Zdr ako moze informacii da dobijam.za Snezana Milenkova od korunoski ako moze i brojce od tamu da mi pisete od ordinacijata vo Lisice se nsogala nekade kaj lisa centar
Да не сте биле бремена тогаш или си ги менуваат цените? И дали ви даваат фискална? Мене не и плус прв пап ми наплатија.
Да, бремена сум. Се извинувам требаше да нагласам. Затоа брисевите ми беа бесплатни, а плаќав тие да се погрижат за носење на истите на ГАК. Небремена не сум правела брисеви кај нив, само ПАП кој чинеше ако не се лажам 800 ден бидејќи избрав да го носат во Хистолаб.
Еднаш годишно те следува бесплатен пап тест кај матичен гинеколог, односно се плаќа само 60 ден. некоја партиципација.
Мислам 700 или 800 ден. ми наплати кога правев, инаку ова што го пишалa @Miss Celestial е точно ама во Скопје јас еве уште барам матичен гинеколог кој го почитува тоа и ехата да не ги наплаќаат ама изгледа нема.
Да, ама за во инспекција велат мора фискална сметка да ти издаде и со таа да ги пријавиш, а најчесто ни фискална не даваат, не треба ехо да се наплаќа а пап минимално пиша членкава погоре. Ама сите зимаат на рака пари, поточно повеќево матични.
Д-р Ана Матоска од Промедика за пап наплаќа само партиципација од 60 ден., ехо не наплаќа, а брисевите ми ги дава јас сама да си ги носам во државна на микробиологија, воопшто не ме прашува за опција они да ги носат. Само, и јас како членкава што ќе ја цитирам: - не сум била бремена и не сум водела бременост кај нејзе, меѓутоа од самиот однос при општите прегледи не сум задоволна, некако прегледите ги прави ради реда, не е сигурна дали тоа што го гледа е фоликул или циста, ако е циста од каков тип е, итн. итн., и тоа со мене што сум и колешка има таков незаинтересиран и изгубен однос, а не знам дали и како поинаку се однесува со цивили кои немаат допирна точка со медицина. Меѓутоа, ако барате само чиста ординација во која не се наплаќа: кај нејзе е бесплатно.
Здраво женски Препорака за приватно гинеколог во Скопје, за обичен преглед, прв пат ке одам, прочитав за др.Марија во Ложанковски, др.Личовски, др. Вероника Кокоромановска, кој може да сподели искуство. Благодарам
zdravo devojki, bremena sum 33 nedela, sakam da smenam ginekolog, jas neznam so mojata sto e problemot edno eho do sega mi nema napraveno, da ne dolzam mn za nea, sakam da zakazam kaj Gligor Dimitrov od remedika, dali ima nekoj iskustvo da spodeli od nego , ako e dobar bi ja vodela do kraj bremenosta kaj nego i onaka use malku ostana, ama stvarno mi e preku glava od nemarlivi doktori.
Можам само да ти го препорачам др. Исјановски од Ултрамедика, ретко добар доктор, посебно за бременост.