Тиогама дали одат на рецепт? Јас пијам АЛА 600(алфалипоична киселина) ама кај нас е многу скапа па ја порачувам од ихерб.
јас ја пијам моментално оваа https://www.iherb.com/pr/best-naturals-alpha-lipoic-acid-600-mg-240-capsules/125088 плус ја купив со 20% попуст на оваа цена а е 240 капсули а предходно ја пиев оваа https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-alpha-lipoic-acid-600-600-mg-180-veggie-caps/30032 исто јакупив со 20 % попуст. Добри се и двете.
Јас ја пијам континуирано без пауза скоро цела година,препишана ми е како редовна терапија од ревматолог.
Да ви го кажам моето најново искуство. После чекање од речиси два месеци дојде мојот термин за магнет со упат и се решив да го направам (иако имав претходно направено приватно бидејќи не можев да чекам). Резултатот ме зачуди колку е "стручен" нашиот кадар. На првиот магнет се гледа екструзија и хернија на ниво на с6 и ц7. На овој државниот еве го извештајот. Знаејќи дека нешто не ми штима закажав кај др. Врчакоски да го види цедето, и тој потврди дека постои хернија, дека се намалила 4 мм, но се чудеше на извештајот од 8 септември болницата. Фала богу што има намалување, а за маките на нашето државно здравство немам коментар
Екстризијата не е чудно што се намалила ама слепците не ја ни виделе Од нафнет бр1 и магнер бр 2 колку време е поминато? И тој магнет на приватно шо ти е правен во која болница е правен
Магнетна резонанца (МРИ) на лумбалниот рбет од 5 декември 2025 година 1,5 Tesla 48-канален магнетен разонантен томогрaф Magnetom.Aera TexHonoruja: t2 tse sag 4mm, t1 tse sag 4mm, t2 tirm/stir cor 4mm, t2 tse tra 3mm. Наоѓање: Стрмен лумбален 'рбет. Нема структурни абнормалности. Сигналот од коскената срцевина е нормален. Намалување на сигналот на интервертебралниот диск L5/$1 на Т2-пондерирани слики со намалување на висината на дисковиот простор. Нема спондилофитични маргинални израстоци. Нема значително отекување на фасетните зглобови. Мала испакнатина на дискот на Т10/Т11 е исто така видлива без неврофораминална стеноза Почетно испакнување на дискот на L3/4 со импицмент на нервните корени L4. Медијална екструзија на дискот на L5/S1 со вклучување на неврофорамината и Т2-пондерирано эголемување на сигналот на дорзалниот фиброзен анулус, импиџмент на нервните корени $1, претежно лево. Нема спичапна стеноза И конус медуларис и кауда еквина изгледаат нормални. Малку слободна течност е видлива и во карлицата. Докази за Наботови цисти. Проценка: Стрмен агол на лумбалниот рбет. Нема структурни абнормалности. Остеохондроза L5/S1 Исто така, откриена е мала издаденост на дискот на Т10/1, без неврофораминално стеснување. Почетно испакнато дискче L3/4 со контакт на нервните корени L4 Екструзија на медијалниот диск на L5/$1 што ги зафаќа неврофорамините, кинење на дорзалниот фиброзен анулус и импиџмент на нервните корени $1, претежно лево Нема спинална стеноза. sto znaci ova slobodna tecnost vo karlica strasno e nesto??