Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Mila008

Mila008 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Мхм .. во ред :) планирам утре да одам и да си одберам матичен гинеколог во амболантата кај мене и да ми направи ехо и пап тест ..
    затоа прашував за цената отприлика да знам .. фала мн :)

2. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259

Со најдобра намера ти кажувам НИКАКО ама НИКАКО во Гинекомедика, искрено сакав и да ги тужам нив затоа што навистина е нехумано она што го прават, сега ке ви го раскажам моето искуство и ве молам сите што ке одлучат да одат таму да има кажете затоа што она што го видов и доживеав е невероватно. Значи пред неполн месец сестра ми сакаше да оди на конторла али затоа што матичната не и е од ск не знаеше каде па ајде на интернет видов реклама за Гинекомедика па ајде реков ќе и закажам. Инаку сестра ми е така плашлив тип и не и е баш пријатно да оди сама па решив да и правам друштво и појдовме, прво и основно она нешто не е клиника туку стан, неисчистен гнасен никаков, ми се враќаа нозеве од старт али ајде реков може се стручни, сестра ми појде на преглед и нормално таа не можам да ја наречам докторка ( Светлана мислам) и забележала раничка на грло на матката и нормално уште додека лежиш и те прегледува таа ти кажува што како, како со ласер ке и средела а уште не се однесени резултативе значи, да скратам, целиот преглед околу 6000 ден. Сестра ми се испаничи пошто до тогаш се во ред а пред 2 месеци беше на преглед, и одма почна да се секира пошто типкава и ја наполнила главата хпц цин не знам ти што, е сега јас морам да се заблагодарам на форумов затоа што кога си појдов дома почнав да читам други мислења и забележав дека всушност сите се со исти искуства, многу ми беше сомнително, па се распрашав и разбрав дека се мајка и син докториве и дека се страшно непрофесионални. Како и да е сестра ми за да се осигура другиот ден на друг гениколог и нормално немаше ништо, па толку се изнервира и и се јави на докторкава да и каже и да и ги врати парите. Најчудно е што докторкава се бранела со тоа што незините методи биле јапонски, не знам ти какви, цитирам -Што мислите вие како да се финансираме ние приватниве, јас имам вложено во апарат со ласерски третман- како оправдување дека 4000 денари е типизацијата која што ако ја однесеш сам со плави картончиња чини 150 денари и се носи во МАНУ, а да сите носат резултати во МАНУ а овие носта на ПМФ па вие видете зошто,лажираат резултати можете ли да замислите. Да скратам парите ни ги вратија а докторкава како глушец се кријаше и се правдаше, каква докторка е ви се молам ако е таа сигурна во својата дијагноза нема прво да ти дозволи да ти ги врати парите и крајно ке ти врати- ајде оди кај сакаш јас си стојам на дијагнозата-,не верував дека ова е можно во нашава државичка ама ете можно е. Жалам за долгиов коментар ама се чуствувам должна да ви кажам на сите да знаете и да кажувате на други за да не доживеат сите онашто го доживеале тие што биле таму. ПОздрав

3. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    kolku e kaj Dr. nadica Gerovska za mikrobioloshkite testovi? kako porano 800 ili ?
    i neli mikrobiologija do 12 primala brsevi,a prolece dali prima do pokasno? :)) :*

4. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5

Драга феминке, немој да и верувате на измамниците и квазилекарите од ГИНЕКОМЕДИКА. Еднаш како студент отидов на тие пакет прегледите, кај тој докторот, имав болки од ехото кои не поминуаа ни по 2 недели. Ја имав таа среќа да не ми најде и дијагностицира ЦИН1 - како што прават на сите млади девојки кои ќе појдат таму. Али затоа сакаше да ми ја гори раничката на грлото на матката со ласер. Нормално дека по 6 месеци, отидов кај друг доктор во Неуромедика, кој ми кажа дека сеуште сум млада да имам отстранување со ласер и дека раничката може и сама да се повлече.

Мој совет е немој никогаш да одите во ГИНЕКОМЕДИКА. Не ми е јасно како до сега не се нашол никој да ги тужи и да им ја земат дозволата за работа и да ги затворат тие измамници.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Леле бре па срамота е тоа што го прават во таа Гинекомедика. Стварно треба да се најде некој да им стегне тужба. Ќе упропастат некое девојче ни криво ни должно, налет нека се парите ама играње со здравје...? Си прават касапници од гинеколошките ординации како на хорор филмовите. Ние жените сме стварно за жалење. Господ да ги казни...

6. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Надица сама си ги носи брисевите, што е олеснителна околност

7. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Kolku vi zemaat na mikrobiologija za 4te brisa?Denes nosev jas i toj mi naplati 610 denari.
    imam i fiskalna i takov list .mi nema logika da e tolku :o :^) :^) :^)

8. Angel-G

Angel-G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Ок девојки,
    Супер е што постои форумот, слушнав дека Гинекомедика не се ок.Одам кај друг лекар ,но прегледот ќе го правам после празниците , ќе чекам да ми помине циклуцот и така лекарот има многу гужва. ;)
    Фала на сите за добрите инфорамции!

9. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    ова им е веб сајтот http://www.ginekomedika.com.mk на него има дискусии, јас предлагам да им пишеме и за нашите маки претрпени од нив!

10. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    И јас истото го предлагам, да ги бомбардираме со негативни коментари, а не они си се утепуваат од фалење за да заглават ако можат ште некое девојче.

На shedevil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Проблемот е што тие можат да ги бришат тие коментари, па не знам колку би успеало ова

12. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    6.243

od 1.3.2012 se pokaceni cenite..inaku bese 200 den...pozz

13. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Леле па претерале малце,малце повеќе :// Јас мислев тој ме украл.Како и дае фала :* :*

14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Божем прават нешто да олеснат, да поефтинат посебно за вакви работи битни за женско здравје они 3 пати поскапо направиле :worried: :worried: срамота, за со плави картони толкави партиципации :@

15. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Bog da cuva,mu vikam na toj kako 600 so plav karton.mi vika epa tolku e privatno 2 iljadi i nesho e mi rece.i ja vakva go gledam :^) :^) .neznam sto im e fintata..:/

16. Vericapep

Vericapep Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

DALI MOZE DA MI PISHETE TUKA BROJ OD NADICA , BIDEJKI NEMOZAM NIGDE DA GO NAJDAM ? :)
    FALA ODNAPRED

На mlada-mama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Надица не работи повеќе со фондот..
    работното време можеш да и го најдеш на нејзината страница на фб -гинеколошка амбуланта Мама-

редактирано од модератор: телефонски броеви и слични податоци испраќајте преку ЛП.

18. dejanili

dejanili Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Редактирано од модератор: Телефонски броеви и слични податоци праќајте преку ЛП.

19. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Дали некоја била во Деметра медикал, гледам на интернет пуштиле добра понуда за комплетен гинеколошки преглед ?!

20. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Одлична е , не добра :) . Јас кај неа си ја водев цела бременост и прегледите потоа. Прво, има одлична опрема, второ, полна е со разбирање, одговара на прашања, млада е, пријатна, срдечна. Многу е темелна во прегледите, на пр. кога одев на контроли за бременоста не оставаше, а да не види се што треба, па ако бебето беше лошо свртено, ќе чека, ќе се мачи, ќе врти колку време треба за да прегледа се. Има одлично искуство, мислам дека претходно има работено во Систина, ама си отворила своја ординација. Јас сум премногу задоволна и секому ја препорачувам.