Наплаќаат 500 денари за ехо. Притоа секоја трудница треба да знае дека кај матичен гинеколог не се наплаќа преглед никаков, се покрива фондот. Јас ги пријавив и ми ги вратија парите. Докторката е прељубезна, немам зборови. Но политиката на болницата е таа. Не дозволувајте и фондот да се цица а и вие. Ако ви побараат пари вие фискална чувајте и пријавете во фонд. Само така ќе се опрајме како држава. Поздрав
Оди си каде ти си сакаш, само имај си матична за во случај ако си вработена да си отвориш кај нејзе породилно боледување кога ќе дојде време
Зошто? Мене ми треба нова матична дека мојата ќе оди во пензија уште малце па се мислев за кај Агнеса
Дали матичен гинеколог треба да наплати преглед ехо и пап? Секогаш сум одела во Систина и не знам како е кај матичниот а сега треба да одам кај матичната поточно кај др Радица.
Не, за тоа земаат капитација од ФЗОМ како и матичните општи лекари. За пап треба да наплатат само партиципација од некои 60 ден., или евентуално може да е 1.000 ден. ако сакаш да си го носиш на приватно. Освен тоа, сè друго што наплаќаат под рака и без издавање на фискална сметка е нелегално и може и треба да се пријави. А за Радица со години наназад е јавна тајна колку многу пари зема од пациентите, не знам како досега некој не ја пријави, или можеби и ја пријавуваат но којзнае, најверојатно полесно и е да плаќа казни и повторно да и останува профит со оглед на нејзиниот "ценовник".
Имам искуство со Агнеса, не би ти ја препорачала. Мојот впечаток од неколкуте посети таму ми е дека е непрофесионална, нехигиенско ми е и со плаќањето "под маса" се осеќав ко да сум пошла да правам нелегални процедури. Бљак, не.
Radica e ziva katastrofa, prvo kje te odere od pari, vtoro zakazuvas termin i cekas 2-3 saati zenata obozava mubet da si pravi, ne saka da ti dade upat za na klinika tuku prvo saka ona da ti napravi eho i pap pa posle upat, mene pred 2 godini za eho i pap mi zema 3000 denari sekako bez fiskalna
Мене побрзо ме откачи не и се ни правеше муабет зошто побарав бесплатен пап. Иначе чекав точно 2 саати. Значи платив ехо 1000 ден без сликичка од цистата, ја нацрта во картон