Д. тост со кашкавал, чаша јогурт. Р. тавче гравче, колбаси, печени пиперки. В. мали кроасанчиња 7 дејс, чаша млеко. Овошје лубеница и сливи.
Д: oвесни и лен сo млекo aрoнијa кaкao мрaз и мед. oвa блендирaнo (oд кaј ми е идејaтa зa oвaa глупoст не знaм aмa вкуснo беше oзбилнo) У: слaдoлед и нес кaфе Р: пицa и зелкa сaлaтa В: не мислaм декa ќе ми се пријaди кaснo беше ручекoт (Мнoгу глупo мени )
Кафе и парче торта од пудинг и бисквити. Појадок: шопска салата, леќа и 2 варени јајца. (Без леб) Ужинка: сладолед на стапче и една мала наполитанка Ручек/вечера: сендвич со маргарин намачкан, мортадела, кашкавал, домат, краставица и сирење. Пред легнување млеко.
Доручек.. Поховани тиквички,поховани црни домати,толчени пиперки со сирење,домат салата и јајце на око. Десерет куглов колач со ореви,сега едно турско и лимонада. Ручек ќе има месо печено под фолија со компир,морков,кромид. За вечера планирам нешто по лесно.
Д. интегрално пециво со кашкавал и маслинки и чаша јогурт. Р. леќа , салата зелка и краставици. В. помфрит со сиренце. Ужинка мафинка, диња и лубеница
Ауу од кога никој не пишал. Денес петочки скоромно... Доручек посно лиснато + маслинки. Ужинка пржена пченка. Ручек гравче и домат салата. Ужинка круша јаболко и грозје. За вечера пак малку гравче.Слабо апетит последниве недели.
Ја со зголемен апетит сега Д:две варени јајца,парче сирење и парче интегрален леб со путер У:кафе и парче торта Р:салата (марула,домат,краставица,пиперка и сирење) У:овошен јогурт и нектарини В: ке бидат шпагети со доматен сос И пред спиење обавезно чај од нане и квики
Д: кифла со ванила крем Р: шпагети со сос од домати, сланина и к.павлака В: шпагетите од ручекот и кечап Измеѓу зебра колач неколку парчиња, какао и чај од нане.
Д:две парчиња интегрален леб со путер и мармалад Кафе,овошен јогурт Р: мешана салата Ф'стаци,ореви, сутлијаш со пудинг, јаболко,две нектарини В:мекици со сирење ке се прави
Едно турско за рассонување Една банана пред доручек Доручек киснато со изварка и парче коглов. Ручек пилешки џигерчина,домат салата,сирење,јајца на око. Вечера пирошки + кисело млеко
Доручек црвен потпечен ориз со компири и зеленчук,црни потпечени домати со магдонос и лукче,домат салата,пржено пресно крапче. една лимонада и турско кафе. Ручек палачинки со лукче. Една банана За вечера грав и ајвар
Д. Варен ѓеврек и маслинки. Р. Гравче, царка салата, потпечени везени пиперки, маслинки. Калинка и банана В. Некоја салата
Д: / покасно станувам а и не ми се јаде општо најчесто е смути,или кришка две лебче со било што Р: 2 чинии спанаќ со ориз чорба плус јогурт, без леб,не јадам леб на ручек и вечера В: со оглед на тоа шо обожавам спанаќ и јогурт не ми бега истото Уз пат денес грицкам оревчиња
Mojot apetit znacitelno e namalen od toa sto mi bese pred bremenosta , no se trudam da jadam kolku mozam poveke i raznovidno . Menito od vcera : D:Jajce na oko so dve puter lepcinja i sok od portokal. Uzina: Ovosje (banana i kivi) i nekolku kocki cokolado so lesnici . R: Peceni kompiri so stek vo kari sos i marula. Pak uzina vo docnite casovi:Cokolado,fsteci i sok od portokal.Ova moze da se kaze i vecera deka mi bilo . Denes samo sto mi zapocna denot pred malku ,so macnini bez povrakanje, no mora da se jade . Dorucek za sega samo :Banana i nekolku morkovcinja , a otposle sendvic so pavlaka i kiseli krastavicki . Inaku samo sto citav eden nutricionista sto napisal za trudnici vo rana bremenost...Kako treba da izbegnuvaat da konsumiraat ananas , krusa , crn biber , cimet , suvi slivi, nane caj , kafe . .Dobro kafe se podrazbira , bidejki go isfrlal kalciumot od organizmot , no za drugive produkti ne znam kolku e tocno.
Д: Јајца на око со урда и две парчиња леб. Ужинка: Едно јаболко и бадеми. Р: Риба и компирчиња В: Некако немам идеа. Јадев печена тиква може и толку ќе да е.
Повели во темата за тоа да прочиташ искуства околу витамините кои се примаат во текот на бременоста https://forum.femina.mk/threads/Витамини-и-минерали-во-бременост.3546/
Д:две парчиња интегрален леб со путер и мармалад Малку кус кус со сирење (друштво на кере и праев) У:јаболко, неколку мандарини,кафе,колачиња Р:салата и супа За вечера имам кроасан со шунка и сирење