Nemav golemi bolki no kako minese vremeto imav se pogolemi bolki. Poslednite godini mnogu bolki. I na kraj ne izdrzlivi. Ali bidna sega se oporavuvam I obavezno vezbi za istegnuvanje, fizikalna..
Isti simptomi imam ginekolog mi rece da se obratam Kaj traumatolog ortoped I da pravam kompjuter na mala karlica..me bolat kolovite se kocat koga odam I dvete noze od pozadi ...sto napravivte
Bev na fizikalna oktomvri i ok, eve denes bas sega se fativ skroz...na rabota promaja cel den otvaraat deka pusat i sega mi dojde danokot pred malku u kujna vadec sadovi od masina i ostanav taka...edvaj legnav, so maka. Se napiv diazepam i duklo dio valjda ke me pusti
Zdravo. So istite problemi 3 god (L4/L5 C1). Dr. mi kaza najverojatno operacija, koga kje zavrsi pandemijata. Moze da mi kazete kade se operiravte? I nekoj sovet? Blagodaram odnapred.
Dali nekoj ima diskus hernija na vratot ili na polovinata???Ako ima pisete mi......znam se ama sakam mislenje od drugi kako se spravuvate so bolkite...
Odmor na denesno vreme malku potesko,vezbam kolku so mozam,dekompresija nekolku pati odev ama sega pak boli.
Zavisi sto vezbas kade vezbas dekompresijata pomaga samo ako e nervot priklesten ako ne e poloso prai inaku pisi mi poraka ke ti pisam se sto znam a moze da pomogne
Luge vie kako poiskusni, dali od diskus hernija osven bolka vo krstot dolniot del na grbot bolka moze da se oseti i vo karlicata, preponite nad sramnata koska? Blagodaram odnapred!
Херниа л4/л5 со екструзија. Идев физикална имаше подобрување ама болката пак се врати. Генерално функционирам, се движам ама болката е тука, кај мене се шири до стапало долу. Бев на консултации ми рекоа операција решава тоа ама сите нерви ми се ок, проверени. Ми препорачаа екстензии. Некој со сличен проблем, некое чаре да се избегне операција? Дали екстензии помагаат?
Немам ова меѓутоа од искуство од други луѓе мислам дека помага и тоа е единствен неоперативен начин освен физикална и кај нас почна од скоро. Треба со магнетната да се оцени колку третмани треба и каков ќе биде ефектот и знам луѓе што правеле 15 и повеќе третмани такада мораш да пробаш за да знаеш и ако не си задоволна од едно мислење секогаш барај второ.
Мене екстензиите ич не ми помогнаа, напротив ми ја зголемија болката. Џабе таму слушав приказни како требало да поминат 2 недели по терапиите, па ќе имало резултат, немаше никаков! Не знам колку време ти е болката @A94, си треба подолг период за да помине и да ја снема. Мене и по 2 години уште знае да ме боли, ама секако има и период да немам ич болка. И многу пазење, не дигање тешко, без нагли движења, не знам вежби за истегнување дали ти препорачаа?!
Ако си ме читала погоре, бев со болки, ама можев да функционирам, откако се осудив да одам на киропрактика скоро 3 месеца од кревет не можев да станам.