Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. milce

milce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    Koga stanuva zbor za doktori site si imaat svoe mislenje vo zavisnost od toa kolku i kako se zadovolni.Mojata vnuka otide vo Ginekomedika.Vednas so kakoskopija i utvrdi doktorkata CIN1.Ajde i zema pap test i hpv tacija i i utvrdi kondilomi.Signaa rezultatite :Kletocbi promeni sto asociraat cirusni infekcii
    CIN1,A DODEKA PAK OD pRIRODNO MATEMATICKIOT FAKULTET STIGNA REZULTAT, Infekcija so HPV tip 53 visokorizicen.Doktorkata vednas i kazala na vnuka mi i sestra mi(majka i) deka mora vednas laserski da se ostrani,i go izvrsila laserskiot tretman za 165 evra.A za kondilomite im rekla povtorno laser 200 evra.E sega ke odat na kontrola po 1 mesec.Navistina sum zagrizena za mojata vnuka koja e 23 godini.Moze li da mi kazete na koj nacin se lecat kondilomite?????Mora li laser da se upotrebuva???????????

2. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Ако се кондиломите во одмината фаза т.е пораснати ( а брзо се размножуваат и подраснуваат) најчесто се препорачува ласер, ако се ситни и има шанси со друг метод, (има специјални кремови и слично). Имунитетот секако мора да се појача , редовен сон и одмор, помалку нервози и многу здрава храна, многу витамини!!!

3. pandevci

pandevci Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Moze nekoj da mi preporaca dobar ginekolog od drzavna?

4. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Епа девојки да ве известам дека МАМА др Надица Героска од 01.04 нема да работи со фондот значи се оди приватно ,денес занемев кога ми кажа сега јас на сред бременост треба да барам друг матичен лекар бидејки дотичната нема да може да ми издава никаков упат свртев на два три броја никој не е слободен или ке слушнат трудница не сакаат да се замараат стварно нема смисла ова што ни го направи многу рано не обавести додуша да не отидев денес по упат немаше ни да знам ,па уште ми вика за преглед може кај мене пак цената не ја менувам абе бегај таму уште да те полнам со пари .
    Ако може некој да ми препорача др што работи со фондот и по можност релација од Горче до Центар.

5. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    5.328
    se javi li kaj stamboliev ili ljubica od promedika?dvajcata rabotat so sini kartoni..pozz

6. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Веднаш кај друг гиниколог истите муабети на сите пациентки, на сите исто им наогаат и на сите со ласер отстрануваат хоштаплери, нејвероватно ништо не и е на внуката ваша затоа што 90 % од дијагнозите им се лажни за да земат пари, и најстрашно од се докторката ако можам така да ја наречам лекувала се уште пред да ги дознае резултатите она ви ветува дека се ке ви реши вие само платете

На shedevil му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Лелеее зарем :devil:
    Ти ја кажа ли причината зошто ? ццц

8. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Дали некој во брзо време (2,3 недели) има правено Папа тест кај д-р Ѓероска??? Дали има некој земено резултати, и дали доколку се готови се јавуваат за да те известат ?
    Денес пробав да се јавам али користат год одмор до 1 април ... :^)

9. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    До први на одмор после се на приватно ке си почекаш за резултатите до тогаш.
    Барајте си лекар зошто премногу се зафатени со пациенти немаат место јас се јавив на повеке места сите ме откачија па и дека 6 месец стварно нехумани како јас да сум крива што на цедило ме остави др без претходно ни да најави ,многу сум револтирана но денес имав срека во промедика беа така љубезни и ми излегоа во пресред бидејки сум на сред бременост па ке одам кај др Љубица Кузманова кој има некое искуство со неа нека пише се надевам ке биде се во ред ова многу ми е стресно сега што го доживувам несакам да се повтори повеке .

10. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Јас прв пат правев папа тест па ме интересира дали кога ке одам да си ги земам резултатите дали ке ми наплати нешто и дали пак ке ме прегледува ( јас ако несаам)???

11. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Драга феминке, немој да и верувате на измамниците и квазилекарите од ГИНЕКОМЕДИКА. Еднаш како студент отидов на тие пакет прегледите, кај тој докторот, имав болки од ехото кои не поминуаа ни по 2 недели. Ја имав таа среќа да не ми најде и дијагностицира ЦИН1 - како што прават на сите млади девојки кои ќе појдат таму. Али затоа сакаше да ми ја гори раничката на грлото на матката со ласер. Нормално дека по 6 месеци, отидов кај друг доктор во Неуромедика, кој ми кажа дека сеуште сум млада да имам отстранување со ласер и дека раничката може и сама да се повлече.

Немојте да ги жалите парите и секогаш побарајте второ или трето мислење, без разлика дали за тоа ќе треба да платите на приватно. Сепак кога здравјето на жена, која сеуште не создала нов живот, е во прашање - нема зошто да се штеди и да се бараат доктори кои работат со картони.

Ве поздравувам :)

12. silvice

silvice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    25
    душо,за штип можам од се срце да ти го препорацам др-кире шумански.единствен доктор што во штипската болница во моментот работи хистеректомија,како хонорарен лекар за разлика од редовните сто само царски рез работат.има приватна ординација кај пожарната во ламела а, нај нова апаратура,стручен и професионалец.15 год одам кај него еден кикс ,една грешка нема кај него.посетиго ако имаш потреба и проблем .поздрав

13. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Мислам дека треба да ти наплати откако ќе ти направи пап тест, ама пап тестот е бесплатен кај матичен гинеколог иако некои ординации го злоупотребуваат тоа и наплаќаат.

Честотата на правењето на ПАП тестот зависи од возраста на жената, како и од нејзиното здравје.
    Американскиот универзитет за гинеколози и акушери (The American College of Obstetricians and Gynecologists) ги дава следниве препораки:
    - ако сте помлади од 30 години, треба Папа тестот да се прави секоја година,
    - ако имате 30 години или сте постари, а веќе сте имале три нормални ПАП тестови во текот на изминатите три години, консултирајте се со вашиот гинеколог за можноста во иднина да го правите ПАП тестот на секои 2 или 3 години,
    - ако имате 65 до 70 години и веќе сте имале најмалку три нормални ПАП теста, а ниту еден абнормален тест во текот на претходните 10 години, може да се консултирате со вашиот гинеколог да евентуално престанете со правење на ПАП тестот.

Треба да правите ПАП тест секоја година, без оглед на возраста во следниве случаи:

- ако имате намален имунитет поради трансплантација на орган, или поради примање на хемотерапија или кортикостероиди,
    - ако вашата мајка користела Dietilstilbestrol (DES), во текот на бременоста.
    - Ако сте инфицирани со ХПВ и ХИВ вирусот.

На shedevil му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    ахам , фала ти... али прашањата ми беше дали еве одам да го земам реззултато и ке ми го прочита мн нормално ама дали и ке ми го наплати прегледот ?

15. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    За резултатот што ке го прочита нема да ти наплати ,а и нема да има причина за преглед кога веке ти земала брисеви ,и ти биди си јасна дека несакаш преглед никој неможе да те присили со сила ,најдобро е да се информираш пред да отидеш јави се на сестрата и ке ти каже кој е новиот ценовник .

На DiPi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kirova-87

kirova-87 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na forumot i sakam da ve zamolam da mi preporacate nekoj dobar ginekolog vo Skopje. Inaku veke 2 godini se lecam od infekcija megutoa ginekologot sto go imav ne mi pomogna mnogu. na testovite izleguva deka e candida, a imam zemano flagyl tableti i vaginalni,lactogyn, antibiotici nekoi, kanesten vaginalna krema i neznam sto uste ama od nisto ne mi pomina. Doktorot mi rece deka problemot e vo toa sto mi e narusena vaginalnata flora i deka se dodeka toa ne mi se dovede vo red ke mi se povtoruva infekcijata. inaku istovremeno se lecev i jas i partnerot. ve molam za sovet.

[mod-kirilica:mtfh984w][/mod-kirilica:mtfh984w]

17. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Јас одев порано на приватно во Неуромедика, али таму е прилично скапо за прегледи...па сега ќе се префрлам на приватно во Ганеш.

И јас имав досадна кандида, мене ми препишаа вагиналети Нео-пенотран...прилично јаки и ја искоренија еден период...и сега кога и да се појави малце, користам Gynex вагиналети - навистина се делотворни.

Совет - дефинитивно смени си го докторот, затоа што требало да те прати на микробиологија да го испита видот на кандидата, па после да те лечи.

Поздрав

18. Ane.85

Ane.85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Топло го препорачувам др. Филип Вановски ХИСТЕРА - кај универзална сала.

На Moja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.159
    Допаѓања:
    112.912
    Дали некој има искуство со Катерина Станкова - Др- Ина?? Фала однапред.

20. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    девојки дај пишете какво искуство имате со доктор таше од битолската болница плодност, сакам да закажам и кај него да видам какво мислење има и тој пред да се правам лапараскопија бидејќи и на клиника и во систина ми го кажаа тоа , ве молам ако има некој идено кај таше од бт пишете.