Nemas nikakov trosok tuka Kaj nejze da znaes.... Greska nemas da imas prIlicno mlada e no iskusna.. .I zagrizena za pacientite
Чисто онака информативно. Иначе за здравје не бирам за пари, би дала и повеќе само да е како што треба. А иначе за жал таква ни е државата, се да се наплати.
Да, за здравје не се гледаат пари но има некој не можат да си платат приватно, мораат државно и таму наплаќаат, а законот вели бесплатно е. Затоа многу жени не одат баш од таа причина на прегледи бидејќи не можат да си дозволат. Докториве си наплаќаат на црно плус земаат од фонд, плус од пациентите.
Ja pred promedika idev kaj korunovski.... Ali koa ostanav so tretoto detence trudna mi rece da abortiram, a zasto?? Deka mi bile dosta dve mu frliv kartonite i si zaminav ...a tamu so ke se sobleces 300den a preku fond idese se... I dobro so mi rece za abortus, uste ke si plakav.. .
Те разбирам потполно. Воопшто не е во ред. Баш треба прегледот да е бесплатен ама зинале за пари сите. Јадна држава, греота за народов...
Боже поможи. Што има да се меша за приватноста и кој колку сака деца да има? Секој си гледа за себе и нема право да се меша тука. А тој како доктор треба да помогне, не да попува.
Kje se ubacam vo muabetov ali kako odi zakazuvanjeto? Da odam licno tamu da ja baram nea ili kako? Mi treba maticen ginekolog pa samo prasuvam nasekoe
Надица не наплаќа за трудници, баш кога чекав јас една ја праша и дури изненадена беше кога ѝ рече сестрата дека ништо не треба да плати
@DAngel i za tie so ne se trudni ne naplaka. . Da si znaes, ama doktor nadica od damna ne raboti vise tamu
Знам дека не се наплаќа, ама па добрите лекари и онака ни се ептен ретки во државата. Еднаш до два пати годишно спремна сум да дадам 370 денари. Ќе ги прежалам. Надица има своја ординација кај парк, "Мама" се вика.
Одиш таму, кажуваш дека сакаш да ти биде матична, те заведува во системот и тоа е тоа. Секако треба осигурување да имаш за да не ти наплати приватно
Девојки, да ми препорачате добар гинеколог во Аеродром, Ново Лисиче, да можам да се лечам со плави картони.
Јави се, ќе те праша сестрата дали имаш матичен и дали сакаш Ана да ти биде. Прв слободен термин и е 4ти Декември..