Форумџика на годината

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Dolce.Vita

Dolce.Vita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    15
    Ova kako da go pisuvala drugata vo mene :D
    I mene mi e maticen, no ke go menuvam. Dva spontani vo period od 10 meseci. Ne me upati na nikakvo ispituvanje, sama citav po forumov i prasuvav luge koi se nasle vo slicna situacija koi ispituvanja gi pravele. Navodno "se e ok, niso ne treba da se ispita"... Na moja inicijativa baram upati da mi dade za da pravam ispituvanja i koga ke go prasam za mislenje, toj kjuti, majka mu odgovara. Poslednata bremenost dodeka me gledase na eho, majka mu go izbutka i mu ja zema sondata za da me pregleda i posle 5 min gledanje na poresna strana mi veli "ovde nema niso, sledna nedela na kontrola". Na doktorot nezgodno mu padna i rece da pogledne toj poso zenava ne znaese kade gleda iskreno, samo drsko mu odgovori "nema nisto". Soprugot pravese spermogram kaj niv, mi go dava rezultatot i go prasuvam dali e ok ili ne, mi odgovara, "ne e los, ama ne e ni sjaen", za na kraj doktorka od klinika, maticnata na soprugot i urolog pri prvo gledanje na rezultatot ni kazat deka soprugot treba da pie terapija. Odam kaj niv na razgovor i mislenje i im kazuvam deka vazno mi e da me nasocat sto ispituvanja da pravam sledno, majka mu mi veli "Slusaj, ti ako sakas da sobiras dokumenti za invitro, a ne sakas da pravis kaj nas, da ni kazes so vreme. Nie ne sakame takvi pacienti, da te izbriseme od kaj nas odma." Jas se shokirav. Zgora na toa, pocna da zboruva za pacienti kako bile skrzavi za da platat nekoe ispituvanje koe kaj niv e 100.000 denari. Ocigledno forsiraat invitro samo i ne se zamaraat mnogu mnogu so pacienti.
    Ako nekoj ima preporaka za ginekolog kojsto raboti so fond, i prima novi pacienti, ve molam spodelete.

2. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    86
    И јас сум кај нејзе пациент. Задоволна сум ептен од нејзе, ќе се сложам со другите феминки дека се чека термин единствено тоа не ми се свиѓа