здраво друштво сакам да сменам матична, моментално сум кај др Билјана - орд.Ложанковски дали имате некоја препорака? и препорака за приватен гинеколог од систина, ремедика... за водење бременост? топло ве поздравувам
За приватен гинеколог од Систина за водење бременост ти го препорачувам Палчевски, тој ја водеше мојата и ме породи.
Ехо преглед 500, за брисеви најчесто ми кажуваат дека нема реагенси.. а ако има реагенси велат поточни се на приватно да ги пратиме, 1200ден.(или 1500) во Генеа. Мислам дека соработуваат со таа лабораторија. Ова се цени кај докторките, како матични.. доктор Ложанкоски работи само приватно, не знам цени за таму
Za doktorkata prasuvam,znaci se im e po 500 den i pregled?Za brisevi mi kazuvas vkupno za site onie standardnite sto gi pravat po 4 ili 5 stapcinja sto zemaat za primerok?
да, прегледот е 500. за микробиолошки брисеви што се прават стандард ти кажувам.. тие им се со таа цена 1500 ден
Dali ginekologot ako zema brisevi (vkupno4) za mikrobiologija treba na naplakja i kolku odprilika?? Ke gi nosam na drzavna inace
Сигурно си бремена па затоа. @Meddy партиципацијата за 4 бриса е секаде 350, дали во ИЈЗ, дали во ЦЈЗ или институт за микробиологија секаде е исто. Инаку матичниот гинеколог не треба да зема ништо, ама за жал некои си земаат за "рака".
Fala za odgovorot Vaka glasese upatot i vo javno zdravstvo mikrobilogija 700 mi naplatija toa neznam sto bi znacelo najdolu Polimeraza verizna reakcija , ako nekoj znae neka kazi pvr toa kako pcr ama za sto pa vo brisevite od ginekolog neznam
Ок си е, тоа се брисевите, пцр не е само за ковид, тоа е метод што се користи за детекција на патогени во брисеви. Иначе 700 е цената уште одамна, не е од вчера. И јас таму носам брисеви, толку наплаќаат.