Да, јас имав позитивен тест и тоа не оди со терапии на памет, туку треба да ти препишат соодветна терапија за инфекцијата и плус вагиналети и пробиотици за вагиналната флора. Да, преку позитивен тест. Не може некој тебе да ти каже на не проверено имаш кламидија. Тие се посебни тестови и се доплаќаат плус за да се направат. Јас кога го правев тоа беше 1500мкд, сега не знам. Може и да е по скапо.
Остана ли во Скопје нормален доктор што е посветен на пациентите, не ги наплаќа прегледите доколку е матичен и навистина сака да помогне со проблематиката на една пациентка?!
За женава ќе чуеш колку добри, толку и лоши искуства. Ми беше претходно матична, вака фина демек ама многу набрзина траеше прегледот, некако незаинтересирана да ти посвети време. Последниот пат ме исплаши за џабе, ѝ се видело нешто на матката па ме прати во државна. Испадна нема ништо и после ова не се вратив кај неа.
Фала ти многу, се двоумам помеѓу неа и ферти клиник, но што знам битно ми е да ми каже тоа што треба дали е се во ред, и да ме насочи што понатака, ако нешто има не дај боже. Фала ти❤️
Ne go znam Bojadziev, ama Petrovska e vrv. Mozebi izgleda malku drska i prepotentna na prva ama e odlicen dijagnosticar. Kaj nea dve rodiv..
Ако на некоја ви треба матичен гинеколог, https://www.instagram.com/pzudr.chipurovska?igsh=a2w5ZDIyajA3a3Rt
Dobra vecher, bi sakala da spodelam negativno iskustvo so ordinacijata Korunoski vo centar. Se lekuvav okolu godina ipol kaj d-r Pale, sekogas so onlajn zakazan termin (chekav mnogu dolgo za da najdam slobodno), i chekav od 45 minuti do eden chas za da vlezam, no imav razbiranje bidejki odat bremeni zheni i zheni so pogolem zdravstven problem od mene. Sekogash pregledite traea prekratko i kako da sakaat da te ispratat shto pobrzo zatoa shto imaat primeno 1.000.000 pacienti za da zemat shto povekje pari, i se stvara nenormalna guzhva so koja vrabotenite sestri ne uspevaat da se spravat. Na posledniot termin zakazan kaj d-r Pale, po chekanje od 45 minuti taa si se obleche i si zamina bidejki "i iskrsnalo neshto" (ne e prv pat, no se e okej dokolku ne izvestat ushte vednash za da ne chekame zaludno ili da ni se javat nekoj den prethodno po moznost za da ne prezakazhat), pritoa bez na nas dvete pacientki koi ostanavme za pregled kaj nea voopshto nishto da ni soopshtat, ni taa ni sestrite. Sakaa da ne pregledal drug doktor, koj e nov vo ordinacijata i kaj koj nikogas ne sme bile, patem toj e i mazh, i jas ne, no znam za drugi pacientki koi ne sakaat da bidat pregleduvani kaj mazhi (sekoja chest za site doktori i ne bi sakala da shiram predrasudi). Ova navistina beshe nekorektno odnesuvanje od nivna strana. Po ova jas se prefrliv kaj drug doktor, koj ima somnezhi vo terapijata shto sum ja dobila kaj Korunoski bidejki ne bile napraveni dovolno ispituvanja za istata da se dade (bidejki nemaa dovolno vreme i grizha za pacientite pokraj primanje na tolku novi). Se nadevam deka nema da ispadnam zhrtva na pogreshna terapija ili dijagnoza.
Здраво дали некој знае во пзу св. Алексеј како се закажува термин дали може онлајн?? Има една форма на нивната страница јас ја поднесов но дали работи?Исто дали има еден доктор доктор Дејан или уште некој работи??
Истото искуство го имав таму и истото со Павлина. Катастрофа, не би ги препорачала на никој. Порано бев помлада и наивно ги сфаќав работите, но сепак здравје е и не треба така. Исто се префрлив кај друга докторка и исто не беше сигирна во претходниот третман. Се испадна во ред, за среќа