Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Jas odev kaj dr.Cvetanovski i on isto mi rece deka imam ranicka i hpv,posle otidov vo GINEKOMEDIKA i bas se pogodi na smena dr.Silvana i mi napravi celosen pregled i pap (jas ne i kazav deka dr.Cvetanovski mi rece deka imam hpv i ranicka) ,ona ne mi vide ni ranicka ni nisto,baska i papot mi bese cist :)
    Muabetov mi bese deka kaj i da ides na ginekolog izleze moda toa Hpv,samo za pari da zemaat :(
    KAko ne im e sram,mi ide da otidam kaj Dr.Tase Cvetanovski so televizija,da vidat zenive sto se desava a ne da ne upropastat

2. hipi

hipi Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    моментално сум кај Бојан Митаноски ... наредната недела ке ви кажам дали се што кажа за мене е точно бидејки ке побарам совет и од друг доктор...го фалат ама со мене беше некако груб... ке видиме :D

3. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    7.626
    Јас сум кај него. Многу пати ми доаѓало да си го земам картонот и да си отидам, ама го научив дека си е таков. Некогаш знае да ме задржи саат време, да ми објаснува се и сешто, уште кафе ни фали :) а некогаш е таков ладен, дрзок дури. Како у пмс да е :lol: . Ама како доктор навистина се покажа премногу добар и му симнувам капа. Не го мењам, а кога е нерасположен сега не му се замарам. Јас си седнувам и си прашувам. Сакал нејќеј ми кажува :^)

4. saska86

saska86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    dali nekoj ima bilo kakvo iskustvo od kaj dr.Kacarski-zelznicka ambulanta?

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Јас да прашам зошто сакам да ги направам сите тестови, пап, хпв и остали брисеви, а и колпоскопија и да не чекам многу за резултати, дали може некој да ми каже колку ќе ме чини се тоа во Систина??
    Фала ви многу :)

6. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Во Систина ехо,пап и колпоскопија е 3800 ,мислам дека беше толку :?: ама како и да е скапичко е :)

На rakce69 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. meraci

meraci Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ve molam preporacajte mi doktor vo Sistina :| (moze i doktorka :) )

8. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    znaci sekogas izbirajte dobar ginekolog zatoa sto ima od doktor do doktor :D jas sum od oh i odev jas eden privaten ginekolog navistina e skapo mozam da kazam i naskap bidejki zema 3000 za pap ali gi prakja kaj dokrotkata Grcanoska koja prva vo MK go ima vovedeno pap testot.ne zalam pari za zdravje :D sega sum vo stranstvo e ovde e mn poskapo od kaj nas no imaat mn jaka aparatura i imaat najsovremeni metodi.no i kaj nas se dobri :D :D

9. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    374
    jas sum kaj kacarski skoro godina....pa da ti kazam fin e samo mn brza,i sto pusi vo ordinacija :@ sepak za vtoro mislenje odam kaj damcevski vo sv. lazar ednas ostanav 30 min za da mi objasni nekoi raboti sto kacarski nemase bas vreme za toa :^) i mene me interesira koj ima nekakvo iskustvo kaj kacarski da spodeli....

10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Различните резултати се нормална појава....барем така вика мојата Др., а еве и зошто:
    ХПВ е вирус кој живее во нас, некогаш е активен, поизразен, а некогаш пасивен , латентен. Го носиме во себе, а финтата е да знаеме да го контролираме. Како? Со здрава храна, зголемувајќи го имунитетот. Со намалување на стресот, затоа што стресот е шок за организмот кој во таква (стресна) состојба е ранлив (јас незнам што мислат со тоа кога ќе речат намали го стресот....како? , стресот е надворешен фактор, како јас да го намалам?)

И дали ќе имате ХПВ или не, не е до докторот. Па сите тие материјалите ги праќаат во МАНУ или ПМФ ( таман работа сега да речеме дека незнаат да земат материјал).
    Јас два пати имам правено ХПВ, и од МАНУ првиот пат резултатот беше +, а вториот -.
    После + резултат, пиев витамини , редовно. Го појачав имунитетот (и килажата :( ) и вториот тест беше -. Дека имунитетот ми е ок, ми се потврдува и со општата здр.состојба. Лани ова време веќе 3-4 пати бев разлигавена, запушена и грипосана...а сега фала богу не.

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Здраво да ти кажам во Систина да идеш сите се добри и стручни доктори јас таму се породив и лежев 21 ден и можам да ти кажам дека целиот персонал е супер. А за гинеколог да одиш ка др-Костадинов или кај др- Матевска. Најдобри се. Пиши како си поминала и кај кого си била.

12. Koketna

Koketna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    23
    ДА АМА НЕ МОЖЕ ЗА 3 ДЕНА ДА СЕ ИМА СОСЕМА РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ,ТАКОВ БЕШЕ МОЈОТ СЛУЧАЈ.НА ЕДНИОТ ПАП ДА СЕ ИМА ХПВ А НА ДРУГИОТ НИ ОБИЧНА БАКЕТЕРИЈА,ТУКА НЕШТО НЕ ЧИНИ

13. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    Гинеколошки преглед

ај ќе ве молам ако има некоја од битола да ми препорача некој добар гинеколог..важно ми е

14. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Ако може некој да ми каже,колку чини да се однесат брисеви во државна да ги испитаат и до колку часот треба да се однесат.
    Матичен лекар ми е др.Героска од МАМА ама за микро ми зема 1200, некој ми спомна во дрзавна сам да ги однесес е околу 300 денари ,па ако е така разликата не е баш мала.
    Поздрав

15. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојки,разгледував по темава ама не најдов нешто за медика плус.Иде ли некој таму и какво искуство има?Јас бев еднаш ама сеуште немам матичен гинеколог,па се мислам каде да одам.Поздрав

16. kolache

kolache Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    298
    јас планирав да одам во св.лазар... што имате да ми кажете нешто за таму? имам некоја инфекција и сакам да одам утре да видам што е работава... какви се докторите таму и колку чини еден преглед од прилика?
    фала :$

17. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Јас лани бев таму на систематски преглед, кадшто меѓу другото влегуваше и гинеколошки преглед, кај една докторка што имаше околу 70 години :^) На папот ми најдоа некои чуда и врагови и ме извади од памет, за потоа мојот матичен гинеколог да ми каже дека немало ништо. Така што моето искуство е лошо. Е сега слушнав (не сум сигурна) дека имало нов гинеколог...
    Од мене толку.

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    зависи само преглед е 1500 ден , и јас имав инфекција и ме чистеа и ми земаа 4000 ден

19. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Јас пред две години бев на клиника, со подолг "престој"...да не речам лежев, и доктори кои беа одговорни за мене беа Тофовски и Георгиевска. За двајцата од нив неможам да кажам ништо лошо, на секоја посета прашуваат "како си, има промена", советуваат, ме повикаа и на дополително ехо, тоа што ке прашав ми одговараа, севкупно супер беа...ама за условите на државна знаеме дека е никакво. После тоа лежење за да си ги подигнам документите и отпусното писмо морав да иам матичен гинеколог....а дотогаш немав, па ја одбрав докторка Џекова Славјанка (она порано беше во Јане Сандански ама сега мислам има нешто приватно отворено) но кај неа никогаш не сум имала преглед. Ја заведов како матична бидејќи и мајка ми и стрина ми одлично поминале кај неа кога биле трудни со мене и братучедиве. Тоа некако се мораше да се одвива брзо (земање докумети, барање матични, доцнев со документи на факултет... ) и така испадна. Сега приватново кај неа не знам како и каде е, ниту пак колку чини.
    ЕЕЕЕЕДНАШШШШ... се за*бав да појдам у Гинекомедика (се полажав по тие пакети и студентски чуда попусти) па се погодив кај таа "докторката" која се чудеше кога ја прашував за хеморагичен корпус лутеум и кога ја прашав да ми покаже каде е тоа на ехото ми црташе некои координати а ништо не се гледаше на нивната "нова опрема" и хаос беше :fubar: ... повеќе јас си ја опишував состојбата отколку она што ме советуваше, а да не спомнам за терапија. :x Изгледа они стварно знаат само за ласерско горење на брдавички и земање пари... :puke:
    И сега нешто пак ми се поремети менс.циклус, ми доцни и повторно мака мачам со цисти...но ајде тоа не спаѓа во оваа тема. Ке се обидам да ја најдам Џекова Славјанка, ем ми е матична ем демек нешто може опрема донела...па да не идам у Ј.Сандански мислам....
    Ако некоја Феминка знае за неа, нека сподели :) фала

20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Д-р Митко Ивановски од Св.Лазар(порано беше во Систина) е одличен доктор,полн со знаење,информиран,внимателен ..имам сменато доста гинеколози и овој доктор сите суперлативи ги заслужува..
    За цената зависи од бројот на брисевите,ПАП-от на пример е 1200..