Првата бременост одев,вторава не ни стигнав да отидам за жал. Се слушнав со него рече направи испитувањата се на државно и дојди да видиме кај е проблемот.
Јас денес добив повик од Гинекомедика. Ми е јави некој си друг доктор не беше докторката каде што бев тој ми кажа дека од сите тестови што сум ги направила биле ок освен дека сум имала Ц1 нешто беше неповрзано. Докторката ми кажа и ме загрижи дека имам некаква си голема рана што морало да се тртира а докторов вели не било опасно ама морало ласер. Дали мислите дека е во ред ???? Малку сум зачудена и збунета за сите одговори. Мислење????
Ако е од Гинекомедика, не се секирај, тоа им е стандард дијагноза. Затоа и претходно ти пишав да си провериш на форумов за искуства. Појди си на друг гинеколог.
Сакам да направам пап тест кај Наде Героска ПЗУ Мама но да не чекам 3 месеци за резултат. Дали знаете опција за побрзо и колку чини?
Не ти нуди опција за приватно? Мојата матична прашува дали сакам приватно или државно да биде, па бидејќи не сакам да чекам, си плаќам приватно. За една недела има резултати.
Сигурно има таква опција на 6ти сум на преглед ќе прашам,мислев некоја од пациентките кај неа да не е запознаена колку чини они да го носат а колку јас ако го носам и за колку време стигнува резултатот.
Јас правев пап и резултатите беа готови за пет дена, си платив 250 ден., но не кај таа докторка. И другарка ми исто правеше и она исто толку чекаше. Така што ако ти се брза прашај во друга ординација.
Каде правеше ти? Си побара приватно да ги испрати резултатите за побрз резултат? Некако ефтино ми се гледа 250 јас мислев 500,1000 дека е..
Пап правеше или брисеви? Оти нелогично ми е на клиника да биде готово за пет дена, кога кај матичната мене ми кажаа дека се чека околу три-четири недели. Каде го однесе на клиника?
Ми го дадоа во стакленце, а брисот го земаа они и на крај на листот беа двете. Го однесов на гинекологија, имаат посебна просторија за микро.
Ова се цените за гинеколошки преглед при рутинска контрола т.е оној контролен преглед кој што го правиме еднаш годишно. Не верувам дека овој преглед се однесува и на проодноста на каналите. Најдобро е да се јавиш во Систина и да прашаш која е цената на прегледот за прооднос на каналите, многу се љубезни на централа и секако ке ти дадат инфо за се што те интересира.
Кога ти ги наплатија толку овие услуги? Мене на 30 октомври ми наплатија вака: - ехосонографски преглед на генитален тракт 2300, - земање брис и фиксирање пап 1410, - цитодијагностика на размаски, Thin prep 1120(појма немам што е ова нити побарав да ми биде направено), цервикален брис бактериолошки 990, - цервикален брис Уреоплазма/ Микроплазма 820, - Антиген за Chlamydia trachomatis во цервикален брис 1120, вагинален брис бактериолошки 990 Вкупно 8759 денари.
Тоа беше пред скоро една година, крајот на декември 2016 г. Ехосонографски преглед на генитален тракт - тебе ти наплатиле 2.300 мкд, а мене 2.200 мкд, Земање брис и фиксирање пап (овде мислам дека влегува и колпоскопијата пошто пред да го земе брисот ме гледаше на колпоскоп и ми го правеше тестот со Јод) - тебе ти наплатиле 1410, а мене 1350. Овде имаме мало покачување на цените во однос на 2016. Што се однесува до цитодијагностиката на размаски, тебе ти наплатиле 1120 мкд, а мене 590 мкд, но тоа е затоа што кај мене беше конвенционална метода а кај тебе цитодијагностиката е со Thin prep метода. Еве ти линкови да прочиташ за разликите на двете методи. https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=10645 http://www.hologic.com/products/clinical-diagnostics/assays-and-tests/thinprep-pap-test Инаку ова другото кај тебе се микробиолошки брисеви кои јас не ги правев.
Mnogu se izvinuvam vaka sto ke vlezam vo temava ve molam pomosh??!! Primav infuZi.. od togas nekako mi e kako poduen stomakov duri nemozam da disam notmalno, vo meguvreme mi dojde i menzis. I mi tecese se normalno prvite 3 dena e denes vejke 4 den nekako kako da ne mi teci,a I vo licevo sum kako otecena.. dali e mozno da sum bremena ili od infuziite mi e taka ... ve molam pomosh