Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    15.732
    срце абе секаде на приватно ти се толку брисевите,дури во ремедика мислам 2.800,00 ден а во систина 3000 не ме фаќај точно може и грешам

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Vo red e da se odi na privaten ginekolog za nekoj poseben problem, no da se zemat mikrobioloski brisevi, toa vo USA i Kanada sestri go pravat, po mene e frlanje pari, osven ako komoditetot Vie e na prvo mesto, posto najmnogu zavisi do laboratorijata, a site gi koristat istite laboratorii....A za mikoplazmi, ureaplazmi, hlamidii tie nekogas i ne se pokazuvaat na brisovite, mozat da bidat dlaboko vo kriptite vo sluznizata vo cervikalniot kanal i da ne e zemen dobar primerok ama toa ne zavisi od ginekologot....

На slobodka, Unique.chick и tambelina им се допаѓа ова.
  3. macii22

macii22 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    а колку се наплака за земње на брисеви за микробиологија кај матичен гинеколог со плаво картонче знае ли некоја ??

4. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    кај матичниот не плаќаш ништо туку на микробиологија се плаќа јас земав на почетокот на бременоста и мислам дека платив околу 600ден.

На ana-33 и macii22 им се допаѓа ова.
  5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас пак битола платив 25о денари...
    изгледа секаде е различно а нели треба да е исто?? :?:

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Исто е за фалење по вести и во весници, инаку не е исто во вистинскиот живот. :devil:

7. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    и јас ако памтам убаво мислам дека ми зема 200 ден. матичната

8. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Maticnite ne smeat da naplakaat za tie uslugi taka mi kaza mojot maticen...

9. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    ^ Очигледно не сите ги почитуваат правилата

10. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    за тоа мислам дека си во право :devil: кај сите е различно, нели за преглед не се наплака??
    јас кај претходната матична секое одење си плакав и тоа за ист преглед различна сума :envy:

11. risto...cado

risto...cado Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    доктор тофофски ск дрзавна болница и доктор лјусев ох приватно НАЈДОБРИ поз

12. macii22

macii22 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    znaci i jas rabotam vo zdravstvo , i sorabotuvam so fondot , od fondot ni gi diktiraat cenite za so plavi kartoni i tie vazat za cela makedonija, a za privatnite ni ja odreduvaat minimalnata cena a posle sekoj doktor kolku so si saka moze da ja zgolemi samo nesmee pod tie cifri da raboti ...... ako ovie pravila vazat za drugite granki na medicinata , sigurno vazat i za ginekolozite, a ako naplaka doktorot nepropisno sprema fondovskite ceni treba da se prijavi vo fondot i im gi raskinuvaat dogovorite.....nemoze em da zima kapitacija od fondot em da si naplaka od pacientite za nesto sto nesmee

На ana-33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ако реално гледаме треба скоро сите да се пријават затоа што сами си вадат цени од ракав дури и како матични гинеколози, па и наплаќаат за тоа што не треба...
    Дали има некаде ценовник на услуги за кај матичните гинеколози од фондот што треба да биде секаде ист?

На ana-33 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sandricka1

sandricka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    ординација ХИСТЕРА кај универзална докторот е перфект , јас моите прегледи таму ги вршам и од приемот и од прегледот сум презадоволна. Доктор Филип дури знае да ми се јави да ме праша како сум после преглед, мислам дека тоа никаде го нема. А за професионалност кон работата ако верувате до деталј ми казува сто и како ке прави и што ке се случи за време на преглед...перфект за мене страшсливката

15. Leo82

Leo82 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Feminki,
    pred tri dena doznav deka sum bremena i imam golema dilema okolu mojot maticen ginekolog. Imal li nekoj dosega iskustvo so doktor Agnesa vo Kapishtec? Jas odam kaj nea i mislam deka e ok ama imam bliski prijatelki shto imaat mn losho iskustvo so nea.
    Bi vi bila blagodarna za kakov bilo komentar i mislenje.

16. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Leo82 sto navistina treba da znae ginekolog koj vodi bremenost??? Znaci na pocetok da ti zeme PAPA test i brisevi, krvna grupa i testovi na Hepatitis B. Da ti odredi kolku si trudna. Veke vo 11-12 nedela treba da ti odredi nuhalen nabor i da te prati na biohemiski skrining. Vo 20nedela rabotata e poslozena koga se pravi skriningot za anomalii. A ponatamu treba samo da go prati rastot na plodot i da vidi da ne slucajno zaostanuva vo rast. Znaci dokolku nemas doverba vo maticniot otidi kaj nekoj koj ke te pregleda vo 12 i 20nedela na uzv i ponatamu se e rutina.

17. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Најдобар доктор гинеколог Горан Димитров. Работи во Државна Клиника - Гинекологија. Може да си закажете на тел, или секој четврток од 12ч е во амбуланта бр.35. Мене овој човек ме спаси. Од погрешни дијагнози стигнав до CIN 3, по интервенцијата и исправна терапија за 4 месеци ме врати во нормала. Многу му благодарам и искрено го препорачувам.

18. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    малку е офф топик ама да прашам
    дали при правење микробиолошки тестови има влијание во кој период ги правиш? мислам јас треба во секој момент да добијам а имам за утре закажано.
    благодарам

19. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Мојава матична зима пари како да работи приватно... За ехо 400 денари, ПАП 500 денари, микробиолошки 400 денари,плус на клиника уште 250... Претеризам е ова...

20. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Za mikrobioloski testovi nema vlijanie, samo da ne gi pravis za vreme na mestruacija. Za PAPA test najdobro vo sredina na ciklus.

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.