Значи луѓе што е со гинеколозиве наши, зошто толку избегаваат да препишуваат хормонска терапија? Имам сериозен проблем со акни на лицето веќе 7 години, тоа се покажа и на резултатите од крв што се многу испод нормалата, и пак ми викаат "докториве" дека се тоа е нормално на 20 години во пуберет сум била хахах бог да чува, да сум чекала сами од себе ќе ми поминеле без терапија... А буквално се имам пробано, дури и дерматолозиве цело време ме директираат да идам ма гинеколог и да испитам хормони
Кај колку гинеколози си била штом генерализираш гинеколозиве наши? А за дерматолошки проблем си поминала кај д-р Анчевски во ординација? таму можат и хормони да ти пишат на приватно се разбира.
Имам проблеми со акни и ми ги препишаа Овунорм, а на нив не пишува за што се користат поточно. Се пијат две недели и чинат скоро 1000 ден., па мислев дали има некоја алтернатива за откако ќе ги испијам овие?
Matichen mi e, dobro mislenje imam za nego objasnuva razgovara so tebe za problemot i go preporachuvam. zosto imate tolku losi mislenja za Ginekomedika? me interesira bidejki imam zakazano pregled .. sto mi preporacuvate da odam ili ne?
Јас сум кај др. Надица Геровска, првпат отидов пред некој ден, малце е незаинтересирана за своите пациенти. Можда и грешам, ќе видиме со тек на време.Други искуства со неа?
Затоа што кој отишол му нашле дека има нешто за да мора да оди на ласер кој чини 150-200 евра. Прочепкај го малку форумов, ќе видиш дека има многу повеќе незадоволни отколку задоволни (ако воопшто ги има). Ако ти е желба да одиш, слободно...ќе збориме после што ти кажале. Другарка ми отиде, ама ми кажа откако била и додека чекаше резултати од ПАП и јас и реков ќе ти најдат дека треба да одиш на ласер. Утредента и се јавија да и кажат дека имала дијагоноза што не е за по телефон. Отиде пак и и рекоа дека треба да и прават со ласер и да плати 160 евра. Отиде на друг гинеколог и ниту ласер требал ни ништо. АМа секој сам си одлучува.
Секако немој ова да те премисли и да не отидеш кај друг гинеколог. Жената мора да се грижи за своето здравје и да оди редовно на гинеколошки преглед. Задолжително посети гинеколог. Распрашај се и посети некој.
дали некоја има искуство со др. марија од ординација ложанковски? она ми ја води бременоста па ме интересира како сте задоволни
Јас сум задоволна од неа, многу е фина и ми даде упати за се дополнително што треба да испитам, пред да ми даде терапија. Не зборува многу, али се гледа дека е стручна. Сепак кај мене не се работи за бременост, па подобро да пише некоја што е искусна во тоа.
Прашањето е колку е искусна не само да е фина на муабет колку што знам таа сега скоро специјализирала и е сега скоро кај докторот во ординација.
Дали може некој да ми даде мислење за Др. Оливера Арнаудова од Деметра Медикал и Д-р Тасе Цветановски од ПЗУ Цветановски? Дали си имаат свои лаборатории и по колку време се чека за резултати од ПАП?
И јас одам кај неа, па океј е ќе те прегледа ако има нешто кажува ако не е стручна за тоа ќе те упати кај некој подобар доктор специјалист. Не е лошо, инаку да така како низ ветар те гледа ама ок е.