Ве молам некој ако има искуство со Дејан Огњеновиќ да сподели. Ферти според коментарите решив да ги отфрлам. Или да предложите друг матичен?
Здр девојки ме интересира дали некој има искуство со др Вероника Кокоромановска дали работи со фондот и дали пап сега се наплаќа кај нејзе фала ви
Мене долго време ми беше матична, работи со фзо, но и покрај тоа наплаќа за се и сешто. Се плаќа исклучиво кеш, апаратот редовно не и работи, за сметки не станува ни збор. Тоа беше и главната причина зошто се откажав од кај неа.
Јас сум кај Ирена, добра е. Само има многу пациенти, термин малку е потешко да се најде. Инаку генерално задоволна сум.
Mnogu go falat no jas licno ne gledam pricina zosto pregledot e se na se 3 min te prasuva so e problem kazuvas se soblakas oblakas i tolku e ni pricinitel ni lek spas nisto ne ti go preporacuvam
Mi treba dobar ginekolog strucen so ke ti objasni potocno imam problem so Bartonlieva zlezda veke 2 godini me maftaat vo drzavna otidov kaj Dejan Ognenovik prviot pat koa me vide infekcija ajde zema brisevi pap drugiot den marsupelizacija se sredi brisevi dojdoa cisti pap cist posle 6 meseci eve go pak se vospaluva zlezdava odam i samo kaj sakas upat za marsupelizacija od tesno nosenje ti e toa i cao. Dajte dobar ginekolog vo Skopjevo nepodnoslivo e veke
Како така биопсија или терапија да одбереш . Матичниот гинеколог треба да ти каже кој третман според состојбата е најдобро да се примени. Дали ти направи колпоскопија и беше позитивна? Ако да, тогаш биопсија треба. Ако е негативна колпоскопијата ќе си земеш терапија, нека ти напише детално зошто многу суплементи се и мораш да прекинеш со пушење цигари ако си пушач. Високоризичен хпв не значи по дифолт рак на грло на матка, но ќе мораш да направиш сериозни промени во животниот стил, здрава храна и физичка активност и сексуални односи со презерватив зошто само ќе си подавате со партнерот. Потоа на 4-6 месеци ќе направиш нова типизација, а излекуван се смета со две негативни типизации една по друга. Се дури не добиеш две негативни типизации ќе го контролираш редовно и ПАП тест на шест месеци. Ајде полека и без паника, ако не се снаоѓаш со матичниот гинеколог има и многу приватни за второ мислење.
Dali nekoj pravel tretman so trihlorocetna kiselina vo PZU Histera za CIN1? Isto dali znaete tamu dali pravat biopsija fala
мене не, на другарка ми. Ја убедуваше дека се е супер, а плодот бил некое време мртов. Ќе умреше жената од сепса. Многу непрофесионално