Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. ladylana

ladylana Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Мене матична ми е др. Лолита Грковска од Ложанковски, докторката е детална и внимателна, ја испитува претходната анемнеза на пациентот, задоволна сум од целиот концепт на поликлиниката, сами ги носат брисевите, се јавуваат за резултати, испитувањата самите тие ги прават на лице место и не ве препраќаат на 10 други места, сето тоа за мене како фамилијарна жена во редовен работен однос е премногу олеснувачки фактор. Секогаш ми закажуваат во најкус можен рок и многу пати сум отишла директно итно и секогаш ме примила или др. Лолита или др. Марија и што е најважно достапни се на телефон. Секако, за покомплексни ситуации или скрининзи во бременост би побарала и второ мислење од друг доктор чисто да бидам сигурна во наодите.

Пред да се одлучам за нив размислував за др. Снежана од Коруноски, др. Надица и сл. но кога пробав да закажам преглед кај др. Снежана прво морав да се јавам 10 пати за конечно да ја добијам сестрата на телефон (како бинго да сум добила) и некако како со потсмев да ми одговори "аа па треба да закажувате недела дена однапред"; искрено се работи за нашето здравје можеби не сум во право, но како жени понекогаш имаме потреба од преглед итно во истиот ден, можеше да ми каже помини ќе почекаш ке те зирне докторката или кој и да е на смена.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    И јас бев кај Снежана,ординација Коруновски.
    Како прво на ништо не личи да ѕвониш илјада пати и на крај пак да не ги добиеш,секој нема време по сто пати да оди во ординација да закажува и да се инфорира за било што,впрочем телефоните за тоа служат,нели? Сум приметила дека намерно го оставаат телефонот отворен или се прават наудрени кога ѕвони ,епа така не се држат пациенти! Никој нема цел ден да се занимава со нив.
    Докторите се ок,но не се нешто најстручни.
    Кога ја одбивав малата од доење,тука ја видов нејзината "стручност", ја прашав што да превземам со оглед на тоа дека имам многу млеко,таа ми вика да се измолзувам скроз и да се стегам со тесен прслук или марама. Молам? Да се одмолзувам скроз? Па како ќе допре млекото,ако нон стоп се одмолзувам и предизвукувам лактација?
    Често знае да биде брзоплета, да не обрати внимание доволно, да испаничи за безвезе и веднаш бара мислење од Васо,што значи дека не е баш сигурна во себе.
    Сузана Костовска не е нешто нај,сум била и кај неа на преглед.....

На ladylana и fina erika им се допаѓа ова.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Матичната нека ти даде упут за кај друг доктор. Може кај Миле Тантуровски во државна,тој е експерт одма ќе ти каже што треба да правиш. Кај други во државна не. Инаку систина ок е ама ако ти препорачаат лапараскопија 2 до 3 илјади евра не те спасуваат.

4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    иМ СЕ ПУШТА НА СИТЕ ТОЈ односно на девојка која што му изгледа привлечна еве и јас го приметив тоа молим ти се кога го изгубив бебето одам на контрола после месец дена да ме прегледа и му викам докторе психички паднав,он ми вика да те испратам кај сестрами она е психијатар мене што ми кажуваш јас сум ти повеќе по с...от тоа беше пресудно да си заминам.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ladylana

ladylana Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3

Се сложувам целосно со коментарот дека на ништо не личи и навистина не разбирам и погоре читам објаснувања ако сакаш преглед да закажеш оди лично таму, чекајте малце, некои од нас не живеат во центарот на градот, други се бремени со патолошка бременост, зарем треба некој да праќам да закажува за мене, во денешно време нешто што најмногу ми кажува за професионалноста е пред се достапноста на лекарот/сестрата, во ова време на најголеми технолошки достигнувања некој не крева на телефон или не одговара на email, за греота сме не знам што да кажам. Или тоа што се матични и работат со фондот треба да ги прави "полабави"!?!?! па ние го полниме тој здравствен фонд со наши пари тешко заработени.
    Ако направам сума сумарум на се погоре кажано за сите гинеколози, за секој има по некој позитивен и негативен коментар и тие се луѓе и не се совршени некои се полоши некои подобри, работата е да се најде некој што ќе знае како да Ви го следи интимното здравје, да знае како да ви ја води бременоста, да не биде пресуетен па дури ако има потреба да побара и второ мислење или самиот да ве упати каде да го барате. И тие не се семоќни во ова денешно нездраво време каде што секоја втора не може да роди, има некоја репродуктивна болест или проблем, најважно е да ја гледаат суштината и да бидат пред се достапни, бидејќи понекогаш од таа недостапност се прават пропусти доволни се неколку дена нереагирање на време и да се направи пропуст што ќе нанесе поголеми штети.

На Meckicja и fina erika им се допаѓа ова.
  6. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Јас се чудам како докторот ги плаќа сестрине ? Нивна должност е да провруваат меил и да одговорат на телефонски повик.
    Ако еднат линија е преблокирана,нека обезбеди и друга телефонска линија,до каде со оваа непрофесионалност не знам.
    Милион пати се случувало да се утепам од чекање и покрај закажаниот преглед.....
    Јас не викам дека на телефон треба да ги замараме за секоја ситница,јас би вртела ако е ептен хитно,сепак и тие имаат приватен живот и не треба да бидеме без осет,сепак се работи за личен телефон , но за обичен преглед,на телефон од ординацијата,да вртиш во тек на работботно време на истата и да не успееш да ги добиеш цел ден, срамота!

На Meckicja, ladylana и fina erika им се допаѓа ова.
  7. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    161
    Читам дека Панчевски во Систина е специјалист за цисти, дали е точно ова, има ли некој искуство со него? Тенкс

8. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Јас се оперирав кај него лапараскопски, во 2010 и после ме водеше цело време до сега до бременост.
    Операцијата пројде супер (се гледа и дека сега сум нормално останата во друго "стање" a тогаш имав и ендометриоза со цистата и точно дека важи за најдобар во таа област.
    Топло ти го препорачувам.

9. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.267
    Јас кај него одам повеќе од пола година и сега сум многу задоволна. Секогаш за се ме ислушувал и давал совети, ме примал и кога не сум закажувала да ме ислуша... за сега ми е ок, за понатаму ќе видиме. Секој со свое искуство.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Точно, секој со своето, моето а такво. Дај боже да не се повторат такви стресови во бременост кај други.
    Јас неможам да кажам дека доктор кој се развикува на бремена пациентка, за негова грешка, а ппри тоа да не упатиш ниедна навреда кон него, е добар доктор.

11. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.267
    Во ред, не сум била бремена да можам да кажам како се однесува во таа ситуација. Но до сега што имав проблеми, навремено ме упатуваше каде што беше потребно.
    Сепак твоето искуство е лошо и се согласувам со тоа дека секоја би изреагирала како тебе во таа ситуација, јас го споделив само моето досегашно искуство со него.

На buba4e89 и Branka LK им се допаѓа ова.
  12. mar023

mar023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    102
    Здраво, како сте задоволни од Емилија Трајковска? И какви се цените?

Или некоја друга да ми препорачате што може да ми биде матична☺

Последна измена од модератор: 6 декември 2017
  13. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    161
    Да ве прашам, има ли некоја од тука што има фатено бактерија кај Доктор Личоски во Јане Сандански? Ги стерилизираат ли инструментите? Бев на преглед, се вратив во инфекција.

14. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.267
    Јас сум кај него до сега не ми се случило такво нешто. Што ти се случило?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Додека бев таму не ми се случило.
    И јас сум задоволна од Личоски.

16. sweet-fighter

sweet-fighter Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    27
    Искуства со Билјана Гинекомама во Ѓорче поликлиниката?
    И како и се движат цените?

17. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    161
    се испостави уринарна инфекција, не е гинеколошка

18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    46.068
    Жената е океј, но ништо посебно. Така малку лабава, ќе добиеш впечаток можеби дека не сака многу да се замара со тебе. И се случувало некогаш да доцни на работа исто така. Од позитивната страна е фина и те опушта со разговор, ти прави да се чувствуваш пријатно. Во однос на прегледите исто така е во ред, за тоа немам замерка. Јас за прв пат кога бев кај неа, пред папот ми кажа да се опуштам, нема да е ништо страшно и слично. За резултатите бидејќи се беше во ред ме извести преку телефон.
    А во однос на цените, не се сеќавам колку платив, но работат со фондот, така да во ред се. :)

На fina erika и sweet-fighter им се допаѓа ова.
  19. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    161
    Имам проблем со голема циста, од гинекологија ме пратија на конзорцијално мислење( мислам дека вака беше точниот назив), нешто како мислење од повеќе доктори. Е сега ме интересира што прават таму, преглед или само разговор? Има ли некој познавање за ова. Фала

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Можи да ми предложите добар гинеколог во битола? По можност женски
    Малолетна сум поточно скоро 17 и сакам да одам на гинеколог бидејки ми касни секој месец...Еве дркември веќе 5 дена ми касни а градите ме болат.