1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.431
    Мене ми кажаа дека соработуваат со Фондот, матична ми е Биљана.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    13.663
    Мене Марија ми е матична, ама се напнав вртејќи на тел и што не ми кренаа со денови. Ок ако смениле политика да закажуваат само преку веб, ама нека се кренат тел и нека кажат закажување исклучиво така,ако треба нешто друго повелете. Мене конкретно ми требаше инфо за цениве за да знам дали кај нив да одам дали на др место. Среќа ве имам вас па се пресметав дека побрзо и поефтино ми е приватно да одам

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.431
    Мене може како за прв пат ми земаа толку, не знам што да кажам.
    Лани во Систина другарка прашуваше, гинеколошки преглед 4.300 (е сега што опфаќа не знам).
    И треба да кренат, ете може сакам да прашам нешто, да не ми треба преглед.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    8.992
    Здраво. Матичрн имам во ферти клиник од неодамна. Вчера направив втор пррглед кој опфакаше ваг.ехо и земање 4 бриса за микробиологија. Платив 900 ден:@, а пред 7 месеци за ваг.ехо и брис за пап тест сум платила 800.ден. Е ајде сега најди нзс на цените. А пак за брисевите на инст.за јавно здравје платив 700 ден бидејки сега ги испитувале со пср метода и затоа не се повеќе 350 како порано. Да си пукниш. Човек и да има проблем некој ако нема пари за вакво фондовско лечење со здравје да си го носи.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    3.804
    Odamna ne se 350 brisevite nikade veke segde gi poskapea :( demek zaradi brisot za klamidija toj so poinakva metoda ispituvan e sega bla bla.

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.220
    Јас само да влетам во разговорот и да кажам дека погоренаведеново тврдење не е точно и дека кај матичен гинеколог ехо не треба да е ништо освен бесплатно, затоа што земаат капитација исто како и матични општи лекари, кои инаку по оваа логика треба 500 денари да ви земаат за да ви видат грло и да ве чујат со стетоскоп па сепак не го прават тоа. Е сега што сме дупка од држава во која ако не правиш далавери те сметаат за будала, и каде нема асални инспекции, па затоа ви наплаќаат и ви го презентираат како нешто нормално, тоа е друга приказна, па затоа фактички за вас од две страни гинеколозите црпат пари: и од Фондот преку капитација, и лично од ваш џеб. Каде што одам јас моментално матичниот гинеколог не ми наплаќа за ништо (освен ситна партиципација за пап), и ако некогаш се случи да проба и тој да почне да си наплаќа под рака го менувам во ист момент.

На SummerGirl, butterflysk и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.431
    Кој ти е матичен ако не е тајна?
    Па овие најдобро нека си кажат дека не соработуваат со Фондот, а не да кажат дека соработуваат и на крај да те одерат.

На butterflysk и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    3.804
    Sosema tocno, koj ti e maticen ako sakas da kazes?
    Jas vo Promedika so godini sum, ne naplakaa nisto i sega pocnaa i oni od lani da naplakaat..

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.054
    Скоро сите наплаќаат преглед. А фискална сметка :x

@Anyshka ти дадоа фискална? Јас кога одев таму не даваа.

10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.431
    Каква фискална, нема, тоа е научна фантастика. :D
    Само да менувам матични треба. :D

11. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    13.663
    Се е ова супер, точно и на место кажано АМА ако почне да наплаќа каде ќе одиш? Јас искрено во Скопјево незнам веќе некој што не наплаќа. Јака душа на бремените што искрено и немаат некој избор ни на квалитетни ни на достапни гинеколози не па да не се плаќа. Јас се породив пред 2 години. Секое ехо си го плаќав приватно. Едно не беше на фондот

12. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Здраво ме интердирс ако имаш стрептокок на вагинален брис и болки во грло дали ја имаш и во грло

13. Ивама

Ивама Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Искуство со д-р Ирена Андоновска или пак д-р Ненад Лазаров, конкретно за второ мислење за циста на јајник ( најверојатно дерматоидна), ви благодарам однапред!

Последна измена: 6 ноември 2024
  14. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.220
    Порано одев во Промедика кај д-р Ана Матоска, не наплаќаше ни таа ама не бев нешто претерано задоволна од односот па се префрлив. Сега одам кај д-р Филип Исјановски во Ултрамедика, не наплаќа ехо, секогаш е достапен, односот му е на место, сосема сум задоволна.

На eliesaab, V.N., butterflysk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    3.804
    I jas sum kaj Ana, nikad ne bev nesto zadovolna ama so toa deka ne se naplakase nisto konpenzirav nekako, ama sega ...
    Fala ti, za doktorov imam slusano deka e super, bas ke prasam dali prima novi pacienti.

16. MysticAura

MysticAura Нов член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво, извинете ако прашањето не е за тука. Каде правите ПАП тест на приватно за побрзо добивање на резултатот а да не е многу скапо? Однапред ви благодарам

17. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    13.663
    Пишував погоре дека јас се комплет сега последно правев се заедно ехо на гради, вагинално ехо и пап за 2500 во Св. Алексеј. Резултатите од папот беа за 1 недела готови. Поединечно колку се пр.само пап незнам да ти кажам, ама јави се сигурно ќе те упатат

На mama 111 и MysticAura им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Скопје? Ако да може да ми дадеш адреса и број, не можам никако да најдам контакт на нет. Фала однапред!

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    6.468
    Повели:

https://zk.mk/kristela?lang=en :)

Не сум била одамна кај Кристина, ама имам впечаток дека секој пат ми го збореше истото (отечен ти е левиот јајник, а истово и на другарка ми и го кажуваше), ми вика имаш миом и полип на матка, на времето ја прашував што бев нафрлана нешто, она ми вика ништо не е тоа, од кандидата ти е, татко и ми викаше имаш ХПВ. На секое идење брисеви вадеше, и пример се случувало да чувствувам непријатност, чешање, брисевите се враќаат чисти, уринокултура чиста, она ми вика аа мора да има нешто тука чим имаш симптоми, може е во мирување инфекцијата или не им се добри реагенсите и си препишуваше антибиотици од ракав.

Е сега, од друга страна, ме изненади кога ептен точно ја дијагностицираше мајка ми и ја прати да се оперира и точно и кажа што и како треба да направи. Ама иначе вака обожава брисеви и колпоскопии да прави и да препишува антибиотици. И баш е груба кога ги зема брисевите, кога го става она чудоно. :worried:

Јас би го препорачала д-р Јован Ефремовски од Ремедика, пакет вагинално ехо и ПАП тест е 5500 денари. Ако имаш нешто на ПАП тестот, инфекција или слично ќе се покаже, па после можеш дополнително на државно било кај да направиш брисеви. И на ехо може да те види дали имаш било каков проблем. Мене овој пат нит отечен лев јајник ми виде, ни миоми, ни полипи...

На bookslover, Hipster и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    2.850
    Здраво девојки
    Некоја од вас има ли искуство со др. Дејан Огненовиќ за инфекции или бактерии? Знае ли да даде точна дијагноза и да препише соодветна терапија?