Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83
    Како стручњак може е солидна ама истовремено и многу солена со цени. Бев нејзин пациент извесно време, се додека не го спроведе фамозниот постсексуален тест од кој процени дека спермата на мм е слаба и дека ќе треба да пие медикаменти и да доаѓа кај неа. По таа дијагноза, мм направи спермограм во приватна лабораторија кој излезе одличен и после тоа Давчева веќе не не виде. А вака инаку е зборлеста, знае да опушти ама искрено не можам баш да ја препорачам. Секое одење кај неа ме чинеше минимум 3.000 ден.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Josifovska27

Josifovska27 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Dali kje mi sleduva sega vaucer so vakva dijagnoza ?

3. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83
    Не ја гледаме дијагнозата. Не е прикачена ниту наведена. Можеби е подобро истата да ја прикачиш во Вонтелесно оплодување

4. angelagirl123456

angelagirl123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Dobar ginekolog vo Aerodrom ? Bitno mi e da raboti so fondot da moze da mi bide maticen mi treba za vodenje bremenost. Ve molam koj znae da mi predlozi moram da napravam ispituvanja mi izminuva prvoto tromesecie na 30ti ovoj mesec :l:

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    10.815
    Од Систина од Бојаџиев и Бобан Сарџовски сум задоволна
    Ако бирам помегу овие двајца Бобан би го одбрала. Јас месец време некако се погоди првиот преглед кај Бојаџиев и така остана и затерав, за наредно одење таму здравје одам кај Бобан, не дека е лош доктор ама ме нервира што не зборува, не објаснува, брзи му се прегледите. Како со клешти да му вадам зборовите од уста, а јас се сакам да знам, за друго како доктор е добар.
    За Бобан сум позадоволна, човекот на прва не изгледа пријатен, ама подоцна те опушта и ти кажува она што треба како пациент да го знаеш без да ти влева страв. Јас сум човек паничар ама сакам се да знам. Тој за некои прашања што напнував не сакаше да ми објасни него пристојно и смирено ме смири. А прегледот му е не детален него предетален. На ехо гледа смирено, полека.
    Бојаџиев мислам дека само што седнува на стол додека се свртам веќе станал :D. Маж ми еднаш ќе ја спукаше затоа што многу кратко гледа, ама сепак е доктор и најверојатно знае што како :)

Последна измена: 20 ноември 2021
    На Cecko85 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Извинете што упаѓам :)
    Дали кај неа се прават сите прегледи, зборот ми е да не носам јас сама брисеви на клиника? Кај мојата матична мота сама да си носам и заради тоа сакам да ја сменам. Сакам на едно место се да завршам. Или предлог гинеколог некој?

7. Miss Celestial

Miss Celestial Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    57
    Не сум сигурна да ти кажам, но најдобро да се јавиш кај нив на 02 324 8468, фина е сестрата ептен и ќе ти објасни сигурно каква е процедурата.

На Mia 21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    3.115
    Дали некој има искуство со ординација Вера Љубов Надеж во Охрид? Доктор Љушев? Ако да, колку е цена за преглед?

9. Keystone

Keystone Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    54
    Здраво ќе сака ли некој да ми објасни како е со одење на гинеколог за прв пат треба матичниот да ми закаже или јас треба да си барам матичен гинеколог?
    Ви благодарам

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.365
    Треба сама да си најдеш матичен гинеколог моја препорака ти е др Милена од Коруноски-амбуланта мвр доколку нешто те интересира пиши ми :)

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    10.815
    Ќе си избереш свој матичен да те внесе кај него во евиденција, и ќе закажеш кај него термин.

12. One11

One11 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Devojki ve molam da mi kazete kako ste zadovolni za sledenje na bremenoat kaj Milena i Pavlina od Korunoski MVR?

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ljiljanaa

ljiljanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Јас не сум задоволна од незаинтересираноста и односот на др.Ана Матоска од Промедика. За водење на бременост не би ја препорачала на никој, бидејќи буквално сите испитувања ги прави ради реда и потоа резултатите не ги ни гледа.

14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Љушев е одличен, ти го препорачувам, има добра опрема а можеби и единствен во Охрид, познавам многу кои одат кај него. За цена не би знаела да ти кажам

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss Celestial

Miss Celestial Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    57
    Жал ми што си имала такво искуство. И мене ми ја водеше бременоста која за жал заврши со спонтан и беше доста океј цело време како во односот, така и во советите што треба да се прави после спонтаниот во однос на тестирања и повторно зачнување. За споредба, ова не можам да го кажам за односот на докторите кои ме прегледуваа на ГАК истиот период кога идев на контроли за спонтаниот, едвај чекав да си се вратам на редовните кај Матоска.

На AngelaMangela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Orfea

Orfea Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    108
    Јас имам полицистични јајници - кај др Петановски во Ремедика одев на контроли - бидејќи сакав се да проверам пред да останам бремена. Тој е одличен доктор, само може да се чекаат термини кај него и пред прегледот исто знае да е гужва. Но чекањето вреди, докторот е одличен,обрнува внимание на детали, знае да ве смири и тн.

17. Orfea

Orfea Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    108
    Јас за неа немам некое добро мислење. Правев скрининг кај неа во бременост - и не ми се допадна ни начинот на кој прегледуваше , ни односот. За првото дете скринингот го правев кај др Димчев (потоа тој замина во Систина), и бев многу позадоволна од пристапот.

18. ljiljanaa

ljiljanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Кажете ми вашипт гинеколог во текот на бременоста дали ве прегледуваше со обично ехо или вагинално? Јас сум во 12 недела и мојот гинеколог секој пат ме прегледува со вагинално ехо, а притоа имав веќе едно крварење на почетокот на бременоста и со кого и да се консултирам ми викаат дека вагиналното ехо е ризично и треба со обично ехо да се извршува прегледот.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    10.815
    До 12 недела прегледуваат вагинално, барем кај мене е било така, понекогаш и ехо и вагинално, ама без вагинален преглед до 12 недела не поминував.

20. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83
    Мојот гинеколог ми рече дека веќе од 10 недела може абдоменално ехо. Вагинално само ако матката е завалена, па така на 1 скрининг веќе ме гледаше преку стомак.