Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. oio

oio Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки, ми треба нов добар гинеколог. Моментално немам матичен гинеколог, но порано ми беше Мама, и морам да кажам дека многу сум незадоволна од нејзината работа. Прво, со денови морам да ѕвонам за некој да ми крене. Откако ќе ми крене нејзината секретарка/сестра, ќе ми закаже термин дури за недела-две, а реално имам проблем кој треба брзо да се реши. А кога ќе отидам на преглед, се што ќе кажам како да не го слуша, ќе ми каже дека се е океј, иако осеќам одредени симптоми. Морав сама на приватно да правам прегледи, што коштаат многу, но барем дознав што не е во ред. Ако познавате добар гинеколог, би сакала да ми предложите!! Фала ви :)

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.445
    Оливера во Аеродром односно деметра медикал е супер.

Јас сакам да прашам колку е преку фонд ехо на јајници?

3. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    7.079
    Марјан Стојовски на ГАК

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.067
    Допаѓања:
    12.552
    Па пријави. Зашто си молчите вака, затоа и се опуштаат. Што те засега тебе што купила скап апарат? И место да се мислиш дали ќе смениш нешто со мејлот, седни и напиши.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.885
    Допаѓања:
    15.781
    Што мислите за Парталоска? Кристела?

6. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    Napisav email, denes sabajle odma mi se javija od fondot i inspektorite dojdoa zaedno so mene denes vo ordinacijata. Slusnaa i sami kako bara pari, kako ne dava fiskalna a da ne zboram i sto cela cekalna bese polna so pacineti naplakano na site razlicni tarifi. Zatoa luge, prijavuvajte. Mora da dojde kraj na ovaa praktika. Znaci,, maticen ginekolog osven 60 denara ne smee ni denar poveke da zeme osven ako sami ne ste barale nesto privatno. Edno dobri 2ipol saata bevme tamu, izjavi detalni proverki. Se nadevam deka ke izvlece pouka od ova a drugite ve molam prijavuvajte. Na prasanjeto zosto naplaka 300 denara za pap test za kurir, odgovorot na doktorkata bese deka TAKA PRAKTIKUVALE TIE SITE PO DOGOVOR GINEKOLOZI. Nemam komentar. Jas moeto go napraviv.

На Anyshka, Freyja, maza.1234 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Ana_zvezda86

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    Kako be se plaka segde?? Maticen ginekolog osven 60 denara ne smee denar da zeme ni za pregled ni za pap osven ako ne baral nekoj sam da bide privatno. Prijavi na stranata na fondot odma

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ana_zvezda86

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    Daj molimte kazi koj dr e, zosto stana naucna fantastika da najdes nekoj sto ne krade i sto ne naplaka a ne smee denar da zeme osven 60 denara.

9. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    Супер е докторката, посветена, убаво објаснува, темелно те прегледува стручна и внимателна е при изведување на прегледите особено на пап а не како некои што се груби. Јас сум задоволна, работат и со фондот :)

10. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    2.866
    Др. Филип Исјановски, Ултрамедика

На Freyja, Ana_zvezda86 и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. maza.1234

maza.1234 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    Se izvinuvam ke moze li da kazete za koja ordinacija stanuva zbor.Vi posakuvam ubav den i sekoja cest za hrabrosta

На Ana_zvezda86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ana_zvezda86

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    Dr.Kokoromanovska

На maza.1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.243
    Допаѓања:
    113.532
    И мене ме интересира..

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rose_ray

Rose_ray Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Здраво девојки дали ќе може да ми препорачате добар гинеколог што не е многу скап, а сепак ќе ми помогне со проблемов, бидејќи на мојата матична пристапот веќе воопшто не ми се допаѓа. Повеќе од пола година имам кандида која се повторува, првиот пат кога ми се појави беше хорор многу густ секрет и чешање ненормално и од тогаш имам приметено кога ќе се разболам (после короната секој месец сум болна) приметив додека сум болна ми се појавува и самата се повлекува. Имам примано сумамед, вагиналети, сода апчиња, канестен, одмивање со камилица. Последно ми се појави негде Јули и примав сумамед, па на контрола во Септември/Октомври ама во меѓувреме неколку пати се разболев и не стигнав да одам на конторла. На 14.02 отидов на контрола и ми земаа брисеви кои излегоа дека се негативни, а за пап ми кажа после Март/Април. На 29.02 имавме односи со вереникот без заштита, во петокот он појави симптоми, во саботата беше со заштита, а неделата појавив јас симпотми. Кај вереникот симптомите се на главичката на пенисот проследено со црвенило,оток и пецкање при допир на кожичката, а кај мене благо чешање внатрешно и малку жолтеникав густ секрет. Матичната го прати да направи крвна слика и урина, резулатите излегоа чисти само му дале канестен, белогент и одмивање со камилица. Јас денес се јавив кај матичниот кинеколог за да и го кажам проблемот и да видиме што понатаму, за она денес да ме праша, а нели користевте заштита еден месец што јас на тоа и одговорив последниов месец и повеќе не користиме заштита и ми вели па како не сте користеле кога морате барем месец дена, вие сте ги побркале работите и јас бев во шок од тој одговор, како прво последниот пат кандидата ми беше во Јули со сумамед, а сега ми беа негативни брисевите, а како второ како ми вика дека сме ги побркале работите па утре деца како ќе правам?? Не ми е јасно каков е тој доктор да не ти помогне, каде е проблемот што понатаму и затоа сакам да ја сменам, па да ми предложите доктор или совет. Извинете на долгиот пост ама морав да напишам се за да ме разберете.
    П.С: Ми даде терапија и за двајцата на вибер Дифлазон, вагиналети канестен, крема канестен.

На Bojanna19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Јас кога сменив матичен, и кога прв пат закажав таму ми отворија картон, и ми наплатија 3.500, фактички приватно ми наплатија затоа што уште не ми беше матична, и ме праша дали сакам да ми биде, потпишав барање, и пријава за матичен ми стигна порака за скоро еден месец.
    Не бев задоволна од нив, и сега брзо се јавив на друго место, по телефон ми објаснија ако сакам можам да кажам податоци за да ме внесат во систем, за кога ќе закажам преглед да ми биде матична и да не плаќам приватно.
    Ми кажаа тоа можело за еден ден да се среди, а на претходното место пријава за матичен за еден месец.

16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Вероника?
    Таа и е замена на Бојчева мислам, кога беа на одмор, и вртев на Вероника, ме праша за што ми треба, кога и кажав, ми кажа да сум ги почекала од одмор.
    Не знам каков е тој однос.
    Па Бојчева ми наплати првиот пат 3.500 за пап, демек се уште не ми била матична, па требаше да ми објаснат по телефон, откако ми беше матична за брисеви 1.250.
    Само за кандида 700.
    Таа сестрата Билјана ужасен однос има, значи и јас да ги пријавам во фондот за односот кон пациентите.
    Едвај ги добивав на телефон, не креваа, некогаш кога ми беше итно кога е креваа, морав да одам таму.
    Сега сменив, и по телефон ме прашаа кој сакам да ми биде матичен, и ми кажаа дека другиот ден е втора и да одам за да ме внесат во систем, за кога ќе одам на преглед да не ми наплатат приватно.
    Или да кажам податоци по телефон да ме внесат, така и направив, се уште не сум била таму, сега брзо сменив, баш сакам да видам колку ќе ми наплатат.

На Ana_zvezda86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    3.340
    Јас сум многу задоволна. Сега работи сама, татко и отиде во пензија. Супер е и како докторка и знае да те посоветува, да се ислуша, да ти објасни се како што треба и не ја мрзи дури и по два пати да повторува. Не сум имала до сега никаков проблем кај неа, напротив.

На GirlLove и nena2010 им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.243
    Допаѓања:
    113.532
    Мислев да одам во Ферти клиник ама таму е оној Ненад Лазаров сега, што не би му дала вода да ми донесе а не гинеколошки да ме прегледува така да ..
    Сега видов Кристела е замена на мојава.. а мојава не е со здравјето добра..

На joy1, awkey и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.885
    Допаѓања:
    15.781
    Зошто не би одела кај Лазаров?

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.243
    Допаѓања:
    113.532
    Ти би одела?? Човекот на инста на фб се исмејува со луѓе кои имаат психички проблеми и ред други работи.. Боже сачувај. Брука за струката е.

На Shalitra и joy1 им се допаѓа ова.