Zdravo na site, Dali nekoja od vas ima iskustvo so dr.Olivera Arnaudova od Demetra medikal, sega raboti so FZO kako maticen ginekolog? Sakam da go smenam mojot, pa se mislam dali da ja izberam.
I jas imam slicno iskustvo kako vaseto. Mene mi vodese bremenost, pri prviot problem me prati kaj negov prijatel doktor na klinika, a koga ne otidov mi vikase ke ti umre bebeto. Ne sakase voopsto da me soslusa za nisto, otidov na skrining na Gak i oni do kraj mi ja vodea bremenosta bidejki mi bese mnogu rizicna.
Ама јас не сум бремена, одев таму за пап и брисеви. И за упат, таа сестрата Билјана едвај ми даваше упат, превртуваше очи. Па и не знам дали имаат склучено договор со фондот, па во Систина преглед е 4300, е сега дали и ПАП и ехо не знам, ама Бојчева е скапчика, а матична ми беше. За ехо на гради 1.500, а во Жан Митрев 1.800, сега дали и матичниве го наплаќаат приватно, не знам.
За Билјана пишаново, порано ќе се согласев 100 посто сега сум на пола пола за неа. Има богато знаење, мислам дека студирала во странство и за тешки и комплицирани состојби има добри шеми, ти дава детално што да пиеш, јадеш итн и обично за 3 месеци си ко нова. Но знае и да прави секакви претпоставки и да утне кога работата не е црно на бело. Знае да те релаксира и детално да ти објасни (кога дијагнозата е јасна ко ден добиена од тестови микробиолошки и слично) ама и знае да те стегне и да го користи аргумент можно е ова можно е она, не се знае и тешко е да се докаже, ако не останеш бремена тогаш ќе знаеш за сигурно Некад ми звучи мнг професионално некад ми звучи мнг...како sales person Поскапена е мнг.... Знам луѓе кои и се клањаат, знам луѓе кои нема да и се врата за преглед, секој со свое искуство, јас порано премнг и верував сега сум со резерва
Здраво да ми препорачате добар гинеколог во околината Ѓорче/Влае/Козле/Карпош? Јас сум кај Лолита Грковска ама докторката е секогаш зафатена и во бременоста некако не ми се свиѓаше како ми ја водеше. Би сакала да ја сменам
И јас сум кај неа, моментално ми ја води бременоста, презадоволна сум. Достапна е секогаш на вибер, сестрата секогаш се јавува, на сите упати испитувања ме праќа навремено..За разлика од други трудници со кои сум во контакт, поажурна е од приватните дури
Достапна е да. Но,мене за некако испитувања и све јас ја прашував кога што како некогаш и покасно правев испитувања пошто забораваше да ми закаже и сл
Драги дечки имате ли препорака за добар гинеколог во населба Кисела Вода? Само да не е Емилија Трајковска, не сум задоволна од неа.
Овие од промедика полуделе скроз, ми наплатија за ехо и пап што немам правено 3 години 1200. Пишете некој добар гинеколог што не наплаќа луди суми. Еднаш у годината одам, они секој месец зимаат пари од Фондот за мене и плаќам повеќе од симболична цена!
Промедика претпоставувам приватни се. Јас дури одев Скопје кај матичната (приватна) ехо, микробиолошки, пап и колпоскопија - 2500 (ова пред две години). Сега претпоставувам и поскапено е.
Мене Радица Бојчева ми наплати 3.500 за пап, 1.250 за брисеви. И си ја сменив, никогаш не се јавуваат кога им вртев, морав да одам до таму.
Епа ќе се излажат некои, и кога ќе видат ќе ги сменат, и ќе изгубат пациенти така. На крај краева матичните за ништо не се. Само за пап и брисеви, и упат едвај даваат, со молење, мене кај Бојчева не ми даваа за скриен шеќер, ми кажаа тоа само на ендокринологија, поготово ако сум трудна само таму, они не можеле упат. И ми кажаа дека за ваучер ми дале упат за тие хормони што ги барале во фондот и завршиле работа. И јас завршив со нив.
Женски, дали во Систина имаат некоја политика на тоа што побргу да прегледаат што повеќе пациенти или само јас имам таков впечаток? Има ли некој од гинеколозите што стварно освен преглед ќе потроши плус време за да ти одг на сите прашања а да не имаш впечаток дека едвај чека да си одиш? Секој преглед ми бил вкупно 7/8мин.