Стварно ужас невиден, башка не издава фискална, само пост терминал ми даде, морам да ја сменам, ама не останаа добри гинеколози во Скопјево..
Д-р Радица Бојчева, сестрата ми рече дека еднаш на 3 години сум имала право на бесплатен пап, а не еднаш годишно, тоа било најново сега, и кога ја прашав колку е приватен преглед ми рече 3000 ден пап и ехо, а за матични пациенти 500 ден. ехо. Пап тестот инаку приватно ќе ми го пратат, во Хистолаб, не можело на УГАК. Дајте препорака за нов матичен, не можам да најдам асален а имам циста на јајникот, тоа ми го рече докторкава завчера.
Не знам дали прашањето е за тука, но можеби ќе знае некој да ми одговори. Имам ужасни болки при добивање, се со различен интензитет (некогаш не е страшно, ама некогаш Господ во папучи го гледам). Ми зборат за можност од циста (водена) на јајник. Е сега, дали на гинеколог се оди додека е во тек менструалниот циклус или пред/по?
И кај мојата матична бев пред две недели така ми кажаа. Еднаш на 3 години бесплатен пап. За ехо, брисеви и пап платив 3000 (брисевите ги носат во генеа, папот во хистолаб). Има можност и да си ги однесеш сам државно ама само насабајле а мене тоа временски не ми одговара.. прежалувам 50 евра годишно.. а да, и ехо на гради ако сакаш 1500 се плаќа (скап бил апаратот).
Има неколку состојби кои можат да ее поврзат со тие болки. Најдобро на матичниот да кажеш што и како. Одиш пред/ после циклус. Дополнително што треба ќе ти кажат Секој гинеколог може да направи ехо на јајници
Најдобро за цисти е да одиш веднаш штом ти заврши менструацијата, буквално ден-два после циклус. Тогаш најдобро може да се види ендометриумот, не е задебелен.
Сега го сменија бесплатниот. Пап последно и мене ми беше приватен (бесплатен имав искористено), но ме чинеше само 1000 ден. Вагинално ехо ме чуди што ти наплатила, тоа е нормално и вообичаено за преглед. Оттука и произлегува дека прегледот кај матичен гинеколог е бесплатен.
Гинеколог д-р Лолита Грковска во амбулантата Ѓорче, а матичен општ лекар д-р Билјана Доксимовска, исто во поликлиника Ѓорче Петров.
Да ми препорача некој доктор од Систина од кој сте задоволни? Премногу имиња гледам, немам чуено за ниеден, па да знам кај кого да закажам термин.
Denes bev na ginekolog (nemav matichen, otidov i mi otvorija karton), pravev pap test, pregled i vaginalno eho, mi naplatija 400 denari. Koga se javiv po telefon mi rekoa deka preku fondot pap test i prv pregled e besplatno, pa dali nekoj znae za shto tochno mi naplatile bidejkji nikoj nishto ne mi kazha? Znam deka za vo deneshno vreme ne se mnogu pari, chisto me interesira zatoa shto ubavo se sekjavam deka mi rekoa deka sè toa kje bide besplatno.