Го изконтактирав Знаеш шо ми рече "И не заборавај времето е најдобтиот доктор" И тоа е така е еднаш ги јадев тие бомбони ке ги изедам и втор пат само треба трпение шо ја се помалце го имам
Тоа знам Ама не беше ни радиологот Дамјановски ,два невролози и физијатар Мала хернија била Само јас сум си крива јуни јули август до 10 сеп не отидов на др Тек 10септември почнав со инекции И фактички мене опоравувањето од септември ми почнува На лето ке бидам ракета
Ајде имаш наша подршка. Плус еднаш си победила во ваква слична битка, поискусна си. Ние што сме почетници сме поисплашени и понетрпеливи верувај
Јас изедов стап со дискус хернија на кичма, не знам од кај да почнам, треба 5 страни да напишам. Само на кратко: за малку избегнав операција; декомпресија не само што не ми делуваше, туку ме стави во страшни, неподносливи болки, башка џабе куп пари; со месеци не спиев, потоа почнав исклучиво откако ќе пијам 5мг дијазепам (среќа траеше неполн месец, па намалив на 2мг, па го откачив); блокада во кичма (ПРТ метод) имаше ефект пола ден, па се вратија болките.... Имам уште куп да напишам, ама времето е тоа што навистина лечи во случајов. Мене ми помогна Врчачковски од Црниче, брат на радиологот, ама мене ми помогна, а толку е индивидуално сето ова што не се осудувам да препорачам. Забораваив да кажам, по киропрактичар, завршив во болница. Ова беше пред 4 години. Цела година имав болки. Потоа откако намалија, редовно, и ден денес, без забушавање, вежбам, пред се' вежби за истегнување и вежби кои никако не би оптеретиле кичма. Мислам дека вежбањево е клучно за одржување и превенирање на вакви состојби.
Dali od vratnata dh imate glavobolki? Jas 2 meseci imam ne mnogu jaki glavobolki,koga pijam apce koga ne. Sto piete ako imate glavobolka? Jas kafetin,blokmax.
Сега за сега е подобро. Болките се намалија, можам подобро да спијам само ми е страв што уште ми трнат двата прста (показалец и среден) еве веќе месец дена како трнат нонстоп. Ти имаше таков проблем?
Не Јас пиев Тиогама апчиња они се за трнење баш алфалипоична киселина се Нека ти ги препишат Или земи епинеурон они имат 300мг киселина ама ке пиеш по 2 а тиогамата има 1 апче 600мг Сепак невролог прашај за трнење да ти ги препишњ
Мене ми препишаа р-липоин. Гледам тој има 150мг липоинска киселина, во споредба со тие од 600 изгледа многу малку. Ќе земам такви кога ќе завршам со овие. Колаген каков пиеш од која фирма?
Сеа не пијам Сеа 3 месеци ке пијам глукозамин Oseoflex, се викаат па 3 месеци пауза па 3 колаген апмули од бг Ке ти ставам слика сега
Немам главоболка Имам пред за или после циклус значи у таа една недела знае да ме заболи чело око ама не е секој месец Вентор ми помага ама може на 3 4 месеци еднаш да се деси ако се прегладнам а претерам со цигарите