(Првиот бакнеж) Јас: Зошто ме баци вчера? Тој: Не знам. Може не требаше.. може ти имаше други планови со мене. Јас: А секогаш така убаво ќе ме бацуваш? Тој: Како мислиш секогаш? Убаво бацувам? Јас: Па тоа ти го кажав Тој: Добро бе.. Убаво ми дојде сакав пак да го чујам
тој: Ај дај ми ги очите јас уште незнам што да кажам, се изненадив тој: уствари не бе, не сакам само очите, цела ке те земам, е овака... ме крена во раце и почна да ме врти брзо во круг Тогаш незнаев дали ми беше лошо од пеперутките во стомакот или од вртењето
Јас - ке ми фалиш Б најмногу Тој - да знајш дека мислам на тебе те сакам и да ја памтиш оваа вечер*се разделувавме на подолг период* те сакам ана се гледаме.
Јас : Јас тебе многу те сакам ти ме сакаш ли? Тој : Неее...Од каде јас тебе да те сакам ... После тоа следува еден бакнеж ...Дека не ме сакал...Хахахаа Бебушка моја .. Многу често днае да се зафркава на моја сметка ...Но воопшто не ми смета .
За мене ова е најромантичното нешто Си пишеме на фб и мене еден марокански скакулец ми влезе во собата и 10 минути сум се мачела да го утепам а уште 10 минути му објаснував како го трчкав низ соба скакулецот бидејќи ги мразам тие суштества и како од страв отидов во теретаната,зедов една долга шипка за да бидам подалеку од скакулецот,да не ми рипне и со шипката сум го мавала итн за да на крај се спасам од него.И така му ги раскажувам сочните детали од моето патешествие а он после неколку дена ми вика-Јас и ти заедно ќе тепаме скакулци Па поромантично-здравје
Последната средба (му ги вратив работиите шо ми ги дал) Тој: Хааах (нервозно смеење, пред плак му беше) не ми се верува Јас: Шо бе не ти се верува? Тој: Ми ги враќаш работите што ти припаѓаат тебе, што јас сум работел за да ти ги купам а ти ми ги плескаш во лице и едноставно си заминуваш? Јас:Не ми треба ништо товое. Колку повеќе гледам толку повеќе се секавам на тебе и не можам да те заборавам. (И така си заплакав и силно плакав додека не ме осети а не ме гледаше зашто беше мрак темно) Тој: (наеднаш ме гушна најсилно и најискрено и најубаво и ме осети дека си плачам ме бакна во чело) Не плачи злато, ќе бидеме заедно и се ќе заборавиме. Си имавме ветено. И кога НЕ сме заедно, СМЕ ЗАЕДНО! (и тој заплака и си плачевме и плачевме до рано сабајле и си заминав. ) И сега ми доаѓа да заплачам
стандард муабети со љубави јас во пмс период,нервозна од секојдневието и велам: Јас: Леле бе сакам да одам некаде далеку во некоја планина каде што нема никој да ме замара,да сум сама да не ми зборува никој,да не слушам гласови,да е потполна тишина и да уживам Тој:А може ли и јас да дојдам да бидам до тебе,ветувам дека нема да ти праам муабет ... Лелее кога го слушнав ахаахаха смешки невидени срцка
Лежиме така, јас навалена на неговите гради.. Јас: Колку мирно ти чука срцето Тој: Тоа секогаш така чука кога си до мене..
После жестока кавга Јас: А добро ти мене уствари ме сакаш ? Тој ..Ах....повеќе од се што можиш да замислиш.
- Ќе мора некогаш да ја истрпиш и оваа страна на мојот карактер... - Секогаш кога ми се лутиш за такви глупости,се гледа колку си всушност ранлив и чувствителен,колку многу се плашиш да не ме изгубиш. И многу ми е мило што тие стравови никогаш нема да ти се остварат.
Тој: - Мораш да си одиш сега? Јас: -Па даа Тој: - Епа добро, чао Јас: Чао ...после неколку направени чекори ... Тој: Абе може малце да се вратиш? Јас: Мхмм Тој: Ај врати се да те гушнам и да те бацам.... после гушкањето...е сега можеш да си одиш <3
Е моево не е баш слатко и романтично ама никогаш нема да го заборавам муабетот Зборевме за свадба, ама не за нас туку онака општо и јас викам секоја девојка сонува уште од мала како ќе се омажи па како ќе изгледа и слично. Тој: јас не мислам да се оженам Јас: така мислиш сега рано е ама кога ке ја надеш вистинската тогаш нема да се мислиш Тој: епа јас и сум ја имал вистинската (не за мене, за бившата што идел 4 години збори) ама пак не сум помислил Не очекував да каже дека умира за мене и дека само со мене се замислува ама толку понижено се осетив што цело време ми се врти тој муабет во глава ден денес
Ги сакам оние шлагерско џенталменски ласкања уфрлени чат-пат во совершено соодветен момент. Не е до дијалогот ( зошто ништо посебно не кажал), до магијата на дијалогот. Случајно ја видов темава и прво што ми текна беше оваа порака што ја добив неодамна: Curly hair looks beautiful on you. You look like a portrait from the madieval age, a portret i would die to have it.
- (со сонлив глас) Ти ветувам, ако продолжиш да ме сакаш толку диво и непредвидливо, ќе те скротам. Како малечко маченце ќе предеш легната на мене, ќе се смешкаш како будалче без никаква причина и ќе преташ со рачињата и ноџињата од среќа. Ќе сакаш што повеќе да се упикаш во мене, ќе ме галиш и бакнуваш исто како да си дел од мене или како проклето многу да сакаш да станеш. Ти ветувам, што и да се случи, ќе ја пронајдам таа куќичка во Јапонија, среде некоја недопрена шума со малечка собичка на поткровје каде што ќе се слушаат песните на дождот. Ќе бидеме само јас и ти. А ти, која и да си, што и да бараш тука на овој свет полн со обични смртници како сите нас, ќе бидеш најсреќната девојка на него. Иако не си само една обична девојка. Ти си светлина, добрина и бескрајност сместена во прекрасно женско тело со мирис на ванила. Монолог од едно мое поранешно момче од кој буквално секој збор го знам напамет. Баш ни беше убаво кога вака мечтаевме, сонувавме и бар на моменти бевме сигурни дека реалноста нема да не прегази
- Мислиш ли дека некогаш ќе можеш да ме сакаш? * А ти мене? - Да. И? * Те сакам. - И јас тебе. Јас сум ѕвездичката