Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    Здраво женски може некоја да ми каже цена за преглед и само за ехо во ремедика
    Ми пронајде матичната циста ендометриоза со големина 25мм целата сум во паника па сакам да побарам и второ мислење

2. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Девојки искуство со др. Снежана Тимчевска во Систина ако имате да споделите?

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.031
    Допаѓања:
    14.432
    Некоја ординација во Центар?

4. rihannalover

rihannalover Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    Ординацијс ‘Мама’, ‘Промедика’, ‘Гинековита’

5. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Искуства со Др. Ина Станкова за водење бременост?

6. belchy

belchy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    151
    Дали има некој што е матичен кај Др. Јасмина во Порта Влае?

7. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Ординација Др. Ложанковски кај Д-р Марија Коцева. Ја имам како матична од скоро и многу сум задоволна. ПАП е 200 (или 250, не се сеќавам точно) а ЕХО 500. Резултати праќаат по порака по околу еден месец. Работат со плави картони. Докторката е префина и топло ја препорачувам.

На Luna88 и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.031
    Допаѓања:
    14.432
    Знаеш дали прима нови пациенти?
    И ако може бројче:)

9. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Не знам дали моментално прима нови пациенти, но мене и уште една другарка не прими без проблем пред некој месец, така што претпоставувам дека би те примила и тебе. Еве ти број па најдобро јави се и прашај - 078 338 682.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MamaMaca

MamaMaca Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Здраво. Дали некоја од вас има искуство со водење на бременост и породување кај доктор Јорданчо Иванов во Систина?

11. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    12.651
    Дали сте задоволни од др. Коруновски? :)

12. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    Препорачајте ми некој матичен гинеколог во Скопје каде што они ги носат брисевите, да не треба јас да одам (и со плаќање нека е).

13. Роузз

Роузз Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    100
    Здраво! Сакам да ве прашам мислење на Снежана Органџиска-Мајсторова во ПЗУ Хигиа. И ако има некој одено колку ќе ме чини вагинален и ехо преглед. Фала однапред :)

14. littlebird

littlebird Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Дали треба упат од матичен лекар или може на приватно да се закаже?

15. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Доколку се работи за обична годишна контрола не ти треба упат од матичен лекар. Едноставно се јавуваш и си закажуваш а кога ќе стигнеш на терминот ќе ги известиш дека сакаш да ја одбереш како матична. Во случај да имаш матична и сакаш второ мислење од оваа докторка, тогаш ќе си закажеш и ќе си платиш приватно. Барем ова е она што јас го знам, нека ме исправи некој ако имам погрешно сфатено. Зборот ми е дека кај докторката може и приватно и државно, односно со плави картони доколку ти е матична.

16. sweetie 981

sweetie 981 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    135
    Читајќи ги постовиве едно по едно, сакам и јас да напишам нешто во врска со Докторот Тасе Цветановски, кој ми беше матичен гинеколог со години, од првиот преглед па се додека не посакав да имам деца. Инаку во меѓувреме ми наоѓаше, те некоја инфекција, те некои апчиња, па ме прати на операција за да оперирам бенигна циста, и сето тоа помина како што помина. Сега дојде на ред планирање семејство, нормално сакав да се испитам пред да почнеме да правиме било што со сопругот. И на испитувањата се е супер хормони добри, јајници на место матка одлична, значи нема пречки. Супер, среќни и задоволни со партнерот се фаќаме за „работа“. И ништо не се случува помина една година, почнав веќе да се разочарувам, одам пак кај Тасе, да видиме каде стои работава, сопругот направи спремограм, и повторно немаме никакви проблеми, и ме испрати со порака, да размислам дали сакам инсеминација, бидејќи нема причина да не останам бремена. Нормално дека не беше лесно да се одлучи, но сепак бидејќи немаше никакви пречки со сопругот се одлучивме да си дадеме уште малу време за природно забременување. Патем фати и кризата со короната, па мислевме дека ќе ни се зголемат шансите. Но, како поминуваше времето веќе почнавме серизоно да бараме одговори, на интернет и слично. Случајно на групер најдов купон за испитување на плодност во NewBorn Clinic. Закажавме таму и тргна работава, Докторката ми кажа дека имам ендометриоза, и дека можно е да ми се непроодни каналите. Ме посоветува да напаравам ХСГ во систина, тоа го направив истиот ден, на резултатот пишуваше женска инфертилност, јас незнаев веќе како се викам. Следниот ден отидов пак кај докторката, и таа ми кажа дека едниот канал е можеби оштетен, а другиот е делумно прооден, и дека е невозможно да забременам по природен пат, добив препорака за лапараскопија па ин витро. И после сето ова што ми се случи, посакувам никогаш да не стапнев во таа ординација, а ова го напишав само за да не му се случи и на некој друг ова што ме снајде мене.

На tina2018 и angel4444 им се допаѓа ова.
  17. littlebird

littlebird Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Колку чини на приватно?

18. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    759
    @sweetie 981 Не сакам никого да навредувам и да се објаснувам за нечија стручност, ама човекот е дефинитивно НЕЗДРАВ :) Им препорачувам на сите што се таму под итно да си го сменат.
    Не знам како успеал да види полип шо е најстрашно и мене ми го покажа не сфаќам како и шо уопште беше тоа :?:, ми рече раничка имаш,итно ми закажа операција на клиника и БЕЗ ДА ГО ДОБИЕ ПАПОТ ми рече да дојдам одма после зафатот на типизација нешто брисови
    за хпв, цинови, канцери чуда спомнуваше..јас се извадив од памет почнав да плачам, бидејќи не ми беше за верување се тоа со оглед на тоа што имам 21 год, еден партнер уште од почетокот како имам односи и двајцата одржуваме хигиена на највисоко ниво..Веднаш после тоа отидов во Ремедика кај доктор Димитров ( секоја пофалба за него ) и на ехо и на колпоскопија ме гледаше и не виде тотално НИШТО:?: Ми рече почекај го папот, не оди не прави ништо, јас сум 99% сигурен дека ќе биде уреден и се ќе биде во ред а потоа ОДМА СМЕНИ СИ ГО ДОКТОРОТ. Се бидна како што и кажа, папот супер, а јас едвај се воздржав да не отидам и да отерам све таму кај што не треба:) СРАМОТА

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweetie 981

sweetie 981 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    135

Стандардни дијагнози рандом има човекот, и си ги дели, мене исто ме прати, на операција прашање е дали требаше и јас имав околу 20 21 година кога ме прати кај негов доктор на операција, и јас со цел памет го послушав, а сега незнам кој крај да го фатам. И страв ми е кај било кого да појдам.

На tina2018 и angel4444 им се допаѓа ова.
  20. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Жени прашања - дали Др. Ина може да биде матичен лекар?