1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Значи просто неверојатно, денес ми се јави докторката да ми ги соопшти резултатите од пап тестот и ми вика имам аскус, тоа било нешто слично на цин1....свашта, прво кога ме прегледуваше ми кажа уште на старт имаш хпв, а сега аскус и ми вика да идам во понеделник да се договориме за лекување. Као на пазар да сме да с едоговориме, ма не и верувам бре само да им ги зема парите на луѓето, ќе одам и кај друг гинеколог баш да видам тој што ќе ми рече :(

2. sanaqualia

sanaqualia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    33
    Аскус е промена на клетките која претходи на цин 1, нешто као предфаза, ама не мора да е од хпв, може да е и од бактериска инфекција,затоа мораш да направиш микробиолошки брис,за да видиш од што тие и како да го третираш. Ти кажувам од искуство, на сестра ми и најдоа аскус од Уреоплазма бактерија.

3. aleksandra-acka

aleksandra-acka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
    ZA VO REMEDIKA STE GRESKA JAS VEKE DVEIPOL GODINI ODAM I SUM PREZADOVOLNA I ZA TIE CENI STO SI GI PISALA TAMU NEMAT VRSKA PREGLED KAJ BILO KOJ GINEKOLOG VO REMEDIKA BESE 1500 A SEA POSLEDNITE 2 ILI 3 MESECI E SMENETO I E 1000 DENARI SO SIGURNOS ZNAM DEKA E TOLKU I NE SAMO TAA CENA SITE CENI GI ZNAM I ZA BOLNICKI DEN BIDEJKI LEZEV I ZA LAPORASKOPIJA I HISTEROSKOPIJA I ZA MIKROBIOLOGIJA I ZA CA 125 I TOTALNO ZA SE A DEKA EDEN GINEKOLOSKI PREGLED E 100 EVRA TOA SE LAZES AKO E VO SISTINA 50 EVRA I SI SE POMESALA SO REMEDIKA JAS SUM KAJ ZENSKA DOKDTOKA A KOGA BEV SMESTENA VO REMEDIKA DA LEZA IMAV MOZNOS DA ME GLEDA I EFREMOV I BOSKOVSKI I DIMITROV I SUM ZADOVOLNA OD SITE TAMU STO SE A OSOBENO OD SESTRITE SE DUSA COVEK.NO SEKOJ SI IMA SVOE PRAVO A DEKA TI E ZEMAL 100 200 I POVEKE EVRA CISTO SUMNJAM TOA SE SAMO TVOJ IZMISLICI OD TOA STO SI NERVOZNA.

[mod-kirilica:n0mn45n3][/mod-kirilica:n0mn45n3]

4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ајде ве молам кажете кај кој гинеколог да одам во Битола, ама некој кој сеуште може да се пиши матичен
    фала однапред:D

5. lebarka

lebarka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    26
    Јас еве само што бев на целосен гинеколошки преглед во Медика Плус, кај доктор Виолета Војницалиева и сум презадоволна. Жената има одличен пристап, и е многу фина. Јас повторно би отишла. Колку за информација целосен гинеколошки преглед е 1350 ден.

6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас погоре на една друга форумџика и обајснував зошто не треба да оди во Гинекомедика, еве и на тебе ќе ти кажам. Цените се високи а докторкава како на пазар да е , гледа што повеќе пари да извлече. Мене ми се чини дека она не ги ни праќа резултатите на испитување, ти пишува на неа како ќе и текне. Мене летоска ми доцнеше скоро месец дена и она ми вика на ПАП от имаш кандида, а јас немав ама баш никакви симптоми, а сум ја имала порано знам како е. После се консултирав со гинекологот од мојот град и излезе дека ми доцнело од многу вежбање, пред одмор вежбав секој ден цел месец да ослабам. Да не се повторувам, уште еднаш згрешив што отидов кај неа кога останав бремена , пишав исто погоре што како и веќе ни да чујам за Гинекомедика , а не па пари да давам за глупости!

7. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Не можете да се одлучите кај кој гинеколог да одите бидејки има многу низ Скопје затоа,а во моето градче е само еден и сакала нејкела мораш да отидеш кај него (освен ако сакаш дополнителни трошкови да си направиш па да отидеш во друг град кој е блиску).

8. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    883
    ГИНЕКОМЕДИКА и мене ми беше грешка. немојте девојки, не ви треба тоа.....

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Се согласувам и јас со тебе, јас кај оваа во Гинекомедика отидов само за чиста проверка пошто прочитав на интернет за неа и затоа отидов а симптоми ама баш никакви немав нити пак сега имам, се чувствувам прекрасно, а таа не знаеше прво дали да ми каже ХПВ, па аскус па после цин....глупава, нема никокаш повеќе да се вратам кај неа, а пред 2 месеци си бев на контрола кај мојата матична и ми беше апсолутно се во ред

10. Kraljica

Kraljica Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Me interesira sto mislite za ordinacija Histera, sakam tamu da odam na ginekoloski pregled pa me interesira vaseto mislenje vo vrska so nea i so uslugata tamu, dali nekoj bil? Blagodaram

11. mangupce31

mangupce31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Докторката Мира во Дијагностички центар воопшто не е лоша , а инаку многумина се фалат и од докторката Елизабета Миланова , поздрав

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    јас бев кај Елизабета Миланова и крш е може ординацијата и е прекрасна. меѓутоа сватив среќа на време дека нејзиното мото е како да се земат повеќе пари од пациенти. баш се разочарав искрено од неа иако лично многу добро се познававме, викаш ај кај свои да те гледа меќутоа сум се преварила. отварајте девојки навистина каде одите негде ќе доживаате само трауми...

На SSonja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SSonja

SSonja Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Морам да се согласам со тебе Karak,но навистина е така.Впрочем целиов здравствен систем пропаѓа,и секој функционира на свој начин.Скоро сите одрдинации,посебно приватните,го гледаат пациентот низ призма на пари,колку е можно да извлече повеќе од него.Ретко кој доктор,во ова толку лошо време како за нив,автоматски и за пациентите,не го истура својот бес на пациентот,и не го ускратува од неговото внимание,и потребната стручност,како би му помогнал на истиот да го реши неговиот проблем.И двете страни се револтирани на свој начин,и според нив,од оправдани причини.Во секој случај вакви приватни ординации никнаа преку нок,асите тие доктори излегоа порано или подоцна од клиника.Би сакала да нагласам дека правилата посебно за приватните гинеколошки ординации кои имаат склучено договор со фондот,не треба да имаат разлика во партиципацијата која пацентот ја доплаќа за извршените услуги.Како и да е јас од мое лично искуство би ти го препорачала Д-р Стамболиев,и воколку сакаш вистински гинеколог,слободнојави се 02/3134-004 и побарај ја сестра Соња,и ќе се договорите за правење пристапница за матичен гинеколог.Поздрав

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    фала ссонја сепак но јас давав осврт кон гинеколозите инаку имам топ матична на која многу сум и благодарна матична ми е веке година дена во млин балкан татјана, која после неколку поминати гинеколози ми показа сто е однос доктор пациент и за тие година дена имам дадено само 200 денари скори сите пап тестови нели со картончиња се бесплатни и конечно мирно спијам.

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kraljica

Kraljica Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Ме интересира што мислите за ординација Хистера, сакам таму да одам на гинеколошки преглед па ме интересира вашето мислење во врска со неа и со услугата таму, дали некој бил? Благодарам.

16. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Дали може да ми кажеш каде поточно се наоѓа Млин балкан и да ми го оставиш бројот на докторката во лп?

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Млин балкан е карши АМСМ, до уметничкото средно школо.

18. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443

Dali ke moze brojot od doktorkata,fala odnapred :)

19. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    прв пат на гиниколог отидов во оваа ординација. Искрено ужас беше.
    Затоа што осигурањето ми е од друг град не сакаа да ме прегледаат. Прашав дали може приватно и се разбира дека ме примија веднаш и тоа ( а предходно чекав ептен долго) и таа др. ништо не ми кажа
    ме седна на бокс го стави тоа металното внатре ѕирна само и ми препиша апчиња :x
    Искуството беше навистина лошо, а бидејки ми беше прв пат за мене тоа беше хорор
    Сега одам кај др. Надица во МАМА, ја најдов случајно кога една другарка одеше на преглед кај неа (исто по препорака од некој :D ) и сум НАВИСТИНА МНОГУ ЗАДОВОЛАНА. А според тоа што прочитав има многу задоволни пациенти.
    Прошлиот пат кога отидов бев мн исплашена затоа што имав некои чудни болки доле, Др Надица ме смири
    ми објасни се што како. Навистина сум задоволна и би ја препорачала затоа што посветува внимание на пациентите, работи со плави картони (иако си од др град :D ) и не е скапа

20. sanaqualia

sanaqualia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    33

Јас планиран сега набрзо да идам во Хистера кај др. Филип и тоа по препорака на другарка која е презадоволна од него. Значи докторот е стручен, посветен на пациент, ти посветува внимание за секаков проблем, јас сум одлучна ќе одам, па ќе ве известам за резултатите.