Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    565
    Од мое искуство кај скоро сите приватни горе доле цените се слични, ефтино не можеш да пројдеш. Систина пример ,за се ова што правев вчера кај Давчева ке ме кошташе огин. Последно кога се јавив во Систина цените беа: пап 3300, колпоскопија 4000, брисеви 6000 ден. Вчера за ехо, пап и колпоскопија кај Давчева платив 3500. Ко за прв пат кај неа ми остави мн ок впечаток, комуникативна, љубезна, не ме брзаше , прегледот беше ок, беше детална. Сума сумарум на темава генерално гледано нема доообар гинеколог. Тоа што мене ми е океј, тебе не ти е , и обратно..

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.358
    Да, како ќе ти се погоди и колку пари можеш да дадеш. Мене најлошо ми се има погодено гин. Мама, а и за повеќето исто важи како што прочитав.

На Shmizzla, X.X и Amelie1708 им се допаѓа ова.
  3. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Дојдов само да споделам позитивно искуство со др.Надица Ѓероска, денес свртев сто телефона и на крај само кај нејзе успеав да отидам и одма и пристапна цена да даде.
    Бев само за брисеви на крај докторката ме виде и на ехо кога и кажав дека имав абортус во 21 недела.
    Плус битна и позитивна работа ординацијата баш беше чиста и сестрата даваше фискална на секоја пациентка.

4. el92

el92 Нов член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    4
    И јас како претходната членка дојдов да споделам искуство за др. Надица Ѓероска (ординација Мама). На жалост, јас не поминав добро. Беше внимателна на прегледите, ама при комуникација беше променлива (на моменти ок, а потоа избувнуваше), некоректна, арогантна на прашањата, како да сака брзо да го заврши предгледот. На два прегледа ми се случи истото. Сестрата беше фина, иако како да си надаваа коментари со докторката за пациентите..
    Приметувам дека пациентите кои одат долги години кај нејзе имаат изграден ок однос, така што не е правило. Ама сепак сакав да споделам.

Последна измена: 15 април 2022
    На Shmizzla, meelitsah, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.358

Ехееее слично искуство. Повеќето кои што немаат проблеми и лесна бременост им одговара Надица но за останатите не е баш така. Иначе исто искуство, како да сака да ме избрка, не е доволно темелна, брзање, коментирање зад грб (имав проблем, ништо не ми објасни Надица само пиј ова, а сестрата дури и фаца ми направи) Откако тоа ми се случи никогаш не се вратив, и си го средив проблемот кај друг гин.

На X.X, Jana06 и Saliii им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.262
    Допаѓања:
    112.420
    Да ја пријавиме ...

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Ве молам да ми препорачате гинеколог/гинеколошка ординација што не е на приватно по можност во Центар, Гази Баба. Имав спонтан абортус и треба да започнам со испитувања, но ми е потребна докторка со искуство која ќе знае да ме упати.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    нема пакети за водење бременост, јас прашував..

9. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    др Корнелија Трајкова во Систина

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Јас ич немам среќа си гинеколози, па така ни со Надица.
    При крај на бременост мк направи грешка во мерење, ми направи стресови непотребни, а грешно мерела.
    Комуникација немав со неа, не сакаше да објаснува, забораваше да ме упати на прегледи, а ако и се погодил лош ден, се понаша ко робот.
    Сестрата е ок ама многу чекање на закажано. Сум чекала по 2 саати, а сум имала термин закажан. Секој пат сум чекала.
    Сега барам друга ама не можам да најдам, никој не прима нови пациенти

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.284
    Другарка ми ја изнафали Соња, ќерка му е на Тасе Цветановски (стар доктор бил, јас не го знам) во истата ординација работат, кај УЈП. Бев два пати и мене ми се виде океј. Прво муабет што како, на ехо објаснува се, нормален однос, фини сестри.. Ако сакаш пробај таму.

12. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Како се вика ординацијата? Кај кпе ујп?

13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.284
    Др. Цветановски, карши Билна, во зградата одма до УЈП, тука има мислам дека Жито маркет.
    071210046 ова е бројот за кај Соња, ако планираш да се јавиш.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Девојки мислење за доктор Сарџовски, Систина?
    Досега немам идено на гинеклог, ова би било прв преглед. Што се треба да испитам?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.284
    Само што ми кажа другаркава, кога ќе закажуваш треба да потенцираш кај др. Соња, не бил само нејзин бројот. Ми текна одма да ти пишам да не ти направам јас збрка :)

На Saliii и Emotional123 им се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Супер. Фала многу

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    535
    Мене ми е матична околу една година, сум била неколку пати и докторката океј се покажала досега..
    Мене никогаш не ми наплатила 1000ден како матична а сум правела и брисеви и ехо неколку пати и пап тест...Зашто не ја праша за сумата пари зашто толку ти наплаќаат? Дали го имаш видено ценовникот во чекалната на маса што е оставен?На него ги имаш цените со партиципација и без партиципација како се движат.
    Мене фискална ми давале, но точно мора секогаш во кеш да платиш неможе со картичка.Еднаш заборавив немав пари а го направив прегледот па сестрата запиша на ливче дека им дужам и го стави во картонот па нареден пат си платив.Стануваше збор за 200 денари.
    Сестрата малку така погласно збори и ако има и други тука што чекаат може да разберат што проблем имаш-треба да е малку подискретно се согласувам иако мене лично не ми смета.
    Брисеви кај кој матичен и да си сама си ги носиш секако. Мене докторката ме прати на микробиологија на клиника што е од кај неа 3 мин одење има и одма завршив работа дали 10 мин ме фати чекањето и платив 350ден или мах 400 ден на Микробиологија за сите брисеви.Незнам зашто толку ти наплатиле на ИЈЗ никогаш не сум била таму..
    Го кажав само моето искуство.Позз

Последна измена: 21 април 2022
    На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Chanel

Chanel Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Здраво, ги разгледував прашањата и препораките за добар гинеколог,
    и јас сум во потрага исто.
    Мојот проблем е нередовен период и истиот период го добивам навреме само кога примам апчиња за контрацепција.
    Овој проблем настана кај мене со нередовен период после мојот итен царски ред со обилно крварење по второто дете.
    Треба да направам разни хормонални тестови и за истите тие тестови и за мојата ситуација ми е потребен доктор кој навистина има добро искуство за хормони и нередоден менст циклус без нив..
    Споделете искуство со мене

Секое добро

На Saliii и Cecko85 им се допаѓа ова.
  19. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    За било какви проблеми топло го препорачувам Др. Парталоски, многу добар дијагностичар. Јас сум кај него веќе 11 години.

20. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Јас правев такви испитувања после спонтан кај Др. Парталоски.