Некаде у пичку матер пушиме цигара и седиме на хауба оддалечени едно метро. Тој: И? Јас: А? Тој:Што размисли? Јас: Па ти си добар многу. Убаво ми е со тебе, не ми е гајле што зборуваат од страна. Стварно си супер другарче и ми олеснува кога ти кажувам што ме мачи.. Тој:ама? Јас:ама не знам не сакам да направиме глупост.. се ќе расипеме.. Тој: Остави го тоа , кажи ми дали сакаш да бидеш со мене ? Јас: ... Тој: Сакаш ли да бидеме заедно? Јас: Човече ти кажав.. Тој... (молчи и дише длабоко) Јас: Единствено ако сакаш тајно да се гледаме. Тој : Дојди тука ( широко се насмевна) И така се гушнавме и не му дадов убаво да ме бакне
Ми фали тема за смешни и филозофски разговори. Ќе мора тука да си ги постирам. (нема романтичари ) Јас: (мртва озбилна) Тотално неподготвена ме фати, се запрепастив. Пред 8-10 години на сила се правев како возрасна жена, сега се младолико. Со црвените чевличиња и цветните фустанчиња, се изгубив. Шиме: Тргнала кај тебе еволуцијата баш како што треба. Јас: Ќе бидам баба во шарени панталони со цветчиња. Шиме: Го започнеш животот како пензионер, потоа работиш и имаш деца, па одиш на факултет, па во училиште, потоа си играш уште неколку години и сѐ завршува со еден убав оргазам. Јас: Баш си луд Шиме: Понекогаш, малку.
Јас: Ми изгледа како многу често да забораваш. Тој: Таков сум, премногу информации ми поминуваат низ глава секој ден. Јас: Да, некогаш дури си мислам мене ќе ме забораеш и ќе си речиш која е оваа ненормалнава што седи до мене. Тој: Не сум до толку склеротичен бе срценце. И да те заборавам така некој ден кога ќе те видам одново ќе се заљубам како првиот пат.
Тој: Што ќе биде со нас кога ќе заминам? Јас: Ќе ставиме крај и готово... Тој: А таткоти ако оди да работи во странство , мајкати би го оставила? ...
Тој: Ние засекогаш ќе си бидиме заедно. Јас: И од ко ќе умриме ќе бидиме заедно во некоја ѕвезда, исто ко што сме биле заедно пред да дојдиме на светов. Тој: Да, или евентуално ќе не' проголта некоја црна дупка. Да не пукниш.
Се опседнав со венчаница и не можам да одберам меѓу два типа: А-лајн и мермејд. Му велам: - Дај помогни ми да одберам некоја во која ќе бидам убава инаку ќе бидам нервозна на свадбата. -Е гледај тоа напрај, налути се на свадбата. - Тебе какви венчаници ти се свиѓаат? Ти да ги носиш.. Толку, доволно е
Беше 1ви Април 00:20h на полноќ(не ја ни проверив дадата на тел) си правиме муабет со дечкоми на WhatsАpp Тој:ова е веќе крај несакам оваа врска да продолжи Јас:ама што ти е?што направив сега? Тој:сите другари на мојот поранешен пријател те познаваат,Крај е веке не чекај порака од мене.Чао (Јас во тој момент го исклучив тел и почнав да плачам се молев на Бога ова да е само сон,во тој момент ми стигнува порака знаев дека е тој,ја отворив) Тој:а нема ли да ми кажеш барем чао? Јас:незнам што очекуваш после ова но ти така сакаше остави да ме познаваат сите машки, ама ја Засекогаш ке те сакам Тој:АПРИЛИЛИИ Јас:ти добар ли си бе?знаеш ли како сум плачела? Тој:јас нели еднаш ти кажав дека никогаш нема да ти раскинам?
Јас : Дојдиииии, сакам да те гушнам паааа. Тој: Сонце, ми иди да му излезам на полицајцине долу и да му залепам 2000 евра и да дојдам кај тебе. ..... Ме остави без зборови. Срцко мој.
Тој: А кога ќе имаме дете како ќе се вика? Јас: Хмм, ако е машко Иван, Дарко, Марко... (Тука продолжува набројување и кратка дискусија) Виктор? Тој: Може, ќе се вика Виктор. Ќе тренира кик бокс и ќе биде шампион. Го испланиравме синот, ни останува само да го направеме.
Ne mi e drugarka mi vika koga me prelaza so edna sto non sto idevme zaedno na odmor vo kukata na decko i.i posle ona ne mi e drugarka ako tocno taka bilo.Pa jas si imav devojka a on trcase po mene.
Jas: nemozam poveke vaka, ne ide, sakam da sum tuka no ne moze Toj: zarem navistina mislis deka posle ova ke mozeme da se oddalecime? ... I jbg, mozebi nemase da zavrsi tolku fatalno ako posle ova recenica si zaminav
Толку ме погоди што никогаш нема да го заборавам, заради овие зборови се плашев од сите машки на светот и не им верував. Сега малку ми е смешно, а тогаш се чуствував најпонижено суштество на светот.(пред 7 години) (му ѕвонам на телефон) -Како си што правиш? -Арен сум, со цимерите седам -Мхм убаво, не се имаме слушнато неколку дена па реков да ти се јавам да видам како си -Добро бе не сфати ти до сега? -Што да сфатам? -Па не те барам оти неќам да имам ништо повеќе со тебе -Добро ама не сфатив зошто беше се во ред од кај да знам,можеше да кажиш тогаш зошто ми се јавуваше со саати да зборуваме дури си таму -Па така сакав, сега не сакам повеќе со тебе не се занесвај џабе ... Имав 18 години, тој 19, не бевме толку мали Знам дека и јас сум била наивна и сум дозволила да манипулира со мене, ама ваков одговор никој не заслужил
Јас : Ќе си одам во странство и таму ќе работам. Тој : Не може да си одиш, на твоите ќе им фалиш. Јас: Само на моите ? Тој: Ти на твоите, јас на моите родители. Таман најдов ново работно место ќе треба одма да дадам отказ. Јас: А, и ти ли планираш во странство, не знаев не си ми кажал. Тој: И јас не знаев се додека не спомна ти. Ако одиш и јас ќе дојдам. А, ако не ме сакаш ќе ти бидам комшија па пак ќе се гледаме
Пред некоја година, пред продавница за кампинг опрема. Јас: Што ќе праиме со заедничкиве работи што ги изнакупивме ако раскинеме некогаш? Тој: Не знам за тебе, јас не планирам да раскинувам. Пред некој месец. Јас: А ако не се снајдеш, ако сфатиш дека не ти одговара животот тука? Тој: Не ми одговара само животот далеку од тебе.
Во лутина нешто во овој аспект Јас: слободно прави што сакаш,немој да се замараш со нас.. Тој:јас ќе направам се за да бидам со тебе.