Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. butterfly16

butterfly16 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki
    Dali nekoj ima odeno kaj doktor Jane Stojkovski vo remedika i kako ste zadovolni?

[mod-kirilica:3kovvllr][/mod-kirilica:3kovvllr]

2. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Jas imam odeno kaj Jane i od prilika site moi drugarki odat kaj nego,samo pofalni zborovi za covekot :)

3. maca22

maca22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    здраво салам да те прашам во врска со кабинетов на докторкава дали е опремен со нова опрема или има од старото ехо .Поздрав

4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    7.894
    Ѓавол да не е лаже да одете кај Органџиски. Јас имам полицистични јајници и нередовна менструација плус пропратни гиниколошки ппроблеми како кандида и ХПВ.Додека го немаше инвитрото и додека одев кај него ме прегледуваше како од рака, бидејќи прегледот беше бесплатен.И се ми нагласуваше ти си здраво девојче се е у ред со тебе ама генетската основа ти е таа и и тоа не се мене.Баш памтам еден период ми се појавува поцесто кандида и почесто одив кај него.Се мислам го фана инат зашо идам често на преглед и не ме прегледа 2 години само ми препишува апчиња на слепо за кандидата.Дури ни пап не ми направи 2 години ногу било тоа често за девојче шо е толку младо :!: .Е коа го раскина договоро со ФЗО поради негово барање оти не може да постаса и кога отиде да ме прегледа ми наплати приватно го доби вниманието шо треба.Ама ми наби и стра у коските.На последнио преглед ми го пронајде хпвто, ми најде потешка форма на полицистични јајници и плус намалена матка.Ми каза да се испитам во неговата лабораторија и тоа ме факаше накај 3500 ден и тоа да ги правам хормоналните испитувања 3-4 месеци по ред.Значи за приватно е ок а онака не.Те гледа само низ призмата на парите а не како човек со си има маки.
    Плус тоа да ви казам и за случка со и се деси на мојта колешка со него.Жената во втората бременост добие зглемен секрет ја гледа на ехо и и дава Флажил да пие.Она ја завршува тератијата и у меѓувреме и се гаде.Оде на друг гениколок и оп бренмена.Решение и е да роде дете со 99,9 посто срцева мана со кое ке се влече по доктори цел живот или да абортира.И нормално абортира додека не направила 3 месеци.После оде кај него да се одјаве и му казува зашо го мене дека он и го убил детето оти гледал у камерите колку пациенти чекат надвор а не у неа.И замислете он и се насмеал и и кажал:“Ех де небива само ти ќе имаш дете со срцева мана голема работа“.Е тоа да го казе за некој негов внук па да виде како е.Жената психички не можела да се опораве длго време затоа и не го тужила за да не се влече по судови и ако другиот гениколог ја советувал да го туже оти сигурно го добива спорот.
    Е затоа јас не одам веќе кај него.Ако имам проблеми со забременување од шо ногу се плашам он ке ме шалта и ке ме мота за како да ми извече пари и сигурно на крај ќе ме тера инвитро да правам оти тоа носе ногу пари за него.За шо да минеш со лесно коа може млазта да ти ја изваде :devil:

На silvice му/ѝ се допаѓа ова.
  5. silvice

silvice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    25
    органџиски е еден обицен профитер ѓавол да го земи,лажго и измамник.мојата другарка цела бременост идеше кај неговиот син а тој замислете оште не бил ниту запишан на специјализација,која со судни маки едвај ја заврши во бугарија.со солзи ми разкажуваше како ја манипулирале како на "бело глувче" си правеа интервенции.пациентки му умираа од несовесно лекување,од илегални абортуси не струцно изедени.тоа не е докор туку :devil:

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Здраво, јас сум нова. Дали може да ми препорачате некој добар доктор и во која клиника, треба да правам типизација на ХПВ?

7. CudnaZena

CudnaZena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    12
    Едно прашање :) Дали може да ми кажете доколку знаете која е разликата во цените на Систина и Ремедика? И уште нешто, цената за преглед на гинеколог во овие две клиники е иста независно кај кој доктор закажуваш или има разлика??

8. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo sakam da ve prasam vo koja privatna bolnica ste bile za pregledi i koja e podobra od ovie remedika sv lazar ,sistina i kaj koj doktor/ka oti sakame da posetime nekoja od privatnive bolnici so soprugot da se proverime za da si ostanam bremena pa ako moze da me posocite oti ne sum bila vo tie i neznam koja e podobra i kaj koj doktor pozdrav fala vi odnapred.

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.037
    Типизација прават на Гинекологија и во Ману. А и во повеќето приватни клиники.

10. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Скорпијаа87

Еве утре сме на крштевка кај 4-месечно машко бебе. Родителите имаа проблеми да добијат дете, и во Свети Лазар се многу стручни за тоа. Постојано одеа таму, остана трудна, само породувањето беше во Чаир, за да не плаќаат пак во Св. Лазар. Се друго, следење бременост беше во Св. Лазар. Тие се презадоволни, само однапред да ви кажам, дека наглисија дека многу плаќале. Па ако имате пари, тоа не ви е лоша опција. Инаку, и другите две клиники мислам дека се добри.

11. butterfly16

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сум нова. Дали може да ми препорачате некој добар доктор и во која клиника, треба да правам типизација на ХПВ

Типизација можеш да направиш во државна на гинекологија со сино картонче ќе ти земат 250ден., а во ремедика е 2400ден. Мислам дека немаш потреба да фрлаш толку пари на приватно, типизацијата можеш да си ја направиш во државна а после со резултатите ќе си одиш кај некој гинеколог и ќе ти објасни што како.

12. butterfly16

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Мислам дека во систина цените се повисоки со 500ден. ама не сум 100% сигурна најубаво да се јавиш и да си прашаш имаш број на страната на систина. Цената е иста само си бираш кај кој гинеколог сакаш

13. mimitale

mimitale Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo sakam da ve prasam za doktor aleksandar bojadziev vo bolnicata sistina dali e dobar oti mi zakazaa kaj nego za pregled i za mene i za soprugot 1 godina nemozam da ostanam bremena pa sakam da se proveram na privatno dali ke mozat da ni pomognat.Dali odbrav dobro mesto i dobar doktor pozdrav

14. Bojca

Bojca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Ај некој нека ми пише во порака број од Надица Героска, Тања Хаџевска или Мајсторова... Као за прв пат, сакам жена... Имам плави картони, прв пап тест, валјда кај и да го направам треба да е бесплатен така?

И да... благодарност до сите за коментарите!

15. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Бојаџиев е релативно млад лекар, има само 31 или 32 години , за твојот проблем ти треба некој поискусен лекар.поздрав.

16. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Девојки, ќе може ли некој да ми каже каде ТОЧНО се наоѓа ординацијата на д-р Тања Хаџиевска Илиевска и да ми пише нејзин број во ЛП? :) Прочитав позитивни коментари за докторката, па бидејќи ќе ми биде прв пат да одам на гинеколог, одлучив да одам кај неа. :)

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Ординацијата на д-р Т. Хаџиевска е во амбулантата Идадија, карши АМСМ во центар. Меѓутоа не знам дали ќе може да ја избереш за матична, има премногу пациенти. Во пп ќе ти пишам нејзин број.

18. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Јас би ви го препорачала Тасе Цветановски се наоѓа карши Билбна аптека одичен гинеколог и доста искусен преполно е кај него кога и да појдам чекам по еден саат и сега тој ми ја води бременоста.

19. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Ќе може ли да ми кажете колку чини преглед кај гинеколог со плави картони? Ќе правам ПАП тест, ехо, основното. Прв пат ќе одам, па ме интересира колку отприлика ќе ме фати. :)

20. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Кај д-р Тања во Млин Балкан платив 200 ден., ПАП тест, вагинално ехо и преглед., ама матична ми е.

На karak и ELT-S им се допаѓа ова.