Форумџика на годината

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    105
    Девојки и јас не сум задоволна од Др.Дејан од Пзу Алексеј. На почеток беше ок ми откри циста на јајник и среќа ок се заври без операција. Највеќе ме нервираше што на ништо не се сеќава од претходниот преглед и ми вика за што дојде. Исто такс многу брза за 10 минути те завршува битно му е да нема чекање во ординација. Исто така требаше да правам ХСГ и ми вика ако сакаш јас правам во Жан Митрев 7200приватно. Јас сепак направив кај Толовски за 5500 и кога отидов на преглед некако како лут беше не ми посвету внимание само ми даде Кломифен таблети ми казжа како да ги пијам и кога го прашав а дали треба да дојдам за фоликулометрија и стоп инекција ми вели нема потреба ништо. Сег ми е страв да ги почнам заради цистата од претходно или да го сменам.
    Претходно бев кај Надица Геровска и кај неа не бев нешто задоволна.
    Ако имате некој стварно посветен матичен во Скопје пишете ми.

На Oscar Lady, spacegirl92 и fosamilnavidad им се допаѓа ова.
  2. Цаци маци000

Цаци маци000 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    975
    Јас одам кај Ана Матовска во Промедика и сум презадоволна топла препорака

3. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    627
    Др Сузана Костовска Гинековита, јас сум многу задоволна, плус не е суетна. Само не знам дали прима нови пациенти

4. Сара175924

Сара175924 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Здраво. Дали сте задоволни од гинеколозите во Промедика, дали работат со приватни цени или може да се пишат ко матични гинеколози? Ако се само приватни имате ли инфо за цените за ехо, пап, микробиолошки брисеви?

Фала ви

5. locaa93

locaa93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dobrovecer zenski, dali moze da mi preporacate dobar ginekolog vo Sistina? Imam cista na jajnik, i sakam da idam vo Sistjna na pregled na vtoro mislenje.
    Vi blagodaram

6. Тинке

Тинке Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    26
    Бремена сум 15 недела, од почеток со болки скоро секојдневни. 42 години, штосамо по себе носи ризик зголемен за се. Имав матичен кој што при барање за болдеување негодуваше ама ми даде, кое без проблем ми го продолжија специјалисти од соодветни установи како и конзилијарни мислења.
    При редовна контрола закажувам на матичен лекар за ехо на кое што добив одговор дека нема потреба да ме гледа матичниот бидејќи одам на комисија....
    Видов неколку членки имаа слични проблеми и кои останале со нивните матични поради можни проблеми со боледувањето исплатите од фонд и така натаму. Се јавив секаде каде требаше и си го сменив веднаш!
    Сакам да укажам дека и додека трае боледување и додека сте веќе почнале со исплата од фонд Вие имате право во било кое време да смените матичен гинеколог!
    Се најодв во ситуација каде мене досега ме имаат гледано два пати на ехо се на се. а сум ризична....

Исто така имајте на ум за пренаталните тестови, кои Ви ги препорачуваат, дека не Ви ги препорачуваат од што би биле најдобри за Вас туку поарди договорениот процент кој што го добиваат од фирмите.
    Имав лошо искуство со Геномикс и Панорама тестот, каде што ги замолив наместо кај матичен резултати на др доктор да се пратат, бид матичниот ионака ниту на преглед ме прими ниту пак ќе исдискутиавме резултати, а не ме ни препораќа бид како што реков јас од прво срцебиење воопшто не сум ни на преглед била, не сакаа да препратат резултати на др од причина што не соработувале со тој друг...
    .Односно 42 години бремена, без преглед без основна култура од мои реќиси последни 50.000 денари процентот отиде кај докторот со кого типката имала соработка односно воопшто не марат за клиентот и неговите потреби како на прво место туку проценти и бизнис...Секако дека се е бизнис ама во вој случај се претера.
    За 50.000 денари не добив ни телефонски повик само мејл и толку....

Чисто да си знаете сами проучете си за сите тестови и сами одлучувајте каде сакате да правите бидејќи др не Ви го берат Вашето гајле туку процентите.

Солиден стрес си лапнав поради сето ова ама тоа е што е, фала богу пак вероватно е се во ред сега за сега и покрај болките.

Затоа сакав само да напоменам не трпете стресови сменете си го, имате право.

Последна измена: 11 декември 2025
  7. chem

chem Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Искуства со д-р Ејубб Ејубб од Ремедика?

8. Sally71

Sally71 Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали ќе може да ми пишете ве молам контакт за др. Хаџиевска од Идадија и како можам да и пристапам во лп контакт, и ваше мислење за докторката?

9. *Explorer*

*Explorer* Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Докторката колку што знам е во пензија повеќе од една година и не работи повеќе.

На Sally71 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    36
    Предлог за добар гинеколог во Центар.

Поминаа 4 недели од итен царски рез. Ми треба гинеколог што ќе биде внимателен и комуникативен. Имав тежок и доста комплициран пораѓај. Затоа ми е битно да биде стручен и спремен.
    Фала ви

11. redwine77

redwine77 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Zdravo na site,
    ve molam spodelete vashi iskustva za lekuvanje na visokorizicen tip na HPV - 33. Jas imam samo 23 godini i do sega sum imala samo eden partner koj isto taka me imal samo mene za partner i sum mnogu isplashena za situacijata - nishto ne mi e jasno, a najmalku kako sum go fatila. Doktorot mi reche deka seksualno se prenel, no kako, koga ne sme imale drug partner? Somnevanje vo ova sekako ne doagja vo predvid - povekje mu veruvam na nego otkolku na sebesi. Pravev pap test - pokazha promeni shto asociraa na HPV, potoa pravev mikrobioloshki brisevi koi bea uredni, kako i HPV tipizacija koja odredi deka imam visokorizicen HPV - tip 33. Pravev kolposkopija, pri shto doktorot primeti odredeni promeni, no odgovorot od nego beshe: imash dve opcii - da probame so terapija, ili da pravish biopsija. Sekako deka ne bi sakala da pravam biopsija vo normalen sluchaj, no kako da go prepushtam ova na sluchajot? Kako e voopsto mozno da imam "izbor" za ovaa rabota? Dali treba da pobaram vtoro mislenje? Dali da se plasham od biopsijata (iskreno i bez filter) - kade ste ja pravele, otprilika koi se cenite na privatno, dali boli, dali ste bile na boleduvanje, dali ostanuva chuvstvo na neprijatnost posle nea pri seksualni odnosi a i vo sekojdnevniot zhivot?
    Vi blagodaram odnapred na site shto kje spodelite iskustva i kje mi pomognete. Bi sakala da ve sovetuvam site dokolku go chitate ova - i mladi devojcinja i postari zheni da se educirate za ovie temi navreme i da napravite ginekoloshki pregled ushte vednash. I jas mislev deka nishto nemam :(

На GirlLove и Sally71 им се допаѓа ова.
  12. JaNaNia

JaNaNia Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Нажалост не би ја препорачала оваа Докторка, долги години бев таму и на секој преглед освен што се чекаше многу, Докторката беше прилично незаинтересирана, или можеби и непоткрепена со знаење, на сите изнесени симптоми и проблематики одговорот беше не се стресирај. Можеби не е суетна но никакви насоки или желба за да се потруди да открие од каде потекнуваат симптомите. Хормонски статус еднаш низ годините направив и тоа со мое инсистирање. (n)

13. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    704
    Мене исто ми е матична, последно пред 2 недели бев, цели 7 минути траеше прегледот. На се одговор ми даде дека е нормално и во ред е иако се пожалив на болка.Последниов преглед некако баш гледаше само како да ме помине. Сама си побарав упат за хормонска слика, кога се јавив на консултација девојката од шалтер ми кажа дека се добри као, се супер немаш потреба за термин со докторката. Знам и сама да видам дали ми се во нормала според референтни вреднос

На JaNaNia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    627
    Кај мене и во мојот случај баш беше посветена, ендометриоза, секундарен стерилитет, два спонтани, две бремености ме прати да испитам буквално се и пред и за време на бременостите. Имам пишувано во некоја од темите, димерите во 7 месец ми беа 400-500 и ме прати кај др Јани на трансфузиологија за ниски димери. Прво мислев дека не е во право и дека паничи непотребно бидејќи сите одат за високи ама Јани потврди се што кажа и она и ми препиша клексани. Ама секој со своето искуство :) Јас од форумов читав за Трајковски во Њу Борн и се залетав таму, третман никаков, паушални дијагнози и насоки и незаинтересираност од др комплетно

15. Sanjalazanjaa

Sanjalazanjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки, би ве замолила да ми препорачате гинеколог кој прима матични пациенти, околина карпош, тафталиџе, влае, ѓорче.
    Бев во санте плус, но тие веќе ме одјавиле, не работеле веќе преку фонд, бев кај др Цветко Трајковски, но некако не сум задоволна.

16. Sanjalazanjaa

Sanjalazanjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    За жал нема….
    Денеска бев кај матичниот за пап, брисеви и типизација и ми наплати 2000 денари, дали е тоа нормално? И нели еднаш во годината е бесплатен пап-от?

17. Peperutka17

Peperutka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2024
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    244
    Da prasajte kaj Dr.Aleksandar Blazevski kaj Gorgi Dimitrov

На Sanjalazanjaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.389
    Еднаш на 3 години е бесплатен со измените уште од лани

На Sanjalazanjaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. noki333

noki333 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ве молам за препорака за ПАП тест на приватно каде можам да направам, не мора преглед, а да не чини премногу (максимум 1500-2000)?
    (никогаш немам правено, ако може да препорачате некој кај кој е што е можно по-безболно)
    Или некој комплет пакет што нуди со преглед/ехо итн.
    Немам матичен гинеколог бидејќи немам здравствено осигурување.

20. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    26
    Здраво, сакам да го искажам моето огромно незадоволство од Ферти клиник. Дали според вас е нормално да земаат 100 денари од брис што ви го земале..... 4 микробилошки брисеви, 400 денари и тоа после секако сама си ги носам. Еднаш ги замолив да ме боцнат со клексан бидејќи ми беше прв пат и страв и ми побараа 100 денари дека ме боцнале....Дали е тоа нормално? И секој пат секое ехо 600 денари....цтг со првото дете и тоа ми го наплатија.