Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. min@124

min@124 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

Др. Ирена Гошева доколку ти треба стручност и професионалност.
    Најтопло ја препорачувам

2. min@124

min@124 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

Jas uhste od lani spodeliv iskustvo eve pak, za mene nema podobra doktroka od nea, osobeno shto jas bev kompleksen slucaj.
    Imam detence posle godini teshka bitka so neplodnost. Cela bremenost mi ja vodeshe, mnogu e pozitivna I dostapna, no pred se strucna.
    Za mene ona e mojot heroj.
    4 godini odev po doktori so simnuvanje zvezdi i tapsanje po ramo no bez nikakov efekt.
    Spored mene barajte nekoj da vi pomogne vo problemot sto go imate a ne samo dobar odnos.

Sekoj so svoeto iskustvo.

3. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    20
    Preporaka za ginekolog posebno za menopauza
    Megu Promedika ginekolozite i od Biotek koj bi mi gi preporacale ?

4. Positivevibeonly

Positivevibeonly Нов член

Се зачлени на:
    2 јули 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да го споделам моето искуство и воедно и препорака за дефинитивно најдобриот Гinekolog Специјалист Др. Ирена Гошева. Се надевам дека со мојот "случај" ке можам да ги насочам осособено за жени кои се борат со повеќе дијагнози. Мојата борба да станам мајка почна пред 5 години кога првично ми беше дијагностицирано Хашимото и мојот тогашен Гениколог буквално ми рече дека све ке биде во ред и дека само да ја вратам тироидната во нормала и можам да останам природно трудна (во тој момент вредноста на ТСХ ми беше 26 а нормално е да биде до 2) После период од 6 месеци на терапија успеав да ја симнам и да ја доведам во нормала и неможев пак да останам трудна. Помина уште една година и без никакви дополнителни испитување Гениколот ми рече како од шала , ај почни со Инвитро ако не да не губиш време... За "среќа" за 2 месеци после тоа останав природно трудна и имав спонтан во 5 недела . На тоа ми беше кажано дека така требало да биде и дека "телото" така одлучило. По препорака на истиот Гениколог ми беше кажано ајде нека помине време па почнете природно пак Во периодот кој што чекав , почнавме и јас и маж ми да правиме подетално истражување на темата и Инвитро и самата загуба и исто и мојата дијагноза хашимото. Имавме листа на повеќе доктори , нема да ги именувам бидејки тука сум да укажам и да помогнам на некој што е во слична ситуација како што бев јас. Зашто го кажувам ова е поради тоа што скоро секаде каде што бев со документи, кога , како што и немав никаков одговор како тоа што било не важи туку одма на Инвитро. Во тие моменти не само што губев надеж туку сите мои прашања беа како занемарени. Во моментот кога имав закажано преглед со Др. Гошева , сите мои прашања беа првенствено одгорени и буквално од сите аспекти
    Не само што ми ги одговори туку ме насочи на кои други тестирања да се упатам. Првиот тест што направив е за тромбофилија, тој се покажа како позитивен. Тука донекаде добивме и одговор за загубата. Тука не застана , следната препорака беше проверка на тубите кои исто се покажаа дека не се проводни. Значи веке имаме повеке одговори за Тоа што ми се случува, исто така ме спои со Ендокринолог кој е специјализиран за Хашимото во бременост. Буквално сум и доживотно благодарна бидејки во овој макотрпен процес буквално без неа не би можела. Имам многу повеќе информации што може да споделам тука доколку некој е во слична ситуација како мене слободно да ми пише. Секако најмногу сум благодарна на Др Гошева што е пред се човек и премногу голем стручњак така да лесно нека е кој го оди патов знае каков е али има светло на крајот од тунелот ❤️ Др Ирена Гошева.

5. shawtiena

shawtiena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки, после долго трагање по добар гинеколог највише препораки добив за Дубравка Мартиноска Промедика и Александра Капушевска ПЗУ Капушевски… Стварно не можам да се одлучам има ли некоја искуство?

6. Харита

Харита Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки. Веќе 10тина години водам битка со хормонален дисбаланс и не можев да најдам гинеколог што ќе се нафати да ми го среди тој проблем до пред година дена кога наидов на Д-р Лолита Гркова од Гинекомама и мислев дека она ќе ми го реши проблемот. По консултација со неа започнав контрацептивни таблети Крицеа но добив исип на кожа како несакан ефект. Мислам дека докторката не е доволно стручна за мојот проблем. Доколку има некоја од вас што имала ист или сличен проблем и знае некој гинеколог што се занимава со таква проблематика, ве молам за препорака.

7. НеСумТакваЈас

НеСумТакваЈас Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво. Мислење и искуства со др. Ива Попова од Гинеко С и Ана Матоска од Промедика?

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.383
    Допаѓања:
    141.953
    Мое искуство од прошлата недела од Ферти клиника.

Заобиколувајте ја на велико.

Ми ја пепорачаа Александра докторката како нежна, фина и слично. Моето искуство со неа беше се само не такво. И покрај тоа што и кажав каква ми е ситуацијата, она не се потруди да се запознае со мене, да ме олабави, и покрај тоа што и кажав дека сум трауматизирана. Најболниот преглед во моите 47 години. Не ми дозволи да се олабавам, гледаше побрзо да го направи пап тестот, крварев 3 дена после тоа, за на крај да ме извади од памет со нетактично соопштување на резултати од пап тест од Хистолаб за кој сум 100% ќе барам второ мислење. Приказната за Хистолаб е друга.

Дали на жената и беше бош денот, не знам ама јас повеќе не стапнувам таму па и без пари да ме гледаат.

Се уште не можам да се соземам.

Последна измена: 6 јули 2026
    На Kika235, awkey и black-angel им се допаѓа ова.
  9. _bla.bla.Bounty

_bla.bla.Bounty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Потполно се согласувам со вас, поужасен преглед не можеше. И јас крварев, не колку вас ама сепак, се почувствував како животно, без грам емпатија само бутај. Безживотно суштество, така би ја опишала и ссмо гледа да те заврши што е можно побрзо ништо не објаснува. А другарка моја исто така беше кај неа и не беше задоволна. Така да што е можно подалеку од нив

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.383
    Допаѓања:
    141.953
    Токму така. Се осетив како животно, како крива да сум, како да и сметам. А пази приватно бев кај неа.

На _bla.bla.Bounty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. _bla.bla.Bounty

_bla.bla.Bounty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Да да, и јас. Инаку да и јас бев приватно, значи не беше ни цел преглед,брисеви само ми земаа 3500 си платив .

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.383
    Допаѓања:
    141.953
    Мене Пап ми земаше мислиш ме колеше. Јас не сум имала такво искуство до сега. И кажав дека се плашам од столицата да ме крева нагоре не ме слушаше. Зашто неа и било подобро стоечки место да седне. Ехото после да не зборувам. Односот пост преглед. Страшно.

На _bla.bla.Bounty му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Wierd

Wierd Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ова ми е прва бременост и ме интересира дали мора матичен да ми ја води бременоста, до сега имам одено само на приватно за сите прегледи?

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.383
    Допаѓања:
    141.953
    Не мора. Оди си каде што си одиш и во кого имаш доверба.

15. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    2.616
    Матичниот гинеколог не мора да ти ја води бременоста, но ќе ти треба за документација. Има матични што се бунат и не даваат боледувања, потврди и сл. доколку воопшто не си се појавила на преглед.
    Моја препорака ти е да одиш барем два-три пати да те има во евиденција.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    9.692
    Јас кога бев бремена се бараше да имаш бар 3 прегледи од матичен гинеколог за да издаде после потврда за помош што следуваше од социјално, општина и слично.

Баш имаше девојка што дојде да бара потврда и не и издадоа немала воопшто прегледи направено кај матичен.

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.383
    Допаѓања:
    141.953
    И приватен може да даде боледување. Не мора само матичен.

18. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    5.203
    Приватен може да ти даде извештај и мислење за боледување но не може да ти отвори боледување. Само матичен може да отвори боледување исто како и општ матичен доктор

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.383
    Допаѓања:
    141.953
    Е тоа не сум знаела...

20. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    2.616
    А зошто тогаш коментираш како да знаеш? Искрено прашувам.
    Само погрешно ќе наведеш некој да постапи и да се зезне.

На GlamG му/ѝ се допаѓа ова.