Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.710
    Прашањево го поставив и во труднички, но и овде очекувам одговори. :)
    Јас се извинувам што сум досадна и што ве замарам па имате чувство дека и јас сум една од оние што мислат дека само они се трудни.;) Но не е така. Мене ми треба само добар гинеколог. Сите ми кажуваат различно, тука сите пишуваат различно. Ова наоѓање гинеколог како научна фантастика да е! Невозможна мисија. Ако сте биле во слична ситуација ме разбирате како ми е. :| Значи прашањево е до сите што веќе имате гинеколог од кој се задоволни.(Сите имате сигурно) 8-|
    Ми треба мислења за:
    -Пзу Коруноски( за докторот и за Миленкова и Костовска)
    -Снежана Мајсторова органџиска
    -Надица Геровска Мама
    -Пзу Ложанковски
    -Др Вероника Кокормановска
    -Татјана Гуржанова Њуборн( или некој друг од таму)
    -Деметра медикал Оливера Арнаудова
    Добредојдени се и мислења за некои други.:)

И ме интересира дали во Систина и Ремедика цените се многу поскапи од другиве приватни ординации како овие за кои прашував на пример?

Извинете ако делував глупаво, само барам гинеколог.:$ И добро би ми дошла помош од некоја од вас.

Убав ден и ви благодарам на сите
    :f:
    П.С нема да прашувам веќе, извинете што ве замарам

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    За коруновски пишав погоре за докторот.
    Вероника ми е матичен ама ја користам само за упат и нешто за на државно што треба. Не објаснува нешто многу освен ако не ја прашаш и така тивка е и никогаш нема гужва кај нејзе ама секогаш е достапна на телефон.
    Кај Оливера си одам на прегледи редовно и она ми ја утврди бременоста,многу мила докторка е се објаснува и без да ја прашаш,еден преглед по 30-40 минути трае и ехо е кај нејзе 1500 денари ама јас не жалам парите затоа што вреди за неа,ама скрининг и брисеви кога правев морав кај Вероника затоа што ми даде упат за во државна, а во државна за трудници е бесплатно заразлика кај Оливера што требаше за платам околу 9-10 иљади бидејќи она брисеви и приска праќа да се испитуваат во авицена и чинат многу.
    Ако си во можност оди кај Оливера таа е мојот доктор а матичен земија Вероника од истава причина што ја земав јас,инаку Вероника е замена на Оливера кога таа не е тука и ако има итни пациенти од кај Оливера ги праќаат кај Вероника така јас и ја открив всушност. Ти ја препорачувам Оливера нема да зажалиш. А и Коруновски е многу добар доктор со многу долго искуство и кај него нема да згрешиш има помогнато на многу мои блиски ама јас несакам да одам кај него затоа што е машко,а за двете докторки бев кај едната од нив ми беше матична ама ја сменив бидејќи ми делува незаинтересирано еден преглед 5-10 мин и толку и се чека многу плус,и за термин се чека по 2-3 недели нема слободни. Позз се надевам ти помогнав ако имаш уште некое прашање пиши слободно :*

На ceca-1 и Вереничка им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.274
    Колку чини преглед односно ехо кај Коруновски? И дали може да ми земе брис и да го однесам во државна на испитување?

4. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Незнам колку е точно ама мислам околу 300-400 денари беше ако ме служи добро меморијата. И да можеш зависи за што ти е брисот,ако е обичен знам може во микробиологија исто да го однесеш подолу кај железничка што е,ако ти е за бременост тие брисеви во државна си ги носиш или авицена исто како кај сите матични доктори.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    90.467
    Preporaka i za dr Ruska Serafimova -Ganes

6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.710
    Женски, мислење/искуство со Д-р Жаклина Чочоровска позади билна?
    Благодарам :*

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Moже ли да препорачате некој гинеколог со кој имате добро искуство за третман на полицистични јајници?

8. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    Искуство со Нисо Тасев?

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    124.612
    Sum bila dva pati, mislam deka gi razbira rabotite. Pred 2,3 godini pregled bese 1000 den. Za nesto sto ne e sigurna ne komentira, ama moze da te izvadi od pamet ke pocne da zbori pa posle neznam. Dostapna e sekogas, koga mi bese rizicno rece deka i nedela kje otvori ako treba.

10. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Ke ve molam za predlog sakam da odam na pregled kaj zenski ginekolog vo skopje da e dobra i da e sto po privatno? Ve molam za sto po brz odgovor, fala vi odnapred

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    15.138
    Исуства, мислења за др. Влатко Спасеновски за пораѓај?

12. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.199
  13. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
  14. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Мене не ми се допадна. Матична ми е, ама ќе ја менувам. Ништо не ми кажува, само си запишува и ни а ни б. Ништо. А секогаш имав доста прашања.

Стварно мака мачам да најдам добар гинеколог во Скопје...

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.841
    Допаѓања:
    173.272
    И мене ми треба гинеколог..
    Не ми треба матичен (немам ни здравствено во мк)..само некој што ќе ми препише Јасмин:lol:
    Да не се разбереме погрешно, ги пијам со години, не барам ништо под рака:D
    Само да не ме малтретира мн..затоа што си имам јас гинеколог скоро во фамилија за сите останати "проблеми".. ама ете не е "љубител" на контрацептивните таблети|(

Оние во Јане Сандански ги бришам од список на живи..
    После ПАП на пријателка, умрени се за мене:D

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    34.830
    Прочитав дека ги давале и без рецепта, па сега колку е тоа точно незнам, многу девојки напишале во темата кај контрацептивните таблети дека во Зегин ги давале и без рецепта. :D
    А иначе, за да ти препишат само можеш кај било кој генеколог, штом веќе ги пиеш редовно. Оној кој ти е најблиску. :D

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.841
    Допаѓања:
    173.272
    Па не ги даваат веќе, пробав на неколку места.. имам мислење од гинеколог ама постаро е од 1 год и еве не ми даваат веќе(facepalm) требало секоја година да посетувам гинеколог, како што посетувам, ама еве последниот пат бев надвор од МК...
    Па последниов месец им дадов наод на странски јазик во Зегин:D ме загледа дечкото и ми рече - сега ќе ти дадам, за следен пат гледај на македонски да е:D

Ќе видам деновиве кога ќе се приберам во Ск...ќе морам некој ради реда да најдам:lol:

Последна измена: 31 јануари 2017
    На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    dali mislis za doktorot vo cair vikaat deka bil dobar no e malku prepotenten mene me porodi mladen risteski pred dva meseca od cair no dobri se i KIROVSKI I DIMITAR GEORGIEVNO IMAM LOSO ISKUSTVO OD CAUR IAKO IMAV VRSKI

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    124.612
    Јас засега имам добро мислење за Сузана Костовска Гинековит( работеше кај Коруновски) . Исто добра е и Радица Бојчева за матичен. Одам и во Ремедика , сега пошто Петрова е на боледување замена изгледа и е Јовановски. Ок е докторот ме правеше хистероскопија, ама само па мене ли ми е чуден :$ Незнам дали да продужам кај него ...

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Asteri

Asteri Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    28
    Од лично искуство не би го препорачала но и по медиуми имаше за несоодветно лекување на пациентка дека го гонат кривично

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.