Дали е паметно во ваков случај да се искористи клиничар?!Др.Личовски,кој сега има ординација во Јане Сандански, дали би бил добар избор,сепак доаѓа од Чаир...и може да е матичен,па испитувањата да бидат со термин,ако има реагенси,се разбира...само размислувам и посакувам среќа
Колку пари е прегледот кај Соња? На тел не сакаа да ми кажат цена, ми рекоа ќе те види докторката па ќе ти каже колку
Мене не ми е матична, не ми одговара релацијата ама многу ми помогна кога имав missed и отидов после уште два пати на преглед. Знам дека 500 ден. е преглед ако ти е матична, а 1.000-1.500 ако не ти е.
Здраво, да се надоврзам, ме интересира односот на докторката. За мене тоа е многу важно. Дали си задоволна, каков и е пристапот?
Уште на прва средба ја доживеав како другарка, како блиска, така ми се постави. Од старт ме замоли да не ја персирам, ми даде број да ја барам кога и да мислам дека треба. Прво си правиме муабет, прашува што треба, прашувам јас, па после преглед. Детално ми објаснуваше се што гледавме на ехото, јас сум многу љубопитна, значи многу прашував и не ја мрзеше воопшто да ми објаснува. Не знам како ќе го пребродев периодот со 357 прашања во глава, ако не беше таа. После абортусот ми рече да и се јавам да и кажам како сум поминала и се гледаше дека таа грижа за мене не е ради реда. Мене докторкава ми легна ептен.
Здраво, дали некој има испитувано хормони кога нема циклус? Ми го дадоа упатот минатата недела, мислејки дека за 2-3дена ке добијам менструација, меѓутоа не добив, па ме интересира дали некој испитувал хормони без да има менструација, зошто ми рекоа 2 ден од циклусот да идам во лабараторија
Јас испитував ама не го зимаат за веродостоен резултатот. Нека ти дадат упат за клиника за биохемија,таму зимаат. 550 ден е со упат.
Здраво сакам да ве прашам брисевите кога ќе ги однесам на микробилогија за колку време ќе бидат готови резултатите? Фала ви
Обично акоги однесеш понеделник, викаат резултати во петок. Значи за неколку дена, ќе ти кажат таму, прашај кога ќе ги однесеш.
Здраво, може прашањево не е за тука.. Дали при испитување хормони резултатите ги праќаат по пошта на тие што не сме од Скопје или треба лично да се земат