibuprofen, rapidol, ketonal, so golemi bolki ne se preporacuva fizikalna ko so znam. Izguglaj.
На рентген не се гледа ниту се дијагностицира дискус хернија тоа само со магнетна резонанца. Можеби дископатија која се покажува со стеснетиот меѓу пршленски простор меѓутоа меките ткива не се гледаат. Физикална зависи дали има ишијадична болка во нозете или само да се третира долниот грб и домашни вежби.
Пливање, и јас го имам нештото. Внимавај на подлогата што спиеш, не кревај никако тешко, пешачи. Обавезно појди на ортопед и за физикална внимавај пошо мене ми згрешија терапија и побарај си второ мислење.
Сега додека е акутно никако физикална и вежби само одмор. Лежи доле на под и апчиња за болка. Болките се страшни ама треба само време.