Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    26.305
    ниту една. Јас лично имам лошо искуство со Лидија од преглед , а другарка моја со Ана, баш за водење бременост. Целосна непосветеност.

2. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83
    Се согласувам за Лидија. Барем како приватна да посветуваше внимание, ама очигледно само за пари е таму. За Ана не знам бидејќи уште со претходната (Кекиќ) кренав раце од гинеколозите во Промедика.

На eli25 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    26.305
    Посветува внимание на солење памет кога си требала да имаш деца. Јас одам со години кај друг гинеколог и бев кај Лидија преку систематски на преглед, ајде во пакетот беше пап на приватно и брисеви. Излегов со плачење зошто ми кажа дека имам миоми на матка и 'што сум чекала до сега за дете, со миоми нема да можам да останам трудна'.
    Мојот доктор виде дека немам ништо од тоа она што ми најде, а еве имам и скоро 2 годишно дете. Пола колешки веќе не го користат тој преглед од систематскиот зошто на сите нешто вака им најде без врска и ги прашува приватни прашања што баш ич не треба да ја интересираат

На Anaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.936
    Допаѓања:
    123.502
    За Ана од сто место сум слушала незадоволни ама за Лидија баш спротивно. Сестра ми оди кај неа и вака како шо кажува одлична личи.
    Ама ете се погодило

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Јас одамна одев кај Лидија,пред некој си 4 години.Останав трудна со спонтан не ме прати на никакви испитувања.маж ми направи спермограм ми рече со овј сперограм не прајме ништо ,нема шанси многу е слаб.Ми даде еден куп апчиња за него.После со истите испитувања во Систина ми рекоа спермограмот е супер нема простор за паника.Еве ме терам 29 недела природно.на крај проблемот беше кај мене имам тромбофилија ....Дефинитивно Не за Лидија/

6. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Исто...на систематски ми се развика зошто сум била стегната и ми рече полип или миом сум имала.

7. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83
    Не знам откај им идеја на докториве да кажуваат такви работи. Ако сум здрава и ако моето тело може да издржи бременост, што и е гајле што сум чекала и што чекам. Сум го чекала вистинскиот... која дрскост. Свој леб јаде, туѓо гајле бере.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.619
    Znaete li kolku pari e da se napravi pap test i brisevi vo sistina? I koj ginekolog bi mi go preporacale?

9. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    5.867
    Позитивна препорака за Марија од Ложанковски. Жената е пресмирена, објаснува самата се' што е потребно.

На Luna88 и Idedemja им се допаѓа ова.
  10. AAG

AAG Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    55
    Искуства од доктор Тања Хаџиевска ??

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    113.972
    Лидија Черепналковска на ехо на гради ми рече дека ако сум останела бремена ќе сум немала млеко!! После тоа на друго место им го кажав тоа се згазија од смеење. И многу лоши искуства кај неа.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Твојата приказна ме потсети на мојата,од пред 5 години кога прв пат отидов на гинеколог. Докторот чие име не можам да се сетам сега, работеше до Ординацијата на Личоски во Јане Сандански. Куп жени чекаат ред,место и немаше. Идеш на термин и чекаш,јас млада и неискусна, сама отидов поради проблем поради кој не би сакала да зборувам. Тој доктор ми остави вечна траума, јас не знам како всушност ја напуштив ординацијата,нозете ми се тресеа по скалите. Веднаш потоа отидов на второ мислење кај Личоски и душата ми се смири,но по некое време и тој забушаваше. Не ми даваше терапија,ми викаше ќе помине само од себе,ѝ не поминуваше се влошуваше само повеќе. Кога си заминав картонот не ми го дадоа,само копија ми направија од последниот пап тест.

На Luigy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Дали има можност да се избере за матичен, има место за нови пациенти за преку фондот? Се мислам помеѓу неа и Ана од Промедика.
    Мене ми беше порано матична, никогаш не ми се посвети сериозно во врска со мојот здр.проблем, само џабе си губев време со неа, а сестрата е ужас, ниту дига телефон и се чека за еден најобичен упат за кој е секунда работа. Друго ми пречеше што многу се чека за слободен термин ако закажуваш, а за итно ако ти треба ќе се изначекаш и изнамолиш да те прими.
    @annii се чека ли многу после закажување за добивање термин за преглед кај Марија и дали почитуваат закажан термин дали дента кога ти е закажано одма влегуваш или чекаш?

14. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    5.867
    @Idedemja може да се одбере за матична, ама повторно се наплаќа. Отприлика цените беа 200 или 250 за вагинално ехо, ПАП тестот на приватно околу 800 денари, а на државно бесплатен.

За чекање зависи, од 3/4 дена до една недела. За внатре се почитува терминот, немам чекано воопшто.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Скоро сите го наплаќаат ехото, мене ми е моментално најважно да почитува закажан термин дента да не се чека премногу. Ти благодарам за сите информации изгледа таа ќе ми е иден избор, читав што има објавувано стручна ми делува.

На vesna007 и annii им се допаѓа ова.
  16. AAG

AAG Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    55
    Број од доктор Тања Хаџиевска , ако има некој ? Фала

17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    5.536
    И јас ќе го споделам своето искуство за Черепналковска пред неколку години во бременост. Ме водеше доктор Надица Кеќиќ од која лично бев задоволна и во шести или седми месец требаше да се прави специјалистички преглед, па поради фактот што Лидија е во склоп на ПРОМЕДИКА имав некој попуст (наместо 4.000, 00 требаше 2.000,00) да биде. Ми рече имам скратен цервикс, ризик за предвремено породување, ми даде аспирин, ( што најмногу ме исплаши_ и вагиналети да ставам цели 15 дена. Не бев мирна, веднаш откако се вратив дома по препорака на роднина закажав кај Ефремовски во РЕМЕДИКА, зошто длабоко во себе знаев дека мора да побарам второ мислење. И навистина, ниту скратен цервикс, а се породив на време десет дена пред истек на краен рок. Најинтересно беше што иако констатира скратен цервикс никаде не запиша колку скратен, ниту ме упати на мирување.

18. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Еве ти и др. искуство со неа, а и тел. џабе ќе вртиш ќе се изнаѕвониш за џабе, ама провери си ја среќата може од прва ќе ти дигне сестрата(fingers)

19. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    Здраво на сите дали некој има одено во гинекомедика јас бев пред месец дена и ми зеде микробиолошки тест ехо и колкоскопија и одма без добиени резултати од брисеви ми кажува дека гледал промени сум имала хпв сигурен бил дами правел биопсија ке требало и ако имало нешто дами правел ласерско отдтранување на раната 200 евра бара а уште резултат неам

20. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83
    За оваа ординација имаш мислења колку сакаш во темава, прочепкај. Колку за почеток, сите кои биле ја добиле таа дијагноза така што не се плаши ОК си.

На samojed му/ѝ се допаѓа ова.