Имам маст од гавез од еден манастир монасите шо ја прават Мачкам може 2 3 недели ама ја разлика некоја не приметувам П.с мачкам лумбално оти таму имам мака сеа 6недели поминаа од коа боцкав инекции и е доста подобро Приметив дека како бранови се болките Пример 2 дена боли 5не боли 2недели боли 1 недела не боли Со тек на време болните денови се намалуват неболните се зголемуват Така беше и за вратната а така мислам и лумбалната дека оди Според мене ако не е за опп едино треба време,витамини,и умерено пешачење
Napravi ja ovaa sto ja pisav,moze 1do 2 pati na den da mackas,no nemoj da vtrivas mnogu,blago nanesuvanje posle tusiranje za da se otvorat porite i ne sekoj den. Preku eden den 1 na den,ke vidis kolku pomalku ke boli.
Абе мене ме ме ни боли многу веќе Имам периоди од 1недела две кај шо не боли или пример боли како на 2 3 секунди и мине Тоа е ради нервот шо бил притиснат па сеа дава сигнали Еве и др тоа го нарекуваат сензации не биле болки А корен од гавез од кај да најдам? Оваа шо ја имам кога ја мачкам осеќам ептееен мало загревање некоја топлина слаба Не пијам апови за болка еве 7недела веќе Мислам дека полека минува
Мене на пример не ме боли вратот каде е дискус хернијата, ме боли раката, најмногу подлактицата, и кај лопатката позади таму да мачкам или кај вратот? И колку време треба да седи намачкано пред да се истушитам?
И мене врат не ме болеше Од рамото до лактот ми одеше болката Мирувај ептен, барем месец станувај за јадење и за у вц ,и после ке почниш да пешачиш по 5 10 мин Само биди трперлива и најважно НЕ ПАЃАЈ ПСИХИЧКИ(ја до психолог допрев) П.с има една течност од еден билкар мене она ми помага ептен
Mackaj vrat,ramo,kade sto te boli sekade. Jas ne mozev da ja stisnam sakata,so edno macanje vecerta utredenta mi bese kako nova Probaj ne kosta mnogu da go napravis gavezot
Кога бев на неврологија на преглед ми го кажа докторот. Ова е еден вид екстензија како што прават на физикална. Е сега колку е ризично никој не може да ти гарантира.
Ја правев декомпресија 15 третмани Ги завршив и ке правевме месец пауза па уште 15 На 9та ден ме пукаат појаки болки од шо имав правам нов магнет полош од првиот
И мене ми рече хирургот дека е ризик кај мене заради големината на излезениот диск од 6мм и стеноза на каналот од 5мм. Дали памтиш колку беше излезен твојот диск и дали имаше стеноза на канал, пошто гледам за ист диск правиме муабет
Цел канал затворен до рбетен мозок беше Штом ти рекле не за декомпресиха шо напињаш да го земеш тоа справата од тему?
Не запињам, само информативно прашувам. И сакав за спиење да прашам тогаш имам најголеми болки во раката и плешката, незнам која позиција да ја најдам за спиење. Спијам во некоја полу седната положба, по неколку саати ќе пробам да легнам на грб, болките почнуваат после 15 минути. На страна пробувам да спијам, ќе издржам можеби пола саат пред да почне да ме боли раката. Па ќе пробам на стомак (иако знам дека не смее) и тука после некое време пак болки и цела ноќ така менувам позиции и се мачам. Зедов и анатомска перница за рбет џабе пак не ми помага. Значи преку ден немам болки скоро ич колку што имам кога спијам и сабајле кога ќе се разбудам. Ве молам за помош и некоја сугестија како да спијам кој поминал со оваа дијагноза за вратна хернија
Еве за мене ке си кажам Спијам на перница од медикус хелп Лева страна ми беа болките и 2 години спијам само на десна страна се навикав Перниче меѓу нозе и десна страна Друга позиција не сум пробала сега,порано пробував грб ама ме болеше И тоа беше период кај шо немав болки и а пробам грб ај пак болки недела две и решив да не пробувам веќе Пиј терапија и мирувај овој период После ке почниш со пешачење малку по малку Земи ја и таа течноста за дх од Борче билкарот