Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. catgirl00.

catgirl00. Нов член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Женски ве молам предлог за добар гинеколог.. станува збор за полицистични јајници со значително покачен тестостерон и андрогени. Од терапија примам Дабростон и доколку не го пијам воопшто не добивам (се има случено година дена без терапија воопшто да не добијам). Дали знаете колку долго може да се пијат и дали може да има некој проблем доколку ги пијам повеќе од 10/12 месеци последователно? Пробано е и со промена на исхрана и регулирање на тежина, но подобрување нема. Исто така би ми значело и мислење доколку имате искуство и со некој суплемент на природна база.
    Благодарам.

На KaliBeach му/ѝ се допаѓа ова.
  2. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.509
    Допаѓања:
    3.865
    Добростон се хормони и јас сум ги пиела за да прокрварам, ми се случувало два месеци да не добијам. Не сум сигурна колку долго можат да се пијат тоа сепак докторот треба да ти каже.
    На природна база знам многумина на кого им помогнало рецептот на мед и чувар куќа, прогуглај го го има насекаде.

На catgirl00. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.102
    Tebe ti treba prvo endokrinolog, za maskite hormoni ke ti prepisat spirinolakton, ako nemas ispitano insulin ke ti ispitaat .
    Na prirodna baza kesicki picositol ( najisplatlivi se finansiski) sodrzat enzim mio inositol ( citni za nego na google) koj mnogu pomaga.

На catgirl00. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sunshine1710

sunshine1710 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки, здраво! Бидејќи се преселив, ми треба предлог за добар матичен гинеколог во Скопје. Сакам да правам комплетен преглед, колку би ме чинело? Исто така, дали често имаат термини бидејќи ми треба за во најскоро време да закажам.

5. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    56
    Здраво дечки дали може да ми дадетете беој од ПЗУ Кристела, тој што го наоѓам не звони, фала однапред