1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    150? Каде бе толку ефтино?
    Јас со плави картончиња 500. А и на други места сум слушнала тука некаде е.
    Ама 150 прв пат слушам :P
    А 1300 ден. сигурно е приватно!

2. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Многу нормално дека приватно е. А за кај матичен со картони, не наплаќа таа во идадија. Само што типката нема вагинално ехо. Затоа си појдов на приватен, и одма видов огромна разлика. Почисто, поучтиво, не те гледа мрко и попреко. Плати па клати работава.

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Со сини картончиња е и за прв пап е бесплатно и првово ехо е 300

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И јас со плави картони кај мојот матичен гинеколог ехото го плаќам 150, а прегледот е бесплатен!!!

5. bebi

bebi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Ве молам да ми кажете,дали некој бил на преглед во Ремедика кај др.Елена Петрова и какво искуство имате,дали е добар гинеколог??

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Елена Петрова е една од најдобрите гинеколози во Скопје.
    Топло ти ја препорачувам.
    Ја водеше бременоста на две мои братучетки и се' помина во најдобар ред.
    Беше во клиниката во Чаир, но сега се префрли во Ремедика.
    Имам само пофални зборови за неа.
    Секогаш е насмеана, одличен доктор, секогаш на располагање.
    Би отишла, иако се' уште се надевам дека ќе најдам асален гинеколог со моето плаво картонче. :(

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    беби имаш во на почетокот на темава коментари за др. Елена прочитај си има и ценовник ;) .поздрав

8. bebi

bebi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    фала ви многу,се надевам добро ке поминам и не грешам во изборот на овој гинеколог!!поздрав до сите!!

9. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Јас со години одам кај Тасе Цветановски порано работеше во Идадија сега има приватно и работи со плави картони и презадоволна сум од докторот, а и доста пациенти има и доста се фалат од него, а ако некој оди кај него нека напише какво искуство има?

10. julie-p

julie-p Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    dali nekoja od vas bila vo MEDIKA PLUS, kaj dr. violeta ,mislam deka taka se vika?tamu 1350 kompleten pregled bil?

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Здраво девојки,
    јас денес бев на преглед во Гинекомедика кај др.Силвана и не сум којзнае колку задоволна, за 15 мин.заврши со прегледот, ми правеше пап и колпосопија и ми кажа дека имам ХПВ па би требало да се отстрани ласерско за да можам понатаму да си пробувам за бебенце....така да тоа прв пат ми го има кажано гинеколог и јас пред 2 месеци бев кај мојата матична и беше се во ред и ништо не ми кажа за тој ХПВ :|
    Дали може некоја од вас која го има истиот случај да ми објасни подетално и дали мора да одам на тоа ласерско отстрануванје како што ми предложи докторката!

12. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Oф леле во гинекомедика на сите такви дијагнози им поставуваат :worried: , најубаво да провериш кај друг :?: Само за да ви ги земат парите. Не сум била јас ама беа мои другарки и на сите некои безвезни зарази им испонајдоа ужас, па отидоа на друг гинеколог и излезе дека се здрави и прави :x :x :x

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Значи голема глупост сум направила што отидов во Гинекомедика, сега читам на форумов SEKOJA девојка што прв пат отишла таму и дијагностицирале HPV ILI цин1 или не знам друго што, значи како што кажуваш се е за пари денес, срамота, сепак се работи за здравјето на луѓето како можат да бидат овие докториве толку безчуствителни??? :| Сепак јас ќе си се решам на здрава храна и никаков ласер масер и глупости ;)

14. caci-maci

caci-maci Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Здраво Ферхунде

Те молам дали може да ми дадеш тел број од Др Цветановски и кажи ми дали работи со плави картони.

поздрав и однапред благодарам

15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Значи доказ ЗА ХПВ може д асепостави единствено со типизација и никако друкшие и некане вемота никој . Само типизација може 100 % да ви каже дали имате или немате ХПВ инфекција . На колпоскопија ина пап се гледаат промени на клетките едните нормално на стакленце а другите ин виво бидејќи колпоскопот зголемуваи со ови е два прегледа врз основцана промените може да се постави СОМНЕНИЕ за Хпв инфекцја а никако тоа не значи нешто конечно секое сомневање мора да се поткрепи со типизација . Јас не би правела никаков ласер без резултат од Пап и тоана резултаотт да има ЦИН2 и ХПв типизација на резултатот да има позитивна ифекција . Значи обавезно друг гинеколог да земе повторно пап и ако е сумњив да те прати на типизација . Тоа би напраила јас на твое место :)

16. caci-maci

caci-maci Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Здраво Пепус

Се сложувам дека треба да добие уште едно мислење од друг доктор, меѓутоа присуство на ХПВ се утврдува со ПАП тест. Со типизација се прави испитување за да се утврди типот на ХПВ (од постоечките, над 150 типа). Значи ако ПАП тестот е позитивен сигурно има ХПВ. А за тоа дали треба ласер или не нека се консултира и со друг доктор.

Поздрав

17. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    883
    15 ??? па ти си се задржала бајаги!!! она може и за 5 минути да ти дијагностицира ЦИН и да го види вирусот и терапија со ласер да ти одреди. немој да се глупираш. прочитај убаво по форуов ке видиш дека сите од таму излегле со таква дијагноза. каков ласер какви глупости. најди посаглам доктор!!!!!!

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Да ви кажам право и не сум баш вознемирена читајќи ги текстовите на многумина девојки кои биле кај истата докторка така да што и да ми каже се исто ми е..... 8)

19. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    По мене можно е и да немаш ХПВ, најубаво направи си уште еден пап кај друг доктор. Ако не ти се даваат пари за истава работа пак, оди после нова година. Нели како жени имаме 1 пап бесплатно годишно :)

20. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Цаци мое личноискуство од 2008 год . Правам пап доаѓа позитивен за вирусна инфекција , после тоа правам типизација доаѓа негативна за ХПВ .Правам пак пап доаѓа нормален . Резултат : Првиот пап напраиле грешка во лабораторија . Папот е цитолошко испитување на тоа се гледаат клетки врз основа на промените на клетките они претпоставуваат дека има вирусна инфекција затоа што тие промени се должат само на вирусна инфекција ама мене ми се има ете слуено позитивен пап негативна типизација и после тоа негативен пап . Колпоскопија не правев