Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    3.823
    Пребарај на форумов искуства за него и ќе видиш.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Женски препорачајте ми гинеколог во Аеродром ве молам

3. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Zenski dali nekoj ima iskustvo od doktor aleksandar blazevski od rumunska bolnica

4. rihannalover

rihannalover Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    Инаку за сите што прашуваат за цените во Систина. Им звонев пред некој ден и ми кажаа ехо-2600 ден и пап 2400 ден со тоа што резулатите ги добивате за 3-4 ден максимум. Не знам искрено дали вреди. Некој што бил да сподели искуство.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    8.174
    Фала за споделените цени. И мене ме интересираше.
    А зошто да не вреди? Еве јас лично не одам кај матичен, не сум задоволна од вниманието, колку да се каже преглед, а и по тоа што се случи со резултати на мајка ми (се беше во ред, ама збрки се направија и страв без потреба) немам намера.
    Секој со свое искуство, ама јас бирам приватно.

6. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Anyone?

7. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    759
    @babybubu Глигор Димитров, ремедика. Пишав искуство погоре. Хорор и паники за џабе. Човеков има превише знаење и се ми објасни.

8. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Фала ти.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gulap4e

Gulap4e Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Dobro vecher na site, bi sakala da mi kaze nekoja vas dali se soochila so anomalija na matkata takanarechena "machkini ochi" ? Odnosno arkutna forma na anomalija?

Последна измена: 9 октомври 2020
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas ne sum se soocila so takov problem megutoa bi te sovetuvala zatoa da se sovetuvas so dr milka trajanova na gak

11. Gulap4e

Gulap4e Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Pogore shto napishav mi gonkaza dr Petanovski vo remedika, treba povtorno da odam na 4d eho za da go vidi stepenot ma anomalijata, imate dobro iskustvo so doktorkata? Dr petanovski mi e vtoro mislenje, bi odelani ma treto i cetvrto ako treba?

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Meckicja јас од д-р Трајанова воопшто не сум задоволна.
    Пристап има перфектен, емпатија бесконечна, ама за стручност не би сакала да коментирам. Бар за мојот случај.

Со сактосалпинкс сум и прва консултација ми беше кај неа. Сега ми одѕвонуваат нејзините зборови: душо, никогаш нема да забреминиш ако не го отстраниме јајцеводот. Ти можи имаш биохемиска бременост секој месец, ама никогаш нема да ти е успешна со тој јајцевод. (дијагноза прочитана од извештај на специјалист радиолог, ни снимка виде, ни пак мене ме виде лапароскопски за такви големи заклучоци).
    Од тука право заминав кај д-р Димитров во ремедика. Нека е жив и здрав, отвори снимка и ме испрати дома.
    Ако ти го отстранам јајцеводот, назад нема. Немој да мислиш дека е едноставна работа. Почекај барем уште година, ете ако ти е многу 6 месеци, јас ти гарантирам дека ќе забремениш.
    Ако не, дојди, јас веднаш ќе ти го отстранам.
    Еве ме спонтано бремена, 9та недела терам, 6 месеци после консултацијата со него.

На MeowMeow, tina2018 и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. Gulap4e

Gulap4e Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Veke ne mozeme da bidem3 sigurni vo nishto, otidov kaj mojot maticen bidejki menstruacijata mi trae 1 den imam 30 godini i nemam seushte decw, napravivme hormoni vitamino se shto treba se uredno protoa so naglasok deka imam mnogu tenok endometrium i ne bi mozela bremena da ostanam, mi prepisha primolit nor i on sovetuvashe spirala, no dr petanovski mi laza za anomalijata ma matkata koja mojov oatichen voopshto ne ja ni zabelezal i dekanimam sindrom na policistichni jajnici, e ssga otkako ke gi zavrsham primolut treba da pochnam so cikloproginova 3 meseci pa na kontrola, i vekje ne znam shto da pravam.

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Хсг имаш правено? Тоа е за да се привери проодноста. Се вбризгува контраст преку вагината низ цел репродуктивен тракт на жената и се прават ртг снимки. На таква снимка би излегла и точната форма на твојата матка, која веројатно не може да се види со 2д ехо и затоа матичната не ја забележала.
    За тенок ендометриум се прима хормонална терапија што би го здебелила истиот за да можи оплодената јајце клетка да се имплантира. За тоа повеќе можат да ти објаснат во темата за вонтелесно оплодување. Исто и за пцос.
    Како ти се хормоните?
    Дали ти се редовни циклусите?
    На ехо досега матичната не забележала цисти на јајниците?
    Примолут ное пиеш за да стимулираш добивање менструација или за нешто друго?

15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Abe koj kako sekoj so svoeto iskustvo jas imam mnogu pozitivno iskustvo od kaj nea mi otstrani septum mi izvadi polip jajovodite gnojta mi ja iscisti I bremenosta posle ja isterav dokraj

На tina2018 и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Затоа реков, барем за мојот случај не се покажа како стручна.
    А за пристап и емпатија, рака на срце, грев е ако речам дека не чини. Мека на збор, трпелива, посветена.
    Ама јас лично за голема проблематика не би ја препорачала, за разлика од д-р Димитров.

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Dimitrov uste koga rabotese na gak ednas me gleda na eho ama nisto posebno nemam da kazam za nego rodnina na mm ima dve deca blagodarenie na nego jas nemam iskustvo so dr posebno

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gulap4e

Gulap4e Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Site hormoni se uredni, progesteronot malku nizok, dopolnitelno pravevme i amti milerian hormon za da ja vidime rezervata na jajnicite i toj e dobar, cisti nemam, menstruacijata od mi doagja vo prosek na 40 dena no bidejki mi e ednometriumot tenok nema na shto da se zadrzi jajce kletkata i zatoa kratko mi trae. Primolitot mi go dadoa da vidime dali ke se podobri krvarenjeto. Na poslednoto eho vo petokot imam eden vodecki folikul koj nema dobra fizika so endometrium 8.5mm.

Petanovski mi rechebda napravam ushte ispituvanje na DHEA-S, OGTT SO INSULINEMIJA i FREE t da vidime tie hormoni kakvi se

Последна измена од модератор: 15 октомври 2020
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Јас мислам и хсг да си направиш за да се види дали и каква аномалија имаш, дали таа може некако да влијае и дали може на нејзе некако да се влијае.
    Па ако треба да земаш терапија за задебелување на ендометриумот.

20. Gulap4e

Gulap4e Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Mnogu ti blagodaram za sovetot, sekako koga ke odam na 4d eho ke go prasham doktorot i za toa ispituvanje.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.