Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Јас не знам ама мене ми наплаќа гинекологот за пап секој пат различно. Првиот пат 500 денари, и следните два пати по 300. Сега последниот пат за брисеви ништо.
    Размислував за промена зашто нешто не ми кажува,ми вели се е во ред во нормална граница за пап,последниот пат ко бев ме исплаши баш. Најлошо е што за резултати чекам по 3 месеци, а последниот пат ми го изгубија пап-от.
    Ми го препорачаа Коруновски но се мислам,тешко е да најдеш добар гинеколог.

2. Zastitnicka

Zastitnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    17
    Супеер фала многу :)

3. Zastitnicka

Zastitnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    17
    Фалааа и на тебе :) ќе се јавам обавезно и ќе закажам..а за тоа со чекањето стандардне секаде зш не е до нив туку до државна така да кај и да имаш матичен секаде ќе чекаш :)

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас си го сменив матичниот, и си се вратив кај неа . Срцка е Наде :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.384
    Допаѓања:
    18.626
    Зар пак има нова сестра? Последен пат кога бев, декември беше истата од летото, млада фина :)
    И мене ми е матична д-р Наде задоволна сум од неа,инаку да 360ден е пап и ехо и за жал после 2ипол,скоро 3 месеци резултат од пап...се прашувам дали има побрз начин освен на приватно (сигурно е повеќе од 1000ден) ...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Не не имаше една друга кога бев трудна, баш кога сум се породила се сменила оваа сега што е :) Баш 8,9ти трудна ептен изнервирана од нив бев дека беше лудило кај нив.. на закажано чекав по саат ипол...
    А за пап месец исто 1-3месеци резултати, незнам приватно дали е побрзо...

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Мене ми е матичен Коруновски и е добар дијагностичар пред се е човечен кај него нема ни воображеност ни суетност човекот ќе ти каже све што те интересира матичем ни е веќе 12 години душа човек

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    На приватно ПАП е за недела дена.
    Конкретно во Ремедика е 1500.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Мене ми е матична, за пап тест ми земаа 350 денари мислам, а после пак на преглед кога бев не ми земаа ич. Многу се супер фини и докторката е одлична.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Дали знаеш колку чини преглед во таа ординација да знам што да очекувам? Денес го променив мојот и ме ставија кај Снежана и ми закажаа преглед зашто кај Васо е фул.
    Едит: И ова со пап жива далавера се наплаќа а е бесплатен.

11. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ако ти е матичен било кој од нив тројца таму работи и божидар бошковски ПАП тест еднаш годишно плаќаш партиципација 60 денари ехо вагинално е 300 денари микробиолошки брисеви се 100 денари еден може да ти биде матична и Снежана или Божидар но ако сакаш преглед и кај васо ке ти закажат кога ќе има слободен термин без проблем мене и кај васо кога немало термин а ми се брзало ме прегледувале и они двајца

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Да токму тоа ми го кажаа. Работеле тимски поделба на пациенти.
    Сега кај Снежана сум па ќе видиме како ќе се покаже. Фала ти.

13. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Jas bev kaj Nadica Gjerovska od Mama vo pocetokot na pregledot bese fina se okej,koga stigna rezultatot ASCUS,mi prepisa vitamin C i selen, ne mi ni objasni dobro za sto se raboti,mozno e da ima hpv virus mi rece i jas i rekov da napravam test,na sto taa mi odgovori nema potreba sega dojdi za 6 meseci i si krena telefon da si pravi muabet i si ostanav taka ni doprasano ni objasneto kazav prijatno na sto ne odgovori i si zaminav.

Potoa oduciv da odam vo sistina kaj dr.Ana Kacarska napraviv povtorno pap i eho i i kazav za pregledot kaj Nadica.
    Samo sto mi zemase pap mi kaza deka imam nesto na grloto na matkata i po muabetot kako da bese sigurna deka ke izleze Cin1 na rezultatot i odma po pregledot mi prepisa izoprinosin apcinja za imunitet.
    Rezultatot stigna so Cin1 i napraviv kolposkopija i hpv tipizacija,ispadna deka imam nekolku visokorizicni tipovi na hpv. Mi rece samo da prodolzam da gi pijam tie i da odam za 4 meseci da napravam pap test.
    Osven apcinjata drugo nisto ne mi kaza ni ishrana ni vaginaleti nisto,rece deka nisto drugo ne pomaga za toa.
    Za prasanja soslusuva odgovara no mene mi izgleda se kako za pari da se vo sistina po ova.
    Neznam dali da odam uste na nekoe mesto da napravam pregled skroz sum vo panika i neznam sto da mislam i veruvam.
    Btw od cista mira otidnav na ginekolog i eve sto izleze a imam samo 20 god skoro napolneti i mnogu malku sum bila seksualno aktivna.
    Izvinite za predolgiov post se nadevam nekolmu ke mu bide od korist nesto i cekam nekoj sovet sto po skoro! Blagodaram

14. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво мила и јас еднашка имав хпв вирус и ми покажа цин 1 и кога правев типизација не покажа ништо и тоа нема врска дали си сексуално активна или не обично хпв вирусот се појавува ако имунитетот на организмот е намален и треба да се пие нешто за имунитет а бидејќи сега иде пролет ќе имаш разноврсни овошје и зеленчук за јадење а во систина дека ќе ти ги земат парите ќе ти ги земат и ништо посебно нема да ти кажат така да не се преоптоварувај многу пиј ги тие апчиња што ти ги дала докторкота и провери повторно пап за 6 месеци поздрав

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Веќе имам коментирано ама стручна е за пари земање, а богами и за глумење загриженост откако ќе изгубиш бебе во седми месец поради давање терапии напамет, без да знае што се случува нормално преку сестрата. И секако резултати и прашања можеш да и поставуваш на меил, а одговор или ќе немаш или ќе имаш откако ќе забораиш што си пишала :/

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А какви очекувања имаш ти од докторот? Едната ти била незаинтересирана, а другата ем ти кажала се што те интересирало, ем ти дала терапија, а велиш за пари само ја интересирало?!
    ХПВ е вирус и се лечи со зголемување на имунитет. Се пренесува преку сексуален однос т.е. си имала со некого незаштитени односи и тој ти го пренел. Пиј ја терапијата што ти е дадена редовно, биди упорна, смени ја исхраната со повеќе хранливи и здрави продукти и се надевам за 4 месеци ќе имаш подобри резултати.

На eli25, Zastitnicka и fina erika им се допаѓа ова.
  17. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Znaci zagrizena sum! Imal li nekoj cin1 so priblizni moi godini(20) so poveke visoko rizicni tipovi i da se ima izleceno?? I ako da kako? I dali nekoj ima iskustvo so izoprinozin apcinja?

18. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Беше ли как Бојчева? Се чека многу? Каде и е точно ординацијата и бројче? Сакам да се префрлам кај др гинеколог зошто кај Личоски се заборавам од чекање, залудно закажување! Се мислам за Лолита и Бојчева? Или др предлог ако имате. Фала :*

На Len@82 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.699
    Kako napamet? Ti ne si otisla na pregled koga se slucilo toa?

20. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Дента пред да ми се појави чуден исцедок бев и се беше во ред и наредниот ден се јавив нормално крева само сестрата и наводно со консултација со докторката ми рече дека не е ништо нормално е да ставам само пробиотик доволно е. Наредниот ден сотуацијата не беше подобрена и се јавив пак за да ми кажат не не доаѓај само не ставај ништо па ќе видиме од понеделник тебе и онака сите резултати тинсе одлични (фати некој празник повеќе неработни дена). До вечерта ми беше подобро, а веќе наредниот (неработен) ден ме фатија одма контракции и отидов на клиника. Таму се се случи наеднаш, бидејќи сум била отворена. Сите се чудеа како сето тоа докторката не го приметила иако важи за добра докторка.
    Е после таа добра докторка ми вика дека не ни претпоставувала дека тоа мене ќе ме снајде и како вратите од ординацијата биле секогаш отворени па дури и во ниедно време, што нели не беше случај. Затоа нареден пат целосна доверба во еден доктор не! 2-3 доктори обавезно, само уште суж во потрага по такви.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.