Девојки на кој начин се закажува во ГАК, поточно кај др Ана Данева и дали може да се земе за матична. Моментално сум кај др Надица Героска но неколку пати што бев не сум задоволна а и по сите мислења за неа што ги прочитав дефинитивно сакам да ја сменам.
Да, ми најде ендометриоза и одма ми испаничи дека ситуацијата е многу сериозна дека ендометриумот е голем дека ќе морам да испитам тумор маркери и веднаш да се закаже за лапароскопија затоа што друго чаре немало. И секако дека многу ќе ми влијаниело на плодноста. Бев од памет извадена во депресија паднав, среќа ми падна на памет за второ мислење. Отидов кај др. Коруноски најпрво испадна дека големината на ендометриумот е многу помала од она што ја измери, дека не е воопшто страшно и дека постои и друго чаре освен да се направи веднаш операција. Пиев лекови 3 месеци на природна база и еве послем 7 месеци сум бремена и тоа пазејки со мм. Затоа на сите ви препорачувам секогаш второ мислење па и трето колку и да мислете дека ви е добар докторот. Е сега се мислам и за Коруноски бидејќи доста прочитав негативни коментари и за него на форумот, јас искрено од тој еден пат што бев ми остави добар впечаток.
Преглед на ГАК се закажува преку МојТермин, матичниот треба да ти закаже. Нема опција да се избере конкретен доктор, туку само број на амбуланта. Доколку сакаш кај конкретен доктор, пробај да најдеш информација кој ден во која амбуланта е и да се надеваш дека ќе се погоди да е баш таму. Другата опција е секако со врски да се договориш.
Ќе замолам да мислење за Др. Јане Стојковски од РЕМЕДИКА, за општ гинеколошки преглед, ПАП, ехо, микробиолошки брисеви.
Здраво женски, од Скопје сум но се омажив во Битола и ве замолувам од дното на душава да ми препорачате добар гинеколог во Битола, стручен и да има коректен однос. Многу ми е битно да имам добар гинеколог бидејќи сме во фаза за бебче. Доста ми го препорачуваат Славко Пејовски. Мислење? Благодарам однапред за секое инфо!
И мене ме интересира за овој доктор, дали може да се закаже обичен преглед или работи само со трудници? Дали можеби имаш информација која е цената за преглед со пап, ехо и брисеви?
Никако Тасе Цветановски.Јас немам лично искуство со него но ако прочиташ неколку страници наназад во темава неколку феминки напишаа за негативно искуство со него до тој степен што сакаа дури и да го пријават и тужат
Devojki preporaka za dobar ginekolog dijagnosticar. Na mnogu mesta na forumov pisav porodena pred 7 meseci ama nikako da se opraam so menstruacijata. Segasniot doktor i na mikroginon me stavi i pak neznam dali deka prv mesec seuste krvaram po malku. Napraveno eho pap brisevi se ok. Bev uli vo sistina kaj petrovska i ona hormoni se a ne mi dava resenie. Seuste dojam i strqv mi e za bebeto so dopolnitelni hormoni. Dvajcata mi rekoa dzabe ke ispituvam hormoni i tiroidna nema da bile pravilni rezultatite zaradi doenjeto. Vekje neznam sto da pravam Blagodaram odnapred
Рано е за било какви дијагнози, менструацијата можно е и до 2 год после пороѓај да не ти биде редовна и регуларна. Сето тоа што ти се случува е ради бременоста и доењето, не се мачи да одиш по доктори.
Fala ti mnogu na odgovorot. Ama vekje panika me fakja so prvoto najnormalno si dobivav uste vtoriot mesec po poroduvanje. Sega nekogas dobivam 2x mesecno nekogas posle 10 dena pa mi trae po 2 nedeli sekoj mesec razlicno.
Ќе треба време да се регулира, без гајле. Дај си време барем до година дена, ти многу рано си почнала со прегледи.
Здраво феминки Ако некоја била и знае каков гинеколог е Вероника Кокоромановска нека сподели мислење.И дали работи со сини картони или само приватно?
Здрабо девојки како сте задоволни од Личоски во Јане Сандански и дали е одговорен на своите повици или на вибер ако ви затреба нешто?
Имам пишувано ми беше матичен, никогаш не ми ја даде правата терапија за кандида. Не ми кренале ни на фиксен ни да мобилен,идев директ таму.