Здраво. Имам проблем со вратна дискус хернија со екструзија на диск Ц6-Ц7, препорачана е операција. Бев и во Ниш и таму викаат најдобро е операција. Ме интересираат искуства кај кој доктори се најдобри за вратна кичма затоа што била многу специфична
Lele i mene mi najdoa diskus hernija na vratna kicma c4-c5 i c6-c7. Imam glavoobolki i nestabilnost koga odam ponekogas. Treba da odam na fizikalna. Ti kakvi simptomi imase i dali so fizikalna se podobri?
Имам болка во левата рака најмногу во подлактицата, трнење на показалецот и болки под лопатката. Правев физикална и само ми ја влоши состојбата. Кога е акутна фаза со јаки болки не се правело, а мене никој не ми кажа
Специфична е и ја у мк не би се осудила Аксис-Загреб се многу добри Ако веќе мора во мк онда Дамјановски
Тој е од Систина така? За Шунтов и Камилоски од Клиника исто имам позитивни коментари. Дали ти нешто знаеш повеќе?
Шунтов ми е ок др многу фин и приступачен Ама многу млад е бе Почекај не брзај за опп одма Одиш ли? Ти функционират ли рацете? Ти паѓаат ли предмети од рацете ? И јас по магнет бев за опп а по моето стање у тој момент не
Не, сите невролишки испитувања ми се во ред. Немам проблем со силата во рацете, немам проблем со нозете, но сите доктори што ги консултирав, дури и физијатри ми рекоа за операција. Знаеш како ме исплашија, ми е страв ако почнат такви симптоми како погоре веќе да биде касно за операција и да направам тогаш тие симптоми да ми останат за цел живот
Ама не се оперира снимка се оперира пациент Ако ти си ок до негде не е време за опп Шо лекови примаш?
Баш вчера една пријателка ми кажа дека нејзина другарка била во Словенија,тажу биле против опп. Види консултирај повеќе лекари тука и во странство ако можеш,немој одма под нож.
Мене снимка ако ми гледаа ми викаа оп ама коа ме видоа дека функционирам одам функционирам рекоа уште не е време и ако беше систина и можеа да ме легнат и земат 11.000 е рекоа не И го прашав др мора да има некоја граница до кога се толерира ми рече се додека не почне да ти испаѓаат предмети од рацете и да ти откажат раце и нозе Со болки бев и јас и 1.5 година ми траеше опоравувањето Јас пак ако некогаш треба опп би одела у Загреб во Аксис Јас сум да не се брза кај мене беа три дх еден надув ц4ц5 една протрузија ц5ц6и една екструзија 6ц7 која беше до рбетниот веќе стигната
Исто и јас сум со надуф Ц4 и Ц5, хернија на Ц5 и Ц 6, и екструзија од Ц6 Ц7 од 6мм и стеноза на канал. И јас не сум одма за операција. Ми рекоа сега 3 месеци мирување, и физикална никако, ни вежби ни ништо. Да недегам повеќе од 2кг и да носам мек околувратник. Од терапија примам лирика, дикло дуо, миорел, милгама и цинк и омега 3
Zasto ne fizikalna? Mene site doktori od nevrolog,kardiolog,fizijatar,radiolog mi rekoa fizikalna da pravam.
Verovatno e individualno,dvajca kolegi kaj mene im pomogna terapijata samo e vazno koga ima bolki t.e koga e akutno da ne se pravi fizikalna terapija.
Да и јас сум со вратна дискус хернија Кога имаш болки не се прави физикална. Така јас правев, ми беше подобро и после физикалната и вежбање ми беше дупло полошо
Mackaj gavez krema ako imas bolki,mene mn mi pomaga Mozes da si ja napravis sama kremata. Ako sakas da ti pisam recept.