1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Dolce.Vita

Dolce.Vita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    16
    Ova kako da go pisuvala drugata vo mene :D
    I mene mi e maticen, no ke go menuvam. Dva spontani vo period od 10 meseci. Ne me upati na nikakvo ispituvanje, sama citav po forumov i prasuvav luge koi se nasle vo slicna situacija koi ispituvanja gi pravele. Navodno "se e ok, niso ne treba da se ispita"... Na moja inicijativa baram upati da mi dade za da pravam ispituvanja i koga ke go prasam za mislenje, toj kjuti, majka mu odgovara. Poslednata bremenost dodeka me gledase na eho, majka mu go izbutka i mu ja zema sondata za da me pregleda i posle 5 min gledanje na poresna strana mi veli "ovde nema niso, sledna nedela na kontrola". Na doktorot nezgodno mu padna i rece da pogledne toj poso zenava ne znaese kade gleda iskreno, samo drsko mu odgovori "nema nisto". Soprugot pravese spermogram kaj niv, mi go dava rezultatot i go prasuvam dali e ok ili ne, mi odgovara, "ne e los, ama ne e ni sjaen", za na kraj doktorka od klinika, maticnata na soprugot i urolog pri prvo gledanje na rezultatot ni kazat deka soprugot treba da pie terapija. Odam kaj niv na razgovor i mislenje i im kazuvam deka vazno mi e da me nasocat sto ispituvanja da pravam sledno, majka mu mi veli "Slusaj, ti ako sakas da sobiras dokumenti za invitro, a ne sakas da pravis kaj nas, da ni kazes so vreme. Nie ne sakame takvi pacienti, da te izbriseme od kaj nas odma." Jas se shokirav. Zgora na toa, pocna da zboruva za pacienti kako bile skrzavi za da platat nekoe ispituvanje koe kaj niv e 100.000 denari. Ocigledno forsiraat invitro samo i ne se zamaraat mnogu mnogu so pacienti.
    Ako nekoj ima preporaka za ginekolog kojsto raboti so fond, i prima novi pacienti, ve molam spodelete.

На Veta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    89
    И јас сум кај нејзе пациент. Задоволна сум ептен од нејзе, ќе се сложам со другите феминки дека се чека термин единствено тоа не ми се свиѓа

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    296
    За Fertty Clinic и мене ме интересира, не можам да најдам матичен гинеколог и секое мислење многу ми значи.

4. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    538
    Се надоврзувам на негативното искуство. Мојата матична беше отсутна цо јануари , тие им се замена. Се јавив, да прашам каде се лоцирани, докторот ни рече "Видете на локација"
    Утредента пак се јавив , возрасна госпоѓа се погоди , и реков упат за хормон пролактин. Немаа , сега имаат па да проверам. "И? Што треба сега ние да правиме? Работиме само со итни случаи. Замената за тоа е. Ќе се врати матичната, ќе ви даде упат"
    Па сега вие видете, каков пример се , а здравствени работници.

На Veta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sunshine1710

sunshine1710 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки. Конечно се решив да одам на гинеколог првпат после 5 години. Имам 25. Знам дека нема смисла што сум чекала толку време, ама последниот гинеколог каде што бев во мојот град беше со ужасен однос и ме истрауматизира. Сега сакам да најдам солиден гинеколог со добар однос во Скопје, по можност околу Центар. Сакам да направам редовен преглед, општа контрола и да испитам се бидејќи доста време е поминато. Ве молам предложете ми бидејќи тука останав со саати да читам и само што ќе изберам доктор, следно ќе прочитам лошо искуство и така во круг цело време.. Исто така ве молам за насока како функционира избирањето на матичен, што документи треба и како одат цените преку фондот? Фала ви многу <3

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    10.539
    Не треба никакви документи, на сестрата и кажуваш дека сакаш да им бидеш матичен пациент и таа електронски завршува се. Во центар имаш 2 докторки во Ложанковски, во Промедика, Вероника Кокоромановска, може и други има.

7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    8.436
    Здраво
    Ве молам препорачајте гинеколог во близина на Ченто ; Аеродром или Маџари за водење на бременост ??

8. redwine77

redwine77 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Zdravo,
    ve molam preporaka za dobar ginekolog struchen za PCOS i HPV.

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    8.436
    Здраво
    Дали има некој искуство со д-р Оливера Арнаудова од Деметра Медикал??

10. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    334
    Здраво сакам да прашам за постара личност се работи (63год), не била со години на гинеколог, ја интересира дали може да си избере матичен гинеколог на ГАК. ( кој ќе и направи преглед ехо, пап, итн- бидејќи е оперирана од тумор на градата и сега мора да напраи преглед за матката).

11. *Explorer*

*Explorer* Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    11
    не може на ГАК да се избере матичен гинеколог, тоа е терциерна установа

На katce patce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Joksi98

Joksi98 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали се плаќа преглед ехо, пап ако изберам матичен гинеколог во Ремедика, и дали работат со фондот?

13. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    159
    Не можете да имате матичен гинеколог во Ремедика, приватно се наплатуваат прегледите.

14. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    334
    Во ремедика неможеш да имаш матичен гинеколог. Таму се се плаќа како приватно.

15. Joksi98

Joksi98 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Фалаа, а дали знаеш како е во Промедика?

16. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    5.881
    Во Промедика можеш матична само треба да прашаш која работи со фондот. Јас сум кај Ана Матоска она работи и со фондот.

17. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    4.678
    Како си задоволна?

18. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    5.881
    Супер, докторката е фина и детална, се' ми објасни убаво, и позитивна е.

19. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    4.678
    Се мислам да ја сменам мојата, па ми одговара промедика локациски. Дали има термини или мн се чека?

20. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    5.881
    Јас кога се јавив закажав за две недели, ама мене тогаш ми одговараше инаку имаше и порано термин. Јави се прашај мислам дека не се чека многу.