Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. maza.1234

maza.1234 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    ЈАС ја одбрав за матична Др Кристина и презадоволна сум.Ви ја препорачувам

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.102
    Дали наплаќаат за ехо, пап ,брисеви ?

3. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.022
    Има ли некоја кај Сузана во Гинековита да и е матична? Каква е докторката, како наплаќа?

Сега сум кај Марија Коцева во Ложанковски и не сум баш задоволна. Некако со проблемот што го имам бара повеќе ажурност, да биде побрзо се, не да ми вика ај следен циклус до бесвест.
    Башка сестрите се Боже ме сачувај...
    Плус, наплаќаат за ехо, 500 ден ми зема сега, а као бесплатно е
    И за брисеви сестрата ми побара 1500 со изговор дека државно немале реагенси

4. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83
    За кај Сузана знам дека има редови до бесвест и дека многу се чека, за стручноста не би можела да коментирам.
    Па ако нема реагенси на државно, ќе ти ги наплатат и на друго место. Искрено, јас од Марија сум презадоволна. Изменив доста матични и ептен ми е погодена. Она што ми одговара дополнително е што не се чека. А за она за што ми треба достапна е, стручна, смирена и сталожена. Инаку доколку сметаш дека треба да ти се третира некој проблем побарај си упат за на ГАК.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.102
    Реагенси има на државно сега носев, башка 1500 за 4 бриса никаде нема приватно, најевтино ти е 2300 па нагоре. Си ги виде резултатите дека се од приватна лаб?

6. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.022
    Не ги правев, ја одбив

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.022
    Па и за упат ме влечка, ај следен циклус, ај да видсм
    Што да видиш, крвна слика има хормони има, ехо си кажува, стерилитет... Ми губи време, а и нерви

8. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    83

9. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.022
    Fina e i se toa, i bremenost sum vodela
    Ama vremeto mi teče nea ne i čue pa zatoa rešiv da ja menuvam

10. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    128
    Zakazav za mikrobioloski bris, dali maticnata si go nosi na ispituvanje ili kako odi ?

11. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    101
    Препорака за добар гинеколог во Ново Лисиче или Аеродром, освен Коруновски

12. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Јас да си се пожалам од Марија во Ложанковски, секој со своето искуство.
    На почеток на бременост сум, едвај после 3 дена ѕвонење успеав да ги добијам и да им кажам дека сум бремена. Ме пратија тест преку крв да направам,океј може и мора а може и не мора пошто одма после ехо ти закажуваат ама ајде така кажаа така нека биде. Уште цел ден ѕвонење за резултатите на меил да ги проверат и да ми потврдат. Потврдено,дојди на ехо во 6та недела. Прва бременост ништо не ми објасни, на што да внимавам,што да очекувам, јас изгубена ко германец со 50прашања во глава а она само од рецептите вади,печатче нејзино лупа и земи ги овие таблетки. 500 ден ехо, а нели за бремени бесплатно. Налет тоа си викам ајде добра била докторкава само нека биде се во ред,во 8ма недела пак ехо пак се исто. Ме праќа за анализи на крв,океј кај е бесплатно и сестрата ми кажа каде, ми додаваат уште витамин д да испитам,тоа само приватно не било нигде покриено. 1800ден Ме закрпија ама и на биохемија уствари испитувале ама ајде налет парите. Резултатот за тоа далеку испод граница, јас испаничена и уште повеќе што читав што се носи намален витамин д во бременост, па и сите трудници и тазе мајки што ги прашав ми се чудеа зашто тоа сум проверувала,ни една никогаш не ја испратиле па си направив 500 филма дека нешто видела ризично и затоа Ме пратила. Она на преглед лабава, се фати железото зошто ти е волку слабо а не дека е превише испод граница, викам витаминот д видете го,и вика да сите во мк сме со низок витамин д а ја со 25ка а треба 200ка :| викам што сега, секакви последици може да има?нејзиниот одговор беше -затоа го испитуваме на време и си викам на другарка ми лани во бременост не си и го испитала.. небитно тоа е што е,се смирив, ќе пијам од 5000ка витаминче ќе се среди брзо ваљда. Бросеви и пап правени месец дена пред да останам бремена, втори месец од бременост ми вика пак да правиме, а претходно ми има спомнато дека бидејќи скоро сум правела и се било во ред,нема да има потреба. Брис,пап,ехо ме фаќаат скоро 3000кај нив. Се исподавав пари за прегледи за месец дена бременост.

И се на страна, ми кажа еве ти мој број,се што имаш проблем ќе ми пишуваш. Океј,и пишав пред два дена дека имам забрзано биење на срцето повеќе од пола саат -пола саат во тој момент а траеше два саати,срцето ќе ми избиеше од гради и јас чекајќи ја неа да ми врати порака или да се јави не отидов ни на дежурно ни кај општ матичен. И уште и по 2 дена ме нема удостоено со одговор.
    Со ординацијатва од мене толку :)

Сега ве читам се фалите на Ана од Промедика. За бременост знаете каква е? И дали таму наплаќаат се на бремени?

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. student10

student10 Нов член

Се зачлени на:
    11 мај 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Имам проблеми со нередовна менструација, порано ми доцнеше, но доаѓаше почесто, а периодов со месеци ми нема дојдено, па морам да најдам добар доктор за проблемов.
    Не сум била сексуално активна инаку, нема теоретска шанса за бременост. Ме интересира за нередовна менструација и за личност што не била сексуално активна до сега каков би бил прегледот? Ехо на јајници, испитување хормони?
    Може предлог за добар гинеколог во Скопје за оваа проблематика? Што мислите, подобро на приватно или на државно да одам?
    Приватно колку се плаќа?

Последна измена: 19 мај 2023
  14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    8.016
    Ехо обавезно и хормони може.
    Можеби имаш цисти, може хормонски дисбаланс.
    Приватно одам јас кај Органџиски, ама за хормони може упат од матичен гинеколог, да не плаќаш приватно оти скапо фаќа.

На student10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сузана не знам ни дали прима други пациенти преполна е. Оди кај Лолита Гековска на исти спрат е ординацијата она прима пациенти.

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    18.314
    Јас пред месец-два прашував не примаа нови. На приватно може преглед,900ден е ехо.

17. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.398

Зошто не кај нив?

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на: