Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.804
    Допаѓања:
    4.790
    Фала ти многу

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Crna Mamba

Crna Mamba Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Препорачајте ми добар гинеколог

3. AnasTashka

AnasTashka Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Мислење за др. Ирена Гошева (Биотек) за проблеми со неплодност. И дали може да биде матична или само на приватно работи?

4. Kika235

Kika235 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Moze da bide maticen doktor dr.Goseva, imam iskustvo so nea za rutinski pregled eho i pap .

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    82.828
    Дали оние промоциите во Промедика важат само за тие што имаат приватно здравствено осигурување, или нема врска тоа?

Ми фати око понудата што им е со гинеколошки преглед (ехо и пап), ехо на гради и консултација со интернист (2990 ден.).
    А и генерално многу вакви понуди имаат, па си реков да не им важи само за со приватно здравствено.

На Mumoftwo30 и bookslover им се допаѓа ова.
  6. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    6.580
    Не, нема врска. Сум била и така кај нив, а и дечко ми баш таква промоција имаше фатено за дерматолог, им важи за сите, безразлика дали имаш приватно здравствено или не. Си закажуваш само и плаќаш по промотивна цена.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. inna138

inna138 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Женски здраво,

Сакам да ве прашам дали некоја од вас имала искуство со др. Костадинка Ѓуровска што работи со др. Вероника Кокоромановска и дали сте задоволни?

8. Lenka99

Lenka99 Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Eli nikolovska

9. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    3.087
    Лелее катастрофа...
    А која е мајка му? Женава на шалтер што е или некоја друга?
    Јас го фалев порано, океј ми беше се додека не почна да ми препишува се и сешто, а ништо не објаснува.
    Аа и последно пред да го сменам, имав една ситуација. Се повредив при депилација на интима и му пишав за да ми каже што да ставам, бидејќи тогаш не можев да отидам на преглед.
    Човекот ми побара слики да му пратам, ако не ми било незгодно. :wasntme:

10. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    300
    Не ми е јасно, може на ГАК да се има матичен гинеколог и може ли некој гинеколог да ја води цела бременост на ГАК? Фала на одговор

11. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    573
    Не, матичен не можеш на ГАК да имаш. Бременост може да ти ја води само за скрининзите и после за ЦТГ. Пред тоа прегледите се кај матичен доктор

На Baby Girl 3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    22
    Искуство за водење бременост во ПЗУ Св. Алексеј? Како сте задоволни?

13. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    2.924
    Не, таа што е на шалтер е вработена, а мајка му секогаш седи на фотелјата со нозете во вис и само дава НЕПОТРЕБНИ КОМЕНТАРИ :envy:
    Иначе и јас да се надоврзам на негативното искуство со нив затоа што ми се налутија што сум одела и на второ мислење, па ме искараа во смисла ова да ти е прв и последен пат да одиш на друго место за консултации и скринизи кога ние сме за тоа, башка ние сме ти матични.
    Мислам, какво е тоа однесување, јас за матичен го одбрав самиот Доктор, а неговата мајка која се меша во се.
    Жената може има знаење, ама истото треба да го каже кога ќе се праша, а не вака.

14. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    10.464
    Мене ми е матичен гинеколог и бременоста ја водам кај неа.
    Бев во потрага по нов матичен и по доста прочитани позитивни мислења наназад во темата се одлучив да одам кај неа.

Имам поделено мислење, од една страна докторката е многу фина и доколку имаш прашање се труди да ти објасни.
    Комуникација со неа лично немам на телефон, ама за се што ми требало до сега сме комуницирале преку вработената на шалтер, она е ептен срцка и секогаш ми излегувале во пресрет за се.

Но, не ми се допаѓа тоа што знае да биде доста неорганизирана и неодговорна, во смисла дека секогаш кога имам закажано влегувам 1-1ипол саат покасно од терминот зошто она најчесто касни на работа од сабајле и после целиот ред се пореметува. Друга работа е што на моменти ми се чини како расеана и неорганизирана и овие неколку работи ме ставаат во мисла за понатака дали да продолжам кај неа или да ја сменам.

Секоја препорака за добар и стручен матичен гинеколог е добредојдена.

На crazylady и Pamel44e им се допаѓа ова.
  15. Pamel44e

Pamel44e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    Да не се чека по 2-3 недели за термин? И како ти наплаќа како матичен, мислам на пап,брис, редовен преглед?

16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    10.464
    Па да, знае да се чека пошто имаат многу пациенти.
    Прегледите не се наплатуваат, ехо 500 денари, пап мислам 1000 беше во Хистолаб ги праќаат, брисеви 700 и плус 300 денари ако ти ги носи курир.

На Pamel44e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    14
    Искуство со Ирена Гошева како матичен, и колку наплаќа за ехо/пап/брис?
    Фала

18. Pan-dora

Pan-dora Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Моето искуство со оваа доцент докторка беше најпонижувачкото чувство што сум го доживеала во моиве 43 години. За време на прегледето кој траеше едвај пет минути оваа докторка немаше никаква комуникација со мене како пациентка н која треба да и се објсни каква е состојбата со наодот и што треба да очекувам. Кога сакав да седнам на столчето во амбулантата на ГАК бр 34 во очекување дека ќе ми го објасни наодот таа дрско ми се обрати оди надвор во ходник сестрата ќе ти го даде извештајот, во кој патем ми препорачува интервенција . Ако не сакате да доживеете понижување пред се како жена која заслужува барем малку внимание од докторка која се заколнала дека здравјето на пациентите е пред престижот да се оди на сумпозиуми , никако не ви ја препорачивам Валентина од ГАК. Штета што поради вакви како неа се става во прашање имиџот на Клиниката.

19. Kika235

Kika235 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Mene mi e maticen ginekolog dr.Goseva, zadovolna sum
    Eho naplaka 500 den, pap 2000 den go nosat vo Histolab, za brisevi ne naplaka, sestrata Vi dava upat da gi odnesete na Institut za javno zdravje

На Виножито_8 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    3.087
    Леле ужас, јас две години бев кај него ама среќа ниеднаш не се сретнав со мајка му.
    А за докторот не знам што да кажам, типично мамично синче што не знае да постави граници.