Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. kunceska

kunceska Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    brojot na dr. Mitanovski 02 2039742 mob.071774308
    a ima i svoja strana na internet samo http://www.dr.mitanovski.com
    i jas sakam da odam kaj nego mi go preporacaa.

[mod-kirilica:2dkox89a][/mod-kirilica:2dkox89a]

2. kunceska

kunceska Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2

Jaс одeв kаj др. черeпналkoвcka и воошто не сум зaдoволна од неа,
    само гледа да ти ги земе парите.

На Vetruska и lovece им се допаѓа ова.
  3. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    96
    Jas bev kaj Grkovska i voopsto ne mi se dopadna, si raboti tamu dole, nisto ne kazuva, na kraj duri jas trebase da i spomnam deka mozebi imam kandida zatoa sto imam mn sekret i peckanje, za da mi kaze "e da mozno e zemi si kanesten".
    Rezulatite od pap testot gi cekav skoro 2 meseca.
    Voopsto ne sum zadovolna me pregleda za pomalku od 5 min, sega si baram nekoja nova.
    Inace sakav da mi bide maticna, no toa mozelo duri posle vtoriot pregled samo za da mi gi zemat parite kako za privaten privaten pregled.
    SREKA STO NE MOZESE DA MI BIDE MATICNA!!

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Девојки вие што све од прилеп кажете кој е најдобар гиниколог или државен или приватен но подобро е приватен затоа што имам 16 па не знаат моите а сум сексуално активна веке 6 месеци па сакам да посетам гиниколог :$ ми е страв ама кога се мора се мора па казете ако знај некој и што треба да прам таму објаснете нешто повеке позз :) и фала од напред :rofl:

5. devojka1991

devojka1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    jas bi ja preporacala d-r ljubica kuzmanovska vo promedika privatna bolnica i sum prezadovolna
    postara zena e i mn e fina.... i bolnicava e prekrasno sredeno raboti so plavi kartoni.... 300 den e eho a pap so plav karton mislam deka e do 500... pozdrav.

[mod-kirilica:2lmu3hfx][/mod-kirilica:2lmu3hfx]

На lovece му/ѝ се допаѓа ова.
  6. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    Во Ремедика има многу добри гинеколози, малку е поскапо ама за здравје вреди,
    јас сум била кај др.Ефремов и многу сум задоволна од него, претпазлив е докторот и убаво ти објаснува се што имаш и што треба понатаму.

7. SweetCandy

SweetCandy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    20
    Д-р Палчевски,Систина.Мене ми е тој, и задоволна сум.Ем си ја знае работата, ем е пријатна личност за разговори и совети.

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kika30

Kika30 Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    33
    Во Гинеколошка ординација - ДЕМЕТРА, кај д-р Оливера Арнаудова :) Се наоѓа во населба Аеродром во Скопје. Мислам дека нема конкуренција...Мене ми е матичен гинеколог, а плус ми ја води бременоста сега и ќе присуствува на моето породување. секогаш е во тек со најновите научни достигнувања и е стабилна докторка(секогаш има време за пациентите)...

9. strelac

strelac Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    d-r Korunovski e dobar ginekolog so kartoni ako ti e maticen vo policiska ambul vo prolece a i Stojkovski i Jovan Efremov koi bea vo Cair a sega se vo Remedika se super.

[mod-kirilica:3qrr1ngv][/mod-kirilica:3qrr1ngv]

10. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    Прво, не знам како можеш да тврдиш дека лажам..... 1500 денари е само ехо преглед во Ремедика...6150 денари ме коштаа сите микробиолошки тестови со пап и ехо и проверка на урина, и крвна група....информирај се прво па после збори....и пражај колку е интервенција за dismissed abortion со инјекција арогам.....и после збори важи??? и јас ти кажувам мое искуство одвратно... за тоа сега ремедика ми нуди пари за да молчам......зашто и сами ја увидеа грешката на докторот.....најмалце ми е од корист да измислувам затоа што сум нервозна или слично.....и форумов е за секој кој сака да сподели искуство а не за ти мене да ме анализираш или слично.

11. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    еве уште еден пример за александра ацка

12. gruevska

gruevska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    има ли некој искуство со др стамболиев? јас одам кај него ама несум задоволна ве молам писете.

13. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Јас со години одам кај д-р. Боро Парталоски и сум презадоволна, а и не сум слушнала некој да се пожали од него.

На GiaMarie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kika30

Kika30 Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    33
    Др Стамболиев е во глобала искусен и добар доктор, меѓутоа е многу нестабилен и дезориентиран... Прегледува жена во ординација, а триста телефони му ѕвонат, го бараат на сите страни итн...И ако го прашаш нешто ќе почне да ти одговара и во моментот ако го викне некој - заборава на твоето прашање..Некако изгубен е многу, брз, нестабилен...

А за Ремедика и јас имам слушнато триста глупости. Една моја познајничка таму се породуваше и и заборавија газа во стомакот, бидејќи со царски рез беше...За некој ден после тоа качи 40 температура со треска, потење и за да и го спасат животот(бидејќи веќе добиваше сепса) - мораа цела матка и јајници да и ги вадат ;( Детето е здраво и живо, меѓутоа она е стерилна за цел живот и со хормонски пореметувања... Болницата им нудеше пари за да се спогодат и да ќутат...Што како бидна со тој случај -стварно не знам - незгодно ми е да ја прашувам... :x

15. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    Леле страшно..... Јас не стигнав до тој степен ама дека за без врска го изгубив бебето, заради др. Бошковски што не можеше да се замара.....и уште сум трескала глупости...ц ц ц....и јас ја имам истата понуда од Ремедика да ќутам и да земам пари, али тоа нема да ми го врати она што го изгубив, затоа ќе си ја терам работата до крај, на суд, па да видиме, срамота и парите ќе си ги дадеш и на крај ќе те осакатат....

16. peperutka5

peperutka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    ZDRAVO-nova sum na forumov, dolgo vreme ve citav i denes resiv da napisam. Moj maticen ginikolog e Stamboliev. Kako doktor go imam samo za upati i pap prosliot mesec bev za pap mi naplatija 200den otkako izlegov mi tekna deka papot ednas vo godinata e besplaten. Vo celos go podrzavam mislenjeto na kika30 rasean e celosno ne ti obrnuva vnimanie opsti muabeti pravi a ne nesto vo vrska so problem. Posto jas imav spontan on me tesi kako dvajcata ste mnogu fini zalno sto se desi tova.Ne me praka kako doktor na nekoi podetalni pregledi. Sega sum vo re-medika kaj snezana stojkovska sega za sega e fina ama nigde na forumov ne procitav nesto za nejze pa bi ve zamolila dokolku nekoj od vas odi kaj nejze da mi kaze mislenje.

[mod-kirilica:ng9mbv4z][/mod-kirilica:ng9mbv4z]

17. gruevska

gruevska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    јас пред 5 години иав спонтан абортус и 3 години се обидувае да имаме дете. одлучив да одам кај стамболиев мегутоа не сум задоволна ме пракасе на сите испитувања и ме прати и на HSG, а тоа е прочистување на каналите и е многу болно барем за мене а спермограм не бара сто мислам дека секако е потребно и со сите други др сто разговарав рекоа кој е тој доктор сто не бара спермограм. и се немам појавено со месеци кај него. и затоа сакам нов доктор. и со добар пристап а не ко овој што не знае ни да сослуша. поззззз

18. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Имав три спонтани во првото тромесечје. Плодовите се развиваа до одреден степен и после им се прекинуваше срцевата акција. Сите три ми беа отстранети со киретажа. Во првите два случаја ме следеше друг гинеколог, кој од како увиде дека неможе да ми помогне, самиот ми го препорача Др. Митко Ивановски. На времето работеше во Систина, сега е преселен во Св.Лазар.

После третиот абортус Др. Ивановски ми правеше операција и ми отстрани дупли ѕид (септум) од матката. Плодовите се сместувале во тој дел каде има помалку крвни садови и се развивале само до тој степен до кога имале доволно крв. Исто така ме испрати на трансфузија за испитување на АФА (антифисфолипидни анти тела) за кои се испостави дека ми се покачени и пиев аспирин 100ка. Четвртата и петата брменост ми беа успешни.

Човекот е млад, културен, способен и константно се едуцира. Секоја пријателка или познаничка која сум ја пратила кај него се воодушевува од неговиот однос и стручност. Приватна болница е ама вреди да се дадат тие 1500 за преглед оти ке знаеш на што си, посебно зборувам за жените кои имаат проблеми со забременување и спонтани. За ПАП и слично може и матичен гинеколог да го направи и да се пројде поефтино со сини картони.

19. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    во монетов одам кај Глигор Димитров , за овие3 пати з акои сум била сумзадоволна . имало наметка сестрата си искача од ординација што многу ми се допаѓа . Ме прегледува просек 15 -30 мин . за мене не се потребни многу објаснувања ама на секое прашање ми дал одговор .Сегаи треба д асе оперирам таму па ќе видиме како ќе помине и дали и понатака ќе имам добро мислење или ќе се смени .

20. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Уффф... Треба да одам на гинеколог но никако да се решам кај кого, цела тема ја прочитав за секој доктор некој има позитивно некој негативно мислење... :( Ах ова наше здравство...